Fotode kustutamine ei pruugi aga alati olla kõige lihstam ülesanne, sest tänu sotsiaalmeediale on teie suhe piisavalt avalik, et sellega seotud sündmused on näha inimestele ka siis, kui sa seda enam ei sooviks. Kõik, mida sa teed, leiab aset kogu su sõbralisti silme all ja kui kustutad kõik pildid, kus te koos olete, leidub kindlasti inimesi, kes selle kohta kohe küsima hakkavad.

Kuigi eksi piltide kustutamine annab ainet klatšimiseks, on see siiski palju tervislikum (ja kindlasti ka kiirem) viis murtud südame ravimiseks. Siin on kuus põhjust, miks sa peaksid seda kindlasti tegema:

1. Nende fotode vaatamine võib tekitada asjatuid küsimusi, et miks te üldse lahku läksite

Uuringust selgus, et kui jälgid pidevalt seda, millega su eks tegeleb ja vaatad pilte sellest ajast, kui te koos õnnelikud olite, tekitab see suuremat südamevalu, rohkem negatiivseid tundeid, igatsust ja isegi iha. Kui sa oma eksi sõbralistist eemaldad, ei hoia sa enam kinni neist n-ö filtreeritud hetkedest, millal sa tegelikult temaga koos õnnelik olid.

2. Sulle meenub uuesti ja uuesti, kui ägedaks paariks kõik teised teid pidasid

Jah, pilt teist kahest Eiffeli torni taustal on su kõige popim Instagrami foto ja sa pead ka selle ära kustutama. Eriti raske on see siis, kui märkad fotode all lähedaste ja oma eksi sõprade kommentaare, kus ahhetatakse selle üle, kui hästi te omavahel sobite. Kustuta need ära!

3. Su järgmine võimalik poiss-sõber võib jätkuvalt kahtlustada, et sa oled siiani oma eksi armunud

Kui jätad pildid oma eksist alles, näeb neid kindlasti ka sinu järgmine silmarõõm. Isegi, kui te läksite juba pikka aega tagasi lahku ja soov oli mõlemapoolne, võib su uus armsam teie pilte nähes muretsema hakata. Miks sa üldse peaksid tahtma neid pilte oma profiilil hoida?

4. See muudab kergemaks ka oma eksi ülejäänud elul silma peal hoida

Isegi, kui sa teda enam Instagramis ei jälgi, siis kui ta on jätkuvalt su fotodele tag’itud, oled sa kõigest kliki kaugusel, et tema uusi pilte näha. Lähed välja, jood kaks klaasikest veini ja järsku tekib tunne, et tahaks teada, kuidas tal läheb ja juba oledki tagasi ta profiilil. Kui miski muu ei aita, kustuta ajutiselt üldse see äpp telefonist ära, sest kui sul tuleb taas tuju uurida, mida ta vahepeal teinud on, siis pead sa äpi uuesti tõmbama, sisse logimiseks parooli meenutama ja lõpuks oled ehk jõudnud juba arusaamisele, et tegelikult sa ei taha teada, kuidas tal läheb.

5. Kui su eks on vähegi hooliv inimene, siis ta mõistab, miks sa seda teed

Kui su eks on vähegi empaatiline, ei hooli ta sellest, et sa soovisid mälestuse teie suhtest kustutada. Kui vaja, siis rääkige sellest teineteisega ja äkki on isegi parem, kui te teineteist sõbralistist eemaldate või vähemalt ei jälgi mõnda aega, mida teine pool teeb. Siis, kui oled edasi liikunud ega põe enam lahkumineku pärast, võite ju alati teineteist sõbraks tagasi lisada.

6. Pole ühtegi head põhjust, miks sa ei peaks seda tegema

Kui mõtled, et tahad neid pilte kunagi uuesti näha, võid need ju oma välisele kõvakettale ära salvestada ja mõneks ajaks sahtlisse peita. Sa ei pea neid pilte igaveseks ära kustutama, aga need ei peaks iga päev su silme all olema.

Allikas: Cosmopolitan