Viimasel ajal on väga palju räägitud meedias pruudipõua probleemist ‒ noortele eesti meestele ei jätku naisi. See on muidugi hea, et taolistest probleemidest räägitakse ja ei hoita pead liiva all. Nagu rahvastikuteadlane ütleb: uuringud näitavad, et mehed tunnevad valusamalt, et looks küll pere, aga kaaslast pole või raskem leida. Uuringute järgi tunnevad eesti mehed lausa kaks korda valusamalt, et probleem pere loomiseks on partner. Seega reaalses elus naised nii suurt probleemi ei näe, et pole kellegagi leiba ühte kappi panna.

Huvitav, mis on põhjuseks, et eesti mehed midagi ei tee? Neil on ju raskem kaaslast leida kui naistel (ja osadel meestel üldse võimatu, kuna igale mehele naist ei jätku). Et neil on raskem, seda näitavad ka uuringud ja uuringute järgi hindavad naised ise, et neil on kergem kaaslast leida kui meestel. Võrreldes hinnanguid, tuleb välja, et eesti naistel on lausa kaks korda kergem partner leida. Pruudipõuases Eestis loogiline tulemus. Aga miks siis mehed ei võta endale välismaa naisi ja neid siia ei too? Miks pereloomise eas mehed ei too Eestisse naisi Brasiiliast, Venetsueelast, Peruust, Taist, Filipiinidelt jne? Nii, nagu teevad lääne-euroopa ja ameerika mehed?

Kuna meestel on probleem, et naisi ei jätku, siis peaks ju mehed tegutsema hakkama. Või on tänapäeval netiporno ja prostituudid, seega kuidagi saavad ka paljud eesti mehed oma vajadused rahuldatud, mis siis, et kuigi tahaks peret, aga lihtsalt ei saa eesti naist enda kõrvale?

Või on paljuski tegemist nn nohikmeestega? Mingid IT-mehed, keda naised ei vaata, kuna puudub sarm ja oskus naistega suhelda? Minu tuttavatest 30a kandis vallalistest meestest üks on näiteks selline. Ega ei saa ju vägisi mõne sõbrannaga ka paari panna ‒ kui ikka ei ole seksikas sõbrannade arvates, siis pole. Üldse, mul on tutvusringkonnas üldiselt naised suhtes, vallalisi nagu eriti ei olegi. Tuttavate meeste hulgas on rohkem vabu inimesi.

Aga vahet polegi. Pole vahet, kas noor mees on IT‒mees Tallinnas või maamehest puidutööline kuskil Lõuna-Eesti vallas. Kui ikka pruudipõuases Eestis naised välja ei tee ja need mehed suhet/seksi ei saa, siis miks ei seata samme välismaa naiste suunas? Muidugi arusaadav, et soome, rootsi, saksa jne naised eesti meeste poole ei vaata, aga Eestist majanduslikult vähemarenenud riikide naised peaks ju nagu vaatama küll.

Mul ka üle viie tuttava vaba mehe, kellel vanus 30a pluss‒miinus natuke siia‒sinna ja kes endale naist ei saa, kuigi tahaks. Alkoholiprobleemi neil ka pole pealtnäha. Mul sõbrannad ehk joovad rohkemgi.

Vend mul ka 33 juba. Hoian pöialt, et ta ikka naise saaks lõpuks endale. Hakka või varsti soovitama, et mis ta jamab, võtku mõni brasiillanna või tailanna ära, kui Eestist naist ei leia.

Tegelikult see nii delikaatne teema, et lihtsalt hoian kõrvalt pöialt. Meestele lööb see vist uhkuse pihta, kui arutada, et neil on probleem naist saada. Kuigi mehed ei peaks seda nii valulikult võtma. Kui ikka Eestis on noori naisi vähem kui mehi pere loomiseks, siis loogiline ju, et meestel raskem kaaslast leida kui naistel ja meestel probleem suurem. Nad võiks seda häbenemata tunnistada ja välismaalt naise vaadata. Mis mul selle vastu, kui üksikud mehed ka endale lõpuks naise saavad.