1. Analüüsi.

Jah ma tean, see pole lihtne aga sa pead aru saama, et sa väärid paremat inimest enda kõrvale. Sa tegid liiga palju selle inimese jaoks, sa ei saa teda tagasi hoida, see on võimatu. Sa teed suure vea, kui sa talle järgi lähed ja kaotad oma väärikustunde. Sa võid aga seda kadunud armastust taga leinata ja minna oma eluga edasi. Nuta niipalju, kui sa suudad, aga ära otsi teda enam üles!

2. Leina oma armastust.

Võib-olla sa ei saa kunagi temast üle, armastust ei saagi kustutada südamest üleöö. Sa ei saa unustada inimest, keda sa armastasid niisama lihtsalt ja elada edasi nagu midagi poleks olnud. Sa pead oma kadunud armastust leinama, sest sul ei ole muud valikut.

Sul on õigus olla kurb, sest sa kaotasid inimese, keda sa armastasid. Ära valeta endale öeldes, et sul on ükskõik. Nuta kõik oma pisarad patja, kirjuta kõik oma südamelt paberile ja viska ära kõik, mis sulle teda meenutab.

3. Mõtle iseendale.
Kui sa olid temaga, siis unustasid sa iseenda täielikult, sa mõtlesid ainult tema peale. Nüüd, kus te enam koos ei ole, kus sa oled üksi, kasuta seda võimalust ja hakka iseenda eest hoolitsema. Õpi ennast väärtustama ja tee kõik, et saada tagasi enesehinnangut.

4. Ära unusta, et see mis juhtub, muudab su tugevamaks.

Ära usu neid, kes väidavad, et armutakse vaid kord elus. Tõenäoliselt armud sa veel ja veel ja sind ootab ees ilus suhe. Ja siis sa mõistad, et sa oled tugev inimene, kes saab kõigest üle ja hoolimata sellest suudab elus edasi minna.

5. Tegele millegagi.

Üks, mida sa tegema pead, on olla aktiivne. Sest kui sa midagi ei tee, siis on sul kogu aeg oma kadunud armastusele mõtelda ja see muudab su veelgi kurvemaks. Siis tulevad kõik halvad ja kurvad mõtted pähe ja sa ei saagi meeleheitest üle.

Mine välja, tee midagi, reisi, kohtu uute inimestega ja proovi uusi elamusi. Ühel hetkel sa märkad, et suudad olla õnnelik isegi ilma temata.

6. Veeda aega nendega, kes sinust hoolivad.

Isegi kui see inimene su maha jättis, sest ta ei tunne su tõelist väärtust, on sul ikkagi neid, kes sinuga koos olla tahavad ja aitavad sul sellest üle saada. Ole nende inimestega, tehke midagi koos ja ütle neile, et sa neist hoolid.

7. Mine spetsialisti juurde.

Mõnikord teeb lahku minek nii palju haiget, et sa ei saa ise ilma kõrvalise abita sellest üle. Kui sa tõesti ei saa oma valust ja meeleheitest üle, ole hea ja mine psühholoogi juurde, kes atab sul leida sulle sobivamaid lahendusi.