Mida see tegelikult tähendab, kui oled suhtes, aga tunned justkui sa oleksid täiesti üksi? Kas see tähendab, et peaksid suhte lõpetama? Tegelikult mitte. “Inimesed on oma suhtes või sotsiaalsetes gruppides üksi, sest nad tunnevad nad ei saa olla nemad ise,” väidab suhteekspert Alysha Jeney. “Üksindus on väga emotsionaalne ja vaimne isolatsioon.” Mõned märgid, mis sellele viitavad, on just see, kui sa tunned, et sa ei suuda oma partneriga olla see, kes sa oled, teie vahel puudub intiimsus ja sa varjad oma tõelisi tundeid või asju, mis sulle meeldivad. Selle põhjuseks võivad olla paljud erinevad asjad nagu depressioon, lein või ärevushäire.

Jeney väidab, et kuigi iga suhe on erinev, siis kui tunned end üksikuna, on sellel kaks põhjust: esiteks, sa oled koos vale inimesega või teiseks, sa oled koos õige inimesega, aga sa kardad teda endale liiga lähedale lasta. Viimase puhul on hea uudis see, et sul on võimalik veel midagi muuta.

Proovi neid nelja viisi, kuidas end suhtes enam mitte üksikuna tunda:

Jää iseendaks

Mõtle, kas mängid suhtes mingit kindlat rolli? “Mida rohkem sa saad jääda teiste inimeste keskel iseendaks, seda enam on sul võimalusi luua ehtsaid suhteid,” väidab Jeney.

Võta riske ja ole haavatav

Selleks, et saaksid näidata teistele, kes sa tegelikult oled, pead aeg-ajalt riskima. “Alati ei pruugi sa end mugavalt ega turvaliselt tunda, aga see aitab sul mõista, kes sind toetavad ja kes mitte,” teab Jeney. Seda saad teha ainult juhul, kui näitad oma partnerile oma päris emotsioone või jagad temaga kasvõi mõnda lugu enda elust. Seetõttu ongi võimalik näiteks lemmikloomadega luua hoopis teistsuguseid suhteid, sest sa tead, et isegi, kui teed nende ees midagi rumalat, armastavad nad sind ikka tingimusteta. “Seda sama asja vajad ka inimsuhetest,” lisab Jeney.

Ära eelda, et kõik mõistavad sind

Riskime ja väidame, et tõenäoliselt ei käi sa väljas mõtetelugejaga. Sageli kipume inimestena eeldama, et teised teavad täpselt, mida me vajame või mis meile haiget teeb — eriti, kui oleme kellegagi koos olnud pikka aega.

Väljenda end selgelt

Õpi küsima seda, mida sa vajad. Tunned end suhtes väärtuslikumana, kui saad oma päris tundeid ja mõtteid selgelt väljendada. Ja tead mis? Te ei peagi alati samal arvamusel olema.