1. Enesekindluse saad oma tegudest, mitte väljanägemisest

Enesega rahulolevad inimesed on säravad, positiivsed ja rõõmsad. Ning mitte miski ei tõmba vastassugupoolt ligi rohkem kui enesekindlus! Vahet pole, kui palju sa kaalud, kui sile su kõht on või mis suurusnumbriga rõivaid kannad. Mida rohkem sa ise endale meeldid, seda rohkem tahavad ka teised su seltskonnas olla. Oma kehaga leppimine lihtsustab lõõgastumist, elu nautimist ja uute asjade proovimist ning romantika ja lõbu oma ellu toomist (ja seal hoidmist).

Eelpoolkirjeldatut on rakse uskuda ja ellu viia, kui oled ülekaaluline ning suudad mõelda vaid sellest, mis su keha juures valesti on. Moeajakirjad õptavad, et naine peab olema piitspeenike ja imetore. See paneb põntsu pea kõikide naiste enesehinnangule — naised tunnevad, et ei vasta standarditele, sunnib naisi end liigselt kritiseerima ning see omakorda viib meeleolulanguseni ja negatiivsuseni, mis omakorda lõhuvad suhteid.

Kõhnaks saamisest unistamise asemel ole aktiivsem ning vali tervislikum toit, et end oma kehas hästi tunda. Su eesmärgiks peaks olema uus, sinule sobiv ja nauditav elustiil pikemas perspektiivis, mitte vaid nädalavahetuseks 3 kilo kaotamine, et oma uue kleidi sisse mahtuda. Ka väikesed sammud parema elu suunas annavad sulle energiat ning tunned end kohe paremini.  Eduelamus motiveerib sind veelgi rohkem pingutama ning üsna pea märkad, et juba tunnedki end seksikamana, särtsakamana ja kaunimana. Ja oled ühtlasi valmis kogema uusi asju nii tööalaselt, suhetes kui magamistoas.  

- Elustiilitreener Alice Greene

2. Ära räägi endast halvasti!

Riideid vahetades seisad peegli ees ning kirud omaette (või valju häälega): „Mu kintsud on liiga jämedad” või „Miks mu tissid ei võiks suuremad olla” või „Mul on kõrini oma lotendavast kõhust!”
Naised kipuvad enda juures märkama vaid negatiivset ning unustama kõik, mis nende juures kaunis on. Kui mõtled endast pidevalt halvasti, kinnistuvad need mõtted ning hakkadki seda lõpuks uskuma. Negatiivsed mõtted aga viivad su enesehinnangu täiesti nulli. Ja kui sa tunned end oma kehas halvasti, oled rahulolematu ka kõige muu suhtes ning see mõjutab su suhteid kõikide teistega.

Väljendit „Armasta ennast, siis armastavad ka teised sind” kuuled sa nii tihti vaid ühel lihtsalt põhjusel — see on tõde! Õnnetud lükkavad sõpru endast eemale, eralduvad ja satuvad sellega veelgi suuremasse masendusse. Õnnelikud ja rõõmsad inimesed aga äratavad tähelepanu ja on avatud suhtlejad. Ning mehed, kes on rõõmsatest ja enesekindlatest naistest sisse võetud, ei märka vigu, mis naiste endi meelest vägagi silmatorkavad on. Mehed lihtsalt jumaldavad naiste kehasid!

Kuidas siis enesekriitikast loobuda ning end hoopis teisele lainele viia? Esiteks muuda oma mõtteviisi! Astu peegli ette ning selle asemel, et endale etteheitei tegema hakata, proovi seekord endale öelda hoopis: „Mulle meeldib mu keha”, „ Ma armastan oma keha, mis on mu lapsed ilmale toonud” või „Ma olen ilus ja vormikas naine!” Kiida oma häid omadusi ning harju seda tegema iga päev. Armasta ja austa end, nagu sa seda tegellikult väärt oled. Siis armastavad ja austavad sind ka teised.

-Nõustaja Lisa Goldberg

3. Mõtle nagu laps

Lapsed ei häbene oma keha siira huvi ja põnevusega uurida. Elu õpetab meile, et me pole piisavalt head, piisavalt huvitavad ja me ei vääri armastust! Tegelikult võiksime me kõik jõuda tagasi sinnani, et julgeme taas mõelda: „Ma olen ideaalne, terviklik ja täiuslik!“  Ära häbene end avastada ja sellest rõõmu tunda, et julgeksid samamoodi avatud olla ka suhetele oma elus.

Kui tunned end oma kehas ebakindlalt, on sul „sein ees” ka teistega suheldes ning sa pole just eriti avatud armastusele ja intiimsuhetele. Kas üritad vältida haiget saamist ning hülgamist? Proovi kõigepealt vabaneda kinnisideest, et maailmas ei ole nagunii kedagi, kes sind suudaks armastada, sest sul on nii palju vigu.

Ole tänulik oma keha eest, oma elu eest, inimeste ees su elus ning hinda oma saavutusi. Bloki ära kõik negatiivne — unusta kõik halvad sõnad, mis panid sind uskuma, et sa ei ole piisav. Pole midagi atraktiivsemat kui naine,  kes armastab ja austab end ning oskab hinnata seda imelist elu, mille ta on endale loonud.

Endaga hästi läbi saamine on kõige olulisem samm tervisliku, kauapüsiva ja rahuldava suhteni.

-Elustiilitreener Richele Henry

Allikas: Huffington Post