1. Sotsiaalmeedia ei lase meil koos aega veeta

Loendamatuid kordi oleme näinud baaris või restoranis paare, kes istuvad ninapidi telefonides. Võib-olla on nad oma esimesel kohtingul, mis ei suju eriti hästi, või on just avaldatud ülioluline uudis, millest meil veel aimugi pole. Kuid kõige tõenäolisem on, et nad lihtsalt väldivad teineteisega suhtlemist.

Me oleme sõltuvuses oma telefonidest ja on oht, et unustame varsti, kuidas inimestega päriselus suhelda.

Oleme üksteisega pidevalt ühenduses kas sõnumite, Twitteri, Facebooki, Instagrami, Snapchati või mõne muu kanali kaudu. Teame alati, mida meie sõbrad, pere ja tuttavad teevad.

2. Me nuhime üksteise järele

Milleks vaevuda kellegagi rääkima, kui oled juba põhjalikult uurinud tema Facebooki, Twitteri, LinkedIni ja Snapchati kontosid ning blogi? Sa tead juba nagunii kõike, mida vaja teada, eks? Ja ärme üldse räägi sellest, kuidas me oma ekside järele luurame…

3. Jagame liiga palju

Osa suhtes olemisest on võimalus jagada teineteisega asju, mida me kellegi teisega ei jagaks. Nüüd, kus meil on sotsiaalmeedia, räägivad inimesed kõigile oma elust kõike.

Su vanaema on haiglas ja sa tahad, et inimesed tema eest palvetaksid? Tehtud.

Sulle pakuti su unistuste töökohta? Õnnitlused!

Kui sa jagad selliseid üksikasju oma elust inimestega, kes on sulle põhimõtteliselt võõrad, kaotab nende jagamine partneriga oma väärtuse.

4. Me oleme tähelepanusõltlased

Sa valetad iseendale, kui väidad, et ei lähe elevile, kui su hiljutine Instagrami postitus saab rekordarvu meeldimisi. Kõik need teavitused, kommentaarid, meeldimised ja jälgimised tekitavad meie ajus tähelepanusõltuvuse. Me otsime järjest uusi viise, kuidas sotsiaalmeedias märgatud olla, selle asemel, et rahulduda tähelepanuga, mida saame oma suhtes.

5. Tinderi olemasolu

Tinderi loomine andis meile võimaluse kellegagi suhelda ainult sõrme liigutuse abil.

Paar raskemat päeva suhtes tekitavad uudishimu, mis viib ringi vaatamiseni, mis omakorda viib kellegagi klikkimise ja võib-olla isegi kohtumiseni. Tinderi ja muude sarnaste rakenduste tõttu on kõrvalehüpped liiga lihtne valik, kui suhtes on keeruline seis, selle asemel, et suhelda ja probleemiga tegeleda.

Ja mõned uuringud üritavad väita, et Tinder alandab meie enesehinnangut. Kindlasti mitte.

6. Võrdleme oma suhet teistega

Pilt paarikesest päikeseloojangu ajal rannas ei tähenda, et neil on täiuslik suhe. Igaüks võib postitada sotsiaalmeediasse armsa pildi oma kaaslasega. See ei tähenda, et nende suhe on parem kui sinu oma, seega ära võrdle ennast nendega.

7. Teeme ennatlikke järeldusi

Kui su kallima eks märkis tema Instagrami pildi meeldivaks, ei tähenda see kohe, et nad salaja kohtuvad. See ei tähenda ka, et nad on taas armunud.

Paljud inimesed ei suuda minevikust lahti lasta ja sotsiaalmeedia annab neile võimaluse tunda, et on endiselt seotud. Paljudele inimestele meeldib ka draamat tekitada. Pelgalt pildi meeldivaks märkimine, postituse kommenteerimine või isegi konto jälgimine ja sõbraks lisamine annab selleks alust. Kui näeme, et kaks inimest on sotsiaalmeedias ühenduses, teeme tihtipeale ennatlikke järeldusi, kuigi tegelikult nad suure tõenäosusega isegi ei räägi omavahel kunagi.

8. Keskendume rohkem võõraste kui enda elule

Raske on endale keskenduda, kui nii paljud inimesed jagavad sotsiaalmeedias iga oma probleemi ja saavutust. Me elame teiste reisiblogide ja -postituste kaudu, selle asemel, et ise reisida. Jälgime arvutis ja telefonis teiste inimeste elukogemusi, selle asemel, et oma elu täielikult kogeda.

Kas pole mitte kurb? Pane telefon käest ja räägi inimesega, kes sinu vastas on. Su suhe on sulle tänulik.