Sulle, kes oled loobunud kõigist oma headest naistuttavatest, sest Sinu kaasa on saanud kõrvetada mõne pesuehtsa sitapeaga ja nüüd näeb tonti igas Sinu naistuttavas. Sulle, kes Sa oled oma suhte juba lõpetanud või on Sind juba ammu maha jäetud, kuid Sinu eks endiselt leiab aega, et Sind traumeerida ja sõimata nägu täis igal Sinu uuel silmarõõmul või vanal klassiõel. Samuti Sulle, kes Sa pahaaimamatult hoiadki oma Facebooki alati lahti ja saad “peksa” ka siis, kui keegi Sulle “tere” ütleb.

Armas mees, palun lõpeta ohvriroll ja ükskord kehtesta end. Sina ei pea kandma kogu meessoo patukoormat, Sina ei pea õigustama ning tõestama iga minut oma armastust. Kui teine pool Sind ei usalda või kahtleb päevast päeva Sinu tunnetes ning siiruses, siis on see tema kaotus.

Kui Sa soovid olla eluaegne peksukott ja suss, siis see on Sinu vaba valik, aga ära looda ka, et Sinu südamedaam Sind ka tulevikus nagu inimest kohtlema hakkab. Sa olid, oled ja jääd tema võimumängude jooksupoisiks ning ole kui aus ja siiras tahes, alati leidub mõni jobu, kellega Sind ikka võrreldakse ja kelle teod Sinu peal nuheldakse.

Naised võivad olla väga julmad, väga omandihimulised ja võivad Sinu tundeid ära kasutades muuta Sind tõeliseks jalamatiks, aga seda ainult juhul, kui Sa sellel juhtuda lased.

Minu kirjatükk sündis pärast seda, kui ühe vana hea tuttavaga kohvikus istusime ja ta muret tundis, et ma check in’i ei teeks, kuna tema eks olla paras fuuria ja võib mulle ohtlikuks osutuda. Murelikuks tegi mind ka teise sõbra telefonikõne, kes kurtis, et ta naine olla näinud, kui facebookis kord uurisin, et kuidas ka läinud on. “Mis Teie vahel on?” Ilmselt kui me armukesed oleks, siis ma oleks kirjutanud, et kas säng om juba lämmi, mitte, et kuidas läheb.

Kolmas sõber, kes on ka juba lahku läinud, tundis väga muret, et kui suhtlus on avalik, siis eks võib hakata tagantjärgi heietusi tegema. Minul pole vahet, kas tegu on endise või hetke partneriga, ma leian, et see on inimõiguste rikkumine, kui ma ei tohi inimestega avalikult suhelda. Miks ma pean seda tegema salaja, kui mul midagi varjata pole? Salasuhe ongi sellepärast salasuhe, et see on salajane. Ilmselt ma ei lähe abielumehega salaja restorani ja tee seal check in’i.

Ma ei saa aru, kas enamik Eesti naisi on hulluks läinud või on Eesti mehed lihtsalt pesuehtsad põdejad.

Nõuanne naistele: Kui mees ütleb, et on sõbranna, siis nii on. Kui ta seda sõbrannat ka vahelduseks kargab, siis sellised asjad ei jää kunagi saladuseks. See tuleb välja nagunii ja siis võibki rahulikult head teed soovida. Pole midagi hullemat, kui usalduskrediidi täielik puudumine. Milleks ja kellele see kooslus? Elada pidevais kahtlustes või olla päevast päeva kahtlustuste ohver — mina isiklikult sellist elu ei valiks.

Ma saan aru, et paljud teist on haiget saanud ja ma ei väida, et petmisi pole ja kõik on alati lilleline, aga uskuge mind, selle kõige keskel on ka tohutult palju häid mehi, kes siiralt austavad ning armastavad oma kaasasid. Nii mõnedki kohvid, mille olen mõne hea sõbraga joonud, on mööda saadetud selle saatel, et mees räägib, mida ta võibolla just Sinu vastu tunneb. Jah, ta on öelnud seda ka Sulle — sadu kordi, aga Sina ei kuula, sest oled liialt ametis kahtlustamise ning süüdistustega.

Aeg on muutusteks! Kui Sind süüdistakse alusetult, siis on aeg end kehtestada või naist vahetada.

Kui Sa ei usalda oma meest, siis aeg on veeta järgnevad elupäevad üksi, siis pole vaja muretseda, et keegi Sinult midagi ära varastab või Su mehe voodisse lohistab.

Ela ise ja lase teisel elada!25. aprillil 2014, kell 17.30 toimub Solarise Apollo raamatupoes Kadri Luige uue raamatu "Julgus mõelda, julgus öelda II" esitlus.

Vaata sündmuse kohta Facebookist

Tutvu Kadri Luige uue raamatuga SIIN