1. Kas te usaldate teineteist?

Usaldus on iga suhte alus. Kui sa oma kaaslast täiesti usaldada ei saa, siis on võib-olla parem kohe kõik sinnapaika jätta.

See on oluline, et te oleksite teineteise vastu ausad juba austusest teineteise vastu.

2. Kas teie eluviisid sobivad?

Näiteks sina oled taimetoitlane ja tema armastab palju liha süüa? Või vastupidi. Kas sulle meeldib nädalavahetustel minna matkama ja loodusesse, sinu kaaslane aga eelistaks jääda koju diivanile? Kui teie plaanid ja soovid üldse ei kattu, siis võib see mingil hetkel hakata teie suhtesse probleeme tekitama. Ja tegemist ei ole ainult nädalavahetuste sisustamisega, vaid küsimus seisneb sissejuurdunud uskumustes ja tõekspidamistel. Hea oleks valida selline kaaslane, kellel on sama eluviis nagu sinul.

3. Kas te õpite teineteiselt?

Elu on nagu suur reis, mis on palju huvitavam ja meeldivam, kui seda jagada kellegagi, kes võib sulle uusi asju õpetada. Loomulikult ei vaja sa õpetajast elukaaslast, aga inimest, kes avab su silmad ja õpetab sind teistmoodi mõtlema või süüa tegema. Neil paaridel, kes teineteise pealt õpivad, on palju rohkem asju üksteisele öelda ja nende elu on palju vaheldusrikkam.

4. Kas raha teie vahel probleeme ei tekita?

Öeldakse, et majanduslik ja religioosnee kontekst on kaks kõige suuremat toetajat, tagades kahe inimese omavahelise sobivuse. Kui sulle meeldib säästa ja kui su elukaaslane armastab raha kulutada (või vastupidi), siis pole see iseenesest väga suur probleem. Sest ongi hea, kui peres on kaks erinevat vaatenurka raha suhtes selle asemel, et mõlemad armastavad meeletult kulutada või raha kokku hoida. Tähtis on, et ei tekiks tüli sellel teemal ja erinevaid arusaamasid. Oluline on, et te saaksite rääkida majanduslikust seisukorrast ja panna piisavalt raha kõrvale säästudeks.

5. Kas te naerate koos?

Hea huumorimeel aitab palju kaasa õnneliku suhte loomisele. Kui sa oled õige inimesega, siis on ta võimeline sind toetama ja su tuju tõstma peale halba päeva. Kaua koos elanud paarid räägivad tihti huumorimeelest kui salajasest õnneretseptist, mis neid palju aidanud on.

6. Kas te tahate samu asju?

Olete te rääkinud oma tulevikuplaanidest? Kui sa oled õige inimesega, siis on teil üsna samad eesmärgid. Te võite teineteisele toetuda, et luua ühiseid tulevikuväljavaateid. Kui teie väljavaated aga ei kattu, siis pole ka midagi hullu. Kui aga üks teist ei taha oma unistusi muuta või järeleandmisi teha, siis võib see olla probleem.

7. On see lihtne?

Tihti näidatakse filmides keerulisi armastuslugusid, mis jätavad mulje nagu tõeline armastus saabki alguse draamadest ja raskustest. Tegelikult aga on see just märk, et midagi on valesti.

Kui teie suhte alguses on probleeme, siis tulevikus võib see ainult raskemaks minna. Õige inimene muudab elu lihtsamaks. Sa hindad elu tema kõrval, te suhtlete vabalt ja ei tunne kord viha, siis armastust.

8. Kas sa saad tema sõpradega hästi läbi?

Sinu sõbrad ja pere ei muutu. Kui su vanematele ei meeldi su elukaaslane, siis ei tõota see midagi head. Ja sama kehtib ka vastupidi.

Su sõbrad ja pere on sinu kõrval olnud kaua. Kui su kallim nendega läbi ei saa, siis muudab see teie suhte raskeks. Sama kehtib ka siis, kui sina tema sõpradega läbi ei saa. Kui sulle ei meeldi tema parim sõber, siis võib see probleeme tekitada.

9. Kas sa armastad teda sellisena nagu ta on?

Inimesed ei muutu. Või tegelikult nad võivad muutuda, aga ainult siis, kui nad seda tahavad ja omal valikul.

Kui sulle meeldib su kallim, aga sa tahaksid, et ta oleks targem, mõistlikum, parem, lobiseks vähem, korralikum jne, siis võid sa kindel olla, et hiljemlähevad asjad ainult hullemaks. Muidugi ei pea sa tema juures kõiki tema halbu harjumusi armastama, aga sa pead nendega leppima ja elama nendega kogu oma elu.

Kui sa oled leidnud õige inimese, siis muudab see su elu lihtsamaks. Kui sul on töö juures probleeme, siis aitab selline inimene sul neist üle saada. Kui sa tahad teha suuri muutusi elus, toetab ta sind. Kui sul on raske aeg, on ta olemas, et sind lohutada. Ta muudab su elu lihtsamaks.

Vali oma elukaaslast hästi. See on üks kõige olulisematest otsustest, mida sa oma elus teed.
Allikas: Kodused Lood