“21. sajandil on armastus vastamata sõnum. Sõnumid iseenesest on heaks piinamisvahendiks. Kui sulle ei vastata samal päeval, usud sa, et seda tehti meelega, kui vastust ei tule ka järgneval päeval, siis sa solvud ja kolmandal päeval oledki juba armunud. ” Frederic Beigbeder

See on tsitaat raamatust “Armastus kestab kolm aastat”, mis tõestab, et kui asi puutub armastusse, siis loogikaga pole siin midagi pistmist. Raske on kontrollida, kellesse sa armud ja veelgi raskem on kontrollida teise inimese tundeid enda vastu. Ja tuleb ju tunnistada tõsiasja, et armastus teeb haiget. Just sellepärast on sellest nii raske rääkida. Aga nii raske, kui see ka hetkel ei tunduks, alati on mingi pääsetee. Sellepärast tuleb enda kallal töötada, et eemalduda sellest inimesest ja suhtest, mis sulle haiget teeb.

Õpi käesolevat hetke nautima.

Kõige sagedamini otsivad inimesed õnne nii nagu prille, ehkki nad on sul nina ees. Katsu nautida praegust hetke. Keskendu sellele, selle asemel, et kogu aeg tulevikku, mis pole veel kättegi jõudnud.

Otsi uusi huvialasid.

Tegele uute asjadega. Keskendu uutele projektidele, see aitab sul mõtteid mujale suunata. Ja annab su elule uue mõtte.

Ümbritse end nendega, kes sind toetavad.

See on väga oluline, kui sa tahad end hästi tunda. Inimesed, kes sinust hoolivad, aitavad sul rasketest hetkedest üle saada. Tihti piisab olla heade inimeste seltskonnas selleks, et jälle naeratada.

Hoia sellest inimesest eemale niipalju kui võimalik.

On selge, et mida tihedamini sa teda näed, seda raskem on lahkuminek. Sellepärast juba on oluline teha lõpp ühe korraga. Alguses võib see tunduda raskena, aga see annab sulle ka võimalust järelemõtlemiseks, et oma eluga edasi minna.

Vaata oma tunded üle.

Mõtlemine, etseda armastust ega ka sinu tundeid selle inimese vastu ei olegi olemas, võib sul aidata neil tunnetel kaduda. Mõnikord piisab, kui keskenduda millelegi muule selleks, et halvast lahti saada. Kui sa paned oma tunded kõrvale, siis annad sa sellega endale võimaluse mõelda millelegi muule oma elus ja see aitab sul edasi minna.

Käi teiste inimestega läbi.

Ole suhtlemistele avatud. Sellepärast, et see olukord paneb sind kannatama, ei pea sa jääma nukrutsema omaette. Ole valmis looma uusi tutvusi. Just see aitab sul hakata tegelema millegi muuga.

Kirjuta oma tunded ja mõtted üles.

Kirjutamine on üks parimaid teraapiavorme, lisaks sellele on ta tasuta. Kui sa paned oma tunded ja mõtted sõnadesse, siis suudad sa neid väljendada. Ja see aitab sul oma tunnetega paremini hakkama saada.

Võta aega oma tunnete leinamiseks.

Mõnikord imerohtu ei olegi, vaja on lihtsalt peatäis nutta, selleks et end paremini tunda. Mitte keegi pole kivist ja on normaalne võtta enesele aega, et leinata kadunud armastust ja enda murtud südant.

Räägi oma tunnetest.

Oma tunnetest rääkimine võib tuua lahenduse. Jagatud mure on pool muret.