1. Alustuseks tuleb afääriga kohe lõpp teha. Jäädavalt! Paarisuhtesse ei ole võimalik panustada, kui endal mitu rauda tules on.

2. Pea meeles, et pärast truuduse murdmist on suhe alati nagu sõit ameerika mägedel — see käib üles ja alla. See on täiesti normaalne.

3. Osapool, kellel oli afäär peab olema oma kaaslase vastu aus — miks see kõik juhtus, mis teda selliste tegudeni viis.

4. Olgugi, et see võib tunduda ebaaus, peab petja pool alati olema valmis oma kaaslasele teada andma kus ja kellega ta viibib. Usalduse uuesti üles ehitamine võtab aega!

5. Kui suhet tahetakse parandada, siis peavad mõlemad osapooled lubama, et midagi sellist enam ei juhtu. Oma lubadustest tuleb ka kinni pidada.

6. Petetud poolele peab aega andma. Kindlasti tahab see, kes truudust murdis asja võimalikult kiiresti minevikku saata, kuid kahjuks ei ole see võimalik. Tagajärgedega tuleb arvestada!

7. See, kes otsustas afääri astuda, peab enda jaoks läbi mõtlema selle, kas ta soovib paarisuhet või ei. Vastasel juhul võib olukord korduma jäädagi ja sellest ei võida mitte kumbki pool.

8. Edasiminemiseks peavad mõlemad paarisuhtes olevad inimesed võtma vastutuse uue lehekülje pööramiseks. Koos tuleb panustada nii usalduse taastamisse kui ka tugeva sideme saavutamisse.

9. Alati võib abi otsida ka spetsialistidelt — see ei ole häbiasi! Paljud paarid on sellisest olukorrast tulnud välja just nõustajate ja ekspertide abiga. Ärge häbenege!

Allikas: Web MD