Huvitav on tõik, et sagedamini aitavad naisel kodutöid teha kõrgema haridusega mehed. Naisi kodus abistavad mehed elavad aktiivsemat suguelu ja neil on õnnelikumad abielud. On märkimisväärne, et sellistel meestel sünnivad ka sotsiaalselt aktiivsemad lapsed, kes saavad koolis hästi hakkama.

Arusaamatuste vältimiseks olgu öeldud, et kodutööde all peetatakse antud artiklis silmas koristamist, söögivalmistamist, nõudepesu jms.

Meetodid, millega meelitada meest kodutöödes abistama:

1. Selgitamine on õppimise ema.Võimalik, et see meetod sobib kooselu alles alustavatele paaridele, kuigi kulub ära ka teistele. Enamik mehi elab põhimõtte järgi: „Kui läks katki — paranda, ei läinud katki — oota, kuni läheb.” Seepärast ei saa enamik mehi ka aru sellest, miks peab juba koristama hakkama, kui põrnad on ainult natuke tolmune ja diivanil ainult paar saiapurukest. Samal ajal kui teie ootate mehel abi koristamises, ta isegi ei taipa veel, et on saabunud aeg koristama hakata. Seepärast suunake esialgu oma jõud sellesse, et selgitate mehele, mida teie arvates tähendab väljend „puhas kodu”. Seda ei pea selgitama norivalt, see alandaks teid ennast ja ärritaks seda, kellele suunatud. Võite koostada paberil nimekirja asjadest, mida te tahaksite, et mees teha aitaks. See teeb tema ülesande kõvasti lihtsamaks.

2. Näidake täpselt ette, kuidas te tahaksite, et mingi asi oleks tehtud. Mõnel mehel pole tõepoolest õrna aimugi, kuidas üht või teist asja hästi teha.

3. Kiitus, mitte kriitika. Vahel naised ei sa aise arugi, kuidas nad lämmatavad meestes igasuguse soovi neid aidata — selle asemel, et tänada abi eest ja kiita, kui hästi ta tööga hakkama sai, hakatakse meest pisivigade eest kritiseerima. Tehke omale algusest peale selgeks, kas te teete selle töö ise ära, või sulgete silmad väikeste puudujääkide suhtes.

4. Motivatsioon. Kui mehel on mõned eelistused, milliseid kodutöid ta teha tahab, jätke talle tema valikuvabadus.

5. Aja jaotamine. Jaotage kodutööd kogu nädala peale ära, siis ei lange nädalavahetusele nii suurt koormust. Ka mees aitab nädala sees õhtuti teid meelsamini kui siis, kui talle hakkab tunduma, et te tahate kogu tema vaba nädalavahetuse kodutööde alla tuksi keerata.

6. Võtke koduabiline. Kui vahendid võimaldavad, võtke parem koduabiline või soetage mugavaid kodumasinaid, nagu näiteks nõudepesumasin vms.

7. Unustage vahel pidev kraamimine. Vähemalt kord kuus veetke õhtu kahekesi, nagu tegite siis, kui teil veel polnud lapsi ja majapidamismuresid. See aitab säilitada emotsionaalset lähedust. Sest ilma emotsionaalse läheduseta hakkab naine tänitama, vihastama kodutööde peale, selle peale, et mees teda ei aita, siis tulevad juba omavahelised nääklused ja riiud…