Hilises uuringus selgus, et need, kes on korra kallimat petnud, teevad seda suure tõenäosusega uues suhtes teistkordselt. Teiste sõnadega — kujuneb käitumismuster ja nendest saavad korduvad petjad. Kõige õudsem asja juures on aga see, et ainult nemad ei ole need, kes sellesse halba stsenaariumisse tiritakse.

Kurb on see, et inimesed, keda petetakse, satuvad ilmselt samuti uuesti truudusetu teo ohvriks. Miks see juhtub? Sageli on põhjused palju sügavamad, kui soov lihtsalt millegi uue ja põneva järgi. Siin on kuus nõuannet, kuidas oma pea selge hoida, et mitte järjekordse petja küüsi sattuda:

1. Aeg õpetab

Mõni meist on juba loomu poolest rohkem skeptilisem, teine armub uisapäisa. Paljud truuduse murdjad just neid viimaseid eelistavadki. Neid on lihtne enda poolele võita ning armuma panna. Hoia mõistus klaar!

2. Otsi märguandeid enne, kui sügavalt armuma hakkad

Kui oled pimesi armunud, on raske ohumärke näha. Ole oma silmarõõmu suhtes kriitiline enne, kui pea pilvedes ringi käima hakkad.

3. Uuri eelneva kohta

Räägi oma kallimaga sellest, miks tema endised suhted läbi said — mis asjaoludel ja kes need lõpetas. Pane tähele, kas tema jutud muutuvad aja jooksul või mida ta üldse sinuga jagada otsustab. See on oluline!

4. Hoia “ohvritest” eemale

Kui su silmarõõm räägib endast alati kui ohvrist ning ei võta kunagi vastutust, siis on targem eemale hoida. Kas ta üldse suudab vigu tunnistada?

5. Kas ta salatseb?

Inimesed, kes petavad, on sageli salatsevad. Ehk väldib ta silma vaatamist, ehk käitub ta muul moel kuidagi imelikult. Jälgi tema kehakeelt.

6. See kes kord petab, ei pruugi alati uuesti petta

Loomulikult tasub olla ettevaatlik, kuid pea meeles, et inimese kord tehtud viga (mida ta suudab ka üles tunnistada!) ei pruugi korduda. Kui ta tunneb süüd, võtab vea omaks ja kannab ka selle eest vastutust, siis ilmselt on ta täiskasvanuks saanud. Küsi, mida ta oma veast õppis ning mida ta kavatseb ette võtta, et see ei korduks.

Allikas: The Stir

Hea lugeja, kas sina oled sattunud petmise ohvriks? Tunned, et tõmbad ainult truudusetuid inimesi ligi? Või on olukord vastupidine ja tead, et tunned iga kell petja ära?