Enesekehtestamine

Saage üle teguritest, mis teile hirmu valmistavad. Me kõik oleme kohanud inimesi, kes kasutavad oma tahtmise saamiseks viha, hirmu ja puhast õelust.

Olgu parim laud restoranis või odavam lennupilet, nad suruvad oma tahtmise läbi puhta agressiivsusega. Liigsel agressiivsusel ja enesekehtestamisel on suur vahe. Kui te olete otsekohene ja väldite keerutamist, edastate oma sõnumi ega solva kedagi.

Enamus meist tahaksid sisukat suhet. Võtmesõna selles kombinatsioonis on sisukas. Me peame tundma end hästi sellena, kes me oleme, me peame oskama olla üksi, enne kui me asume otsima partnerit kogu eluks.

Enne sisuka suhte alustamist peame õppima endale meeldima. Kuni me seda ei suuda, ei ole me suutelised armastama kedagi teist. Kui me tahame tõelist armastust, siis peab meil olema piisavalt enesekindlust ja enesest lugupidamist, et aktsepteerida teist inimest sellisena, kes ta on.

See ei tähenda sugugi seda, et me peaksime olema üleolevad, kõigest seda, et me austaksime ja usaldaksime iseennast ja aktsepteeriksime seda, et me ei ole täiuslikud. Selle hea külg on see, et me oleme sellisel juhul lõõgastunumad ning tunneme end teiste seltskonnas hästi, tõmmates kergemini ligi ka vastassoo esindajaid.

Üksi olemine ei ole tingimata halb asi. Üldine arvamus paistab olevat, et kui me oleme üksi, siis oleme me üksildased, aga need kaks asja ei ole üks ja seesama. Kui te olete lahutatud või teil katkes hea suhe, mõelge sellele, kas te soovisite selle suhte ajal, et te oleksite vallaline, kuna suhe ei lasknud teil teha asju, mida te teha tahtsite. Nüüd on teil võimalus kõike seda teha.

Mida iganes too suhe teid teie arvates tegemast takistas, seda on teil nüüd vabadus teha. Miski ei takista teid. Loomulikult võib teil olla rahalisi kohustusi ja võibolla isegi lapsed, kelle huvidega tuleb arvestada, aga peamine on, et kui te olete vallaline, tasub seda pigem ära kasutada ning tunda end selles seisus hästi.

Kui te tunnete end üksi olles hästi sellena, kes te olete, siis järgmine valik hoolitseb ilmselt ise enese eest. Me ei tohiks otsida meeleheitlikult armastust, küll aga peaksime olema selle suhtes avatud. Ärge armuge armumisse! Nautige vallalise inimese põlve.

Te võite käia kohtamas, sõlmida uusi sõprussuhteid, käia väljas ja lõbutseda, ilma et te ootaksite, et igaüks teisse armub või tahab teiega kohtama tulla. Aktsepteerige inimesi sellisena, kes nad on, ja lihtsalt nautige nende seltskonda. Küll me lõpuks kohtame inimest, kes omab meie jaoks erilist tähtsust.

Pärast lahkuminekut võite te tunda suurt ahvatlust leida endale keegi teine, kellesse armuda. See on otsekui võtta uus kutsikas veoauto alla jäänud koera asemele. Ärge seda tehke! Kui sõprus areneb millekski muuks, siis on see suurepärane, aga vaadake ette, et te ei kasutaks kedagi teist teie sees maad võtnud tühjuse täitmiseks. Sellist tüüpi suhe on juba ette nurjumisele määratud.

Teile võib jääda mulje, nagu soovitataks teil üldse suhet vältida. See ei ole sugugi nii, aga oluline on, et te oleksite enesega rahul ning väldiksite enese sidumist suhtega, mis põhineb millelegi muule kui armastusele.

Kena, nüüd mil me oleme selle saavutanud, kuidas ideaalset partnerit leida? Kust sellist inimest otsida?

Tavapärane vastus on külastada ostukeskusi, raamatukogusid, baare ja muid kohti, kus käib palju inimesi. Aga isegi kui meie ideaalne partner külastab samu kohti, on tõenäosus teda kohata väga väike. Selle asemel võiksite minna tantsukursustele, ühineda mõne klubiga või lihtsalt teha midagi, millest te olete huvitatud, muidugi eeldusel, et see tähendab teistega suhtlemist.

Asetage end olukorda, mis võimaldab teil kohtuda inimestega, kellel on teiega sarnased huvid, ning teil õnnestub vähemalt leida uusi sõpru. Ärge võtke midagi ette ainuüksi eesmärgiga armuda,vaid kasutage juhust lõbutsemiseks ja uute sõprussuhete sõlmimiseks.

Teine võimalus on isiklikud kuulutused. Siinjuures ei tasu lugeda üles kõike seda, millest mujal on varem korduvalt juttu olnud, pakuks välja lihtsalt mõned kommentaarid. Ajalehekuulutused on kallid, aga seda proovinud inimeste sõnul kaunis tõhusad.

On ka selliseid kuulutusi, mille lehte panemise eest ei tule midagi maksta, aga millele vastamiseks tuleb valida tasuline number. See oleks suurepärane, kui välja arvata see, et nad üritavad hoida teid toru otsas võimalikult kaua ning see võib minna kalliks maksma. Internetijututoad oleksid ka sobivad, aga paljud neist on pornograafiat niivõrd täis, et ei tasu otsidagi.

Aga kuidas oleks internetti üles riputatud kuulutustega?
Ühte võib küll öelda reklaami väljariputamise või sellele vastamise kohta: olge aus, ei ole mõtet kohtuda kellegagi valedel alustel. Ka võiksite suhtlemise algetapis fotosid vahetada. Seda seepärast, et on raske mitte kujutada enesele ette inimest, kellega te iga päev sõnumeid vahetate, ja kui te ootate liiga kaua, enne kui te fotosid vahetate, on teil tekkinud teineteisest sootuks teistsugune ettekujutus ning teil on raske tegeliku inimesega harjuda, kui te teda lõpuks kohtate.

Kogu eelneva jutu tegelik mõte oligi see, et kui te õpite lõõgastuma, nautima elu ning olema avatud suhetele, on teil oluliselt parem võimalus kohata kedagi erilist.