Veel enne suve oleks ma öelnud nagu tavaliselt sõbrannadega juttu ajades — loomulikult on naistel raskem! Me naised arvame alati, et küll on aga meestel hea elu ja naistel raske kaaslast leida. Kevadel tuli see teemaks oma mehega ja talle ka ütlesin, et mis meestel viga, kõik koht naisi täis.

Mees sai lausa natuke pahaseks selle peale ja ütles, et see on tavaline naiste jura. Mees väitis, et meestel pidi olema raskem kaaslast leida ja ka seksi saada. Siis hakkasime loendama meie tutvusringkonnas vabasid inimesi — mehi tuli kordades rohkem. Vabu naisi peaaegu polnudki. Suvel tuli teema  seetõttu jälle meelde, et on rohkem tuttavatega läbikäimist ja nüüd oskan nagu teise pilguga vaadata — naised on oma kaaslastega seltskonnas, mehed tihti viibivad seltskonnas üksi. Mitte seetõttu, et nad oleks naise koju jätnud — neil polegi naist. Enam ma ei nori tuttavate meestega stiilis, et järgmine kord külla tulles võta keegi paariline ikka ka kaasa. Nüüd saan aru, et tegelikult ongi nii, nagu on vastatud — kust ma võtan selle naise!? Nüüd saan aru, et olen taktitundetult käitunud. Arvasin, et noortel meestel naisi jalaga segada ja seega rääkisin sellist juttu. Tegelikult ei ole. Taktitundetu minust ja tunnen häbi!

Omaette teema on muidugi veel see, et nagu mu mees mu käest küsis, et kas ma tõesti mõtlen, et mehed tahavad hea meelega lapsega naist, eriti veel siis, kui mehel endal last pole? Ma olin arvanud, et mis see siis ära pole kui mees naist armastab, siis muutub ju ka laps armsaks, kuid see pidavat meestele ikka üks päris suur punane tuli olema ja põhjus edasi otsida. Isegi siis, kui naine väga meeldib, pidavat mõned mehed sellise naisega suhtlemise lõpetama, kuna tal on teise mehega laps. Mees rääkis, et sõpradel on nii olnud. Osadele mehe sõpradele on teise mehe laps lihtsalt nii vastuvõetamatu, et see naine kriipsutatakse seetõttu maha. Mis siis, et naine ise väga meeldib.

Pange kirja tähelepanekud oma tutvusringkonna pealt, et mis vanuses ja kus elatakse. Palju vabu mehi-naisi? Minu tutvusringkond asub peamiselt Pärnus ja on 30 kandis (5 a siia sinna). Võib-olla üle 50 a vanuses on lood tutvusringkonnas teised, kuid hetkel oma silmaga veendudes on küll nii, et naised on rohkem suhtes ja meestel kaaslast raskem leida.