Portugal

Õlleravi

- Oliiviõli sobib suurepäraselt juuksemaskiks. Masseerige juuksed oliiviõliga sisse, hoidke 30 minutit ja peske maha.
- Kuna oliivõli pehmendab kuiva nahka sobib sellega määrida hästi käsi, küünarnukke, põlvi ja jalgu.
- Õlu lisab kohevust sorakil õhukestele juustele.
- Munakollane aitab hästi juuste väljalangemise vastu. Hoidke seda umbes 20 minutit peas ja peske shampooniga välja. Halli või elutu naha korral sobib munakollane hästi ka näomaskiks.
- Lisage sooja vannivette kolm peotäit looduslikku meresoola ning lesige seal 20 minutit. See aitab saada lahti halvast energiast (ja halbadest mõtetest) ning tekitab kerge tunde. Pärast vanni magate kui imik.
- Näomaskina kasutatav munavalge aitab nahka ajutiselt pingule tõmmata.

Itaalia
Kööginipid

Itaallannad kasutavad oma köögikapi sisu edukalt ka välimise parandamiseks. Näiteks:
- kiivipudru ja mee segust saab kasutada kooriva näomaskina;
- juuste pleegitamiseks loputage neid pärast pesemist äädikalahusega;
- ripsmete tugevdamiseks ja pikendamiseks sobib kastoorõli;
- kui hoida salveid hammastel, püsivad need puhaste ja valgetena;
- sidrunimahl aitab juukseid päikese käes pleegitada ning ravida inetuid punaseid laike;
- 20-minutiline jogurtimask rahustab ärritunud nahka.

Hiina
Hinnaline pärl

- Kollageenirikas E-vitamiini sisaldav pärlipulber aitab ära hoida kortse ja tõsta naha elastsust. Pärlipulber mängib tänapäeval olulist rolli Hiina kosmeetikas kasutatavate nahakaitsevahendite koostises. Pärlipulbrit võib segada ka aluskreemiga, see tugevdab kreemi mõju.
- Qingi dünastia naised kasutasid sajandi eest meest, piimast ja munavalgest koosnevat maski, mis on väidetavalt väga efektiivne akne vastu võitlemiseks. Kui kasutada seda koos pulbristatud mandiseemnetega, aitab see saada lahti ka armidest.
- Seesamiseemnete söömine aitab ravida kõikvõimelikke haigusi, paneb teie naha särama, muudab hallid juuksed mõne aastaga mustaks ja taastab karvakasvu paljastel kohtadel.
- Riisiäädika happesus pehmendab naha surnud keratiini ning muudab selle pehmeks ja siledaks. Lisage riisiäädikat vanniveele ja lesige selles 30 minutit. Lisate seda juuste loputusveele, saate suurepärase palsami. Jahuga segades aga hea näomaski.
- Arbuus on väga hea põletiku alandaja, niisutab nahka ja aitab seda pleegitada. Kandke purustatud arbuusilõik näole ja te näete, kui hästi see mõjub.

Horvaatia
Mudane Cleopatra

Paljudes Horvaatia paikades peeti mudavanne ja iga-aastaseid külaskäike Sloveenia tervisekuurortitesse tugeva tervise eelduseks. Katsetage oma kodus Horvaatiast pärit praktilisi nõuandeid:
- Veetke võimalikult palju aega mere ääres, kuna mereõhk on tervisele kasulik. Meres ujumine ja murdlaines kõndimine aitab saada jagu tselluliidist.
- Kasutage juuksemaskis oliiviõli ja munakollase segu, näomaski tegemiseks segage mesi paari tilga sidrunimahlaga.
- Peske nägu vihmaveega ning loputage šampoon juustest välja kummeliteega, siis saate eriti säravad juuksed.

Prantsusmaa
Veiniteraapia

Prantslased usuvad, et vein teeb inimese ilusaks. Viinamarjasäsi ja seemnete aktiivsed toimeained tervendavad ka nahka, väidavad prantslased.

Ungari
Nõgeseravi

Nõges on Ungari kosmeetikas väga populaarne ning seda kasutatakse kreemides, shampoonides ja teedes.

