Tõde hakkab ilmuma Naistekas ja Hommes igal reedel, nii et teil on terve nädalavahetus aega kaasa mõelda ja kommenteerida.

Meie esimene küsimus tekkis päevakorda, kui olime mitmelt mehelt kuulnud kurtmist, et tänapäeva naised tahavad küll hirmus iseseisvad olla, kuid kohtingul eeldavad ikka, et mees kõik kinni maksab. Tundus, et siin on koht, kus meestel ja naistel on erinevad ootused. Saatsime küsimused hulgale meestele ja vastused on järgmised:

Arved, 72

Mind paneb alati imestama, et noortel sellised mured on. Omal ajal, kui mina tantsuõhtutel käisin, siis ei tekkinud mul kunagi küsimust, kes joogi eest maksab. Ma teenisin plusspunkte naise silmis, kui ma tegin ettepaneku, et ma maksan täna ise. Vahet ei ole, kuhu poole ühiskond liigub, mees peab ikka meheks jääma ja avama naistele uksi, pakkuma külmaga talle enda palitut ja õhtusöögi eest tasumine on ka mehel auasi.

Raino, 33

Keeruline öelda. Kui me räägime esimesest kohtamisest, siis ma arvan, et maksmise selgitab see, kuidas õhtu kulgeb. Kui sa ikka hoomad, et varianti pole, või näeb ta hoopis teistsugune välja, kui ta pildi pealt ennast välja reklaamis, siis ma arvan, et peaks arve pooleks tegema. Kuid kui mõlemad meeldivad üksteisele, siis poleks mul probleemi ka söögi eest maksta.

Henn, 46

Mees maksab. Naistele on muud ootused (teeb silma).

Maksim, 19

Kõik oleneb tüdrukust. Kui ta tahab pahapoissi, siis ma võin lasta tal maksta, kui ta tahab, et ma džentelman oleksin, maksan ise. Ma ei käi tavaliselt esimesel kohtamisel söömas, ma käin kinos, korvapalli või hokit vaatamas, või saame kusagil keskuses kokku, seega midagi nagu eriti välja käristada ei tule ka. Kinopilet on võimalik ikka väga odavalt kätte saada.

Mida sina arvad? Kes peaks tänapäeva kohtingul restorani arve enda kätte haarama? Kui sa tahad teada, mida naised sellest arvavad, siis vaata SIIA, sest küsisime neilt sama küsimuse.