Mis teeb armastatud mehest süüdimatu truudusemurdja? Kas asi on sinus? Või temas? Kas saad 100% kindel olla, et sa ise ei peta? Cosmol on vastused olemas.

Petmisfakt # 1

Sõnal petmine on meeste silmis teine tähendus

Tahtsime teada, mis on meeste meelest petmine. Uuringust selgus, et viiendik osalenutest ei pidanud selleks suudlemist võõra naisega. Tervelt 10% meestest aga leidis, et isegi seks teise naisega pole truudusemurdmine. Paneb mõtlema, mis siis üldse on…

Kui 76% naistest arvas, et seksiteemaliste sõnumite ja piltide saatmine (sexting) on petmine, siis meeste seas oli vastav protsent tunduvalt madalam ehk 55.

Kokkuvõttes leidsid naised, et petmine võib end ilmutada paljudes erinevates vormides ja käitumistes, sealhulgas flirtimises ning seksi ajal kellelegi teisele mõtlemises.

Petmisfakt # 2

Mehed ja naised petavad samadel põhjustel

Sporditähed, kes ei suuda oma “meheau” püksis hoida, meeskuulsused sexting’u-skandaalide võrgus… Jääb mulje, et mehed petavad kiiremini, kui jõuad öelda “Tiger Woods”. Kas tõesti on vaja vaid võimalust?

Meid on pandud uskuma, et mehed ja truudusetus käivad kokku nagu Angelina Jolie ja adopteerimispaberid. Tegelikult see nii ei ole. Orgasmid ja kirglik seks on muidugi terve ja toimiva suhte olulised komponendid, ent uuringud näitavad, et petmise taga on reeglina palju enamat kui tühipaljas seks. Truudusetuse põhjus number üks — nii naiste kui ka meeste seas — on omavahelise emotsionaalse sideme puudumine või selle nõrgenemine.

Psühhoterapeut ning raamatu “The Truth About Cheating: Why Men Stray and What You Can Do to Prevent It” autor M. Gary Neuman viis läbi uuringu, mille tulemused näitasid, et seks ei ole peamine põhjus, miks mehed petavad. “Ainult 7% uuringus osalenud meestest väitis, et seksuaalne rahuldamatus viis nad truudusetuseni. Arvamus, et mehed janunevad vaid seksi järele, ei pea paika. Põhjus peitub tundes, et sind ei hinnata, armastavate žestide puudumises. Toimivas suhtes on oluline koht kiindumusel, meelespidavatel telefonikõnedel, kallistustel ja musidel ning ühiselt veedetud ajal. Naised on palju avameelsemad, öeldes lihtsalt: “Hei, tee mulle mõni kompliment.” Mehed kahjuks nii ei käitu,” tõdeb Neuman.
Loe ja vaata Cosmo septembrinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Vaimukas tüdruk Isla Fisher

• Seks esimesel kohtingul

• Peosuitsetajate pihtimused

• Tee oma meigikotile update

• Kas oled sõbranna peale kade?

• Tšeki teksamoodi

• Tagasi trenni!


Petmisfakt # 3

Naistele on üheöösuhted kättemaksuks, meestele mitte

Juba Briti romantiline poeet ja armujumal lord Byron teadis, et kättemaks on magus — eriti naistele. Ega kahe sajandiga palju muutunud olegi.

Kui Cosmo uuris meestelt ja naistelt põhjuseid, mis tõukasid neid üheöösuhtesse, selgus, et 20% vasta-
nud naistest ja vaid 1% meestest leidis, et üheöösuhe on täiuslik võimalus kättemaksuks. Seksuaalnõustaja Rachel Morris pole üllatunud. “Minu arvates vastab tõele, et mehed seksivad seksi pärast, naised aga kasutavad seksi viha ja valu väljendamiseks.”

Kuigi meie uuring näitab, et enamik naistest otsib tunnetega seksi, ei tähenda see seda, et seks puhtalt orgasmi eesmärgil poleks variant. “Mu poiss oli magamistoas igav ja etteaimatav, tema korterikaaslane aga kuum ning põnev. Kord, kui duši alt tulin, kõndis see kutt mulle koridoris vastu. Lasin oma rätikul “kukkuda”. Sellest sai alguse suur flirtimine, mis lõppes seksiga,” ütleb Loona (25).

Morrise sõnul on arvamus, et naised ei seksi hetke ajendil, vananenud ja naiivne. “Ühiskonnal on väga mugav mõelda, et naised petavad vaid emotsionaalsetel põhjustel. On naeruväärne, kui palju on inimesi, kes senini ei suuda võtta naisi kui seksuaalseid olendeid. See on ka põhjus, miks sõnu “lits” ja “hoor” nii vabalt loobitakse. On üsna kindel, et naised petavad sama sagedasti mehed.”

Petmisfakt # 4

Mehed ei peta igava seksi pärast

Cosmo uuringus osalenud meestest vastas vaid 13%, et nad petsid, kuna nende seksielu oli igav. “Mehed, kes väitsid, et murdsid truudust seksuaalse rahuldamatuse tõttu, pidasid oluliseks seksimise sagedust, mitte seda, kui pöörane see on,” märgib Neuman. “On naisi, kes on veendunud, et nende partner petab neid, kui neil pole armatsemises n-ö doktorikraadi. Tegelikult see ei ole nii.”

Mis siis ikkagi juhtub, kui mehed otsustavad unustada oma naised ja tüdruksõbrad? Vastus peitub tähelepanus. Suurem osa meestest, kes tunnistas, et on oma kallimat emotsionaalselt petnud (kõik muu peale füüsilise kontakti), ütles, et neid motiveeris selleks nauding, mida pakkus tähelepanu ja flirtimisrõõm. Vaid väga väike osa meestest nimetas petmise põhjuseks mittepiisavalt seikluslikku seksi. Meie järeldus: kui külastad regulaarselt erootikapoode, et talle muljet avaldada, siis ära näe vaeva. Kui teed seda enda pärast, lase käia!

Petmisfakt # 5

Iha petta ei tähenda suhte lõppu

Ligi neljandik uuringus osalenud meestest ja naistest leidis, et petmine võib olla ka hea märk. Paljud paarid usuvad, et nende seksielu läheb allamäge ning nad on truudusetuseks altimad pärast “mesinädalate faasi lõppu, jõudes mugavustsooni”. Morris sõnab, et tegemist on väärarusaamaga. “Pärast pooltteist kuni kahte aastat võid märgata, et sinu mees ei kommenteeri enam, kui temast alasti möödud. Muretsemiseks pole põhjust — teie seksielu alles läheb tõeliselt kuumaks,” ütleb Morris. “Olete jõudnud punkti, kus tunnete end kaitstu ja kindlana. Oskate olla lõpuni lähedased ning paluda oma partnerilt just seda, mida te tegelikult tahate, alates puudutustest ning