Soome
Seksikas saun

Number üks iluravivahend Soomes on kahtlemata saun. See lööb vere tõepoolest käima ning nahk saab värske sära. Niisutage juuksed saunas viibimise ajaks palsamiga, et neid pehmendada. Ja kui te tõepoolest tahate vereringet stimuleerida, sukelduge pärast sauna jääkülma järve.

Indoneesia
Kookosravi

Tundliku nahaga inimestele sobib kookosekoorimine. Selleks läheb vaja pool noort värskelt riivitud kookost, 1,5 teelusikatäit kurkumijahu või riivitud kurkumijuurt, 250 grammi riivitud porgandit ja kaks teelusikatäit zhelatiini.

Segage värskelt riivitud kookos kurkumiga (seda kasutatakse ta puhastavate omaduste ja kõrge vitamiin C sisalduse tõttu) ning hõõruge sellega kogu keha õrnalt sisse. Hoidke seda peal viis minutit ja pühkige niiske sooja lapiga maha. Seejärel segage ära porgand ja zhelatiin ja kandke kogu kehale. See annab kehale pärast koorimist olulisi toitaineid.

Argentiina
Piimaneiu

Riigis, kus piima ja nisu on jalaga segada, ei ole teil vaja teha muud kui avada külmutuskapp ja võtta välja koorepurk, kui teil saab näokreem või -mask otsa. Segage seda, kuni see muutub paksuks ning kasutage näomaskina, vältides õrna silmade piirkonda. Hoidke maski peal 10 minutit ja lastes piimaproteiinidel nahka mõjutada.
- Kui teil on koorimisvahendid otsas, kasutage piimaga segatud nisukliisid. Masseerige segu õrnalt näole, keskendudes T-piirkonnale. See on väga efektiivne ja suurepärane E-vitamiini allikas.

Kreeka
Koorimine liivaga

Unustage ära traditsioonilised ilutooted ja kasutage rannaliiva oma ilu eest hoolitsemiseks. Kõigepealt õlitage keha ning seejärel hõõruge end õrnalt liivaga sisse. Seejärel loputage keha puhta veega ning kandke peale päevitusõli.

India
Pähklid ja veelkord pähklid

- Noorena tunduva naha saavutamiseks katsetage seda retsepti, mis on pärandatud põlvest põlve: jahvatage 10 mandlit ja segage see viie tilga piimaga, kandke segu näole ning hoidke seda 30 minutit. Proovige seda iga päev ja te näete, kuidas teie nahk särama lööb.

- Kodune retsept säravate mustade juuste saavutamiseks: purustage 200 grammi kuivatatud karusmarju ja segage see 0,5 liitri kookosõliga. Kallake see mikstuur klaaspurki ning asetage purk nii, et päikesekiired sellele ligi pääseksid. Mõne kuu möödudes on õli tõmbunud mustaks. Kasutage seda iga nädal ja te näete, kuidas teie juuksed tõmbuvad sügavmustaks ja löövad särama.

Ladina-Ameerika
Avokaado teraapia

Pehmete ja säravate juuste saavutamiseks purustage küps avokaado, kandke see juustele ning jätke tunniks ajaks peale. Loputage ja peske juuksed puhtaks.

Filipiinid
Kivised saladused

- Säravate juuste saamiseks pigistage Aloe Vera oksast mahl välja ning kandke juustele. Juustele võib kanda ka sooja kookosõli. Kookosõli võib kasutada ka massaazhiõlina, päevitusõlina ja kehakreemina.
- Igas Filipiinide majapidamises on suured pimsskivid. Hõõruge end vannis pimsskiviga, et eemaldada surnud naharakud ja mustus, pehmendada karedaid kohti, näiteks põlvi, küünarnukke, pahkluid ning koguni eemaldada soovimatuid kehakarvu.

Suurbritannia
Teeteraapia

* Maailmakuulus Inglise salongijook on suurepärane silmaaluste kottide eemaldaja. Kui asetate silmadele jahutatud teepakid, kõrvaldate vaevata magamata öö nähud.

Poola
Mesihuuled

- Kasutage mett huulepalsamina.
- Tervisest õhkuva jume saavutamiseks katke nägu kurgirõngastega. Hoidke neid näol 10 minutit.