1. Lahutus saab olla viisakas

Gwyneth ja Chris kinnitasid ühisavalduses, et jäävad alati sõpradeks ning laste kaudu seotuks ja armastavad ja austavad teineteist igavesti.

2. Lapsed tuleb seada esikohale

Kõige olulisem on lahutades lähtuda laste vajadustest ning jätta oma valu ja mured tahaplaanile. Tuleb paika panna, kuidas edaspidine suhtlus toimima hakkab, jagada ära hooldusõigus ja lahendada elatiseküsimus, kuid seda mitte vanemate soove, vaid ikka ja alati ainult laste huve silmas pidades.

3. Oma eksabikaasat ei tohi avalikkuse ees mustata

Chris ja Gwyneth on alati hoidnud väga madalat profiili ning hoidunud intervjuudes teineteisest rääkimast. Ka nüüd on nad palunud privaatsust ja kumbki neist ei ole avalikkuse ette musta pesu pesema tulnud. Nad lahendavad oma tüliküsimusi kodus nagu viisakad ja tsiviliseeritud täiskasvanud.

4. Ka pärast lahkuminekut on võimalik hästi läbi saada

Chris ja Gwyneth saatsid teate oma lahutusest välja küll teisipäeval, kuid võib arvata, et tegelikult olid nad lahus juba ammu. Sellegipoolest võtsid nad lapsed kaasa ja läksid koos Bahamale puhkama!

5. Laste ees ei tülitseta

Vanemad võivad lahku minna, kuid see ei muuda fakti, et nad on jätkuvalt vanemad ning laps vajab neid mõlemaid. Chris ja Gwyneth rõhutasid seda oma avalduses ning nad on alati seadnud oma laste vajadused esikohale.

6. Lahutus ei pea olema kõige lõpp, vaid võib olla ka uue algus

Chris olevat kinkinud oma ekskaasale mälestuseks maali linnuga, mis sümboliseerivat uut algust. Väga armas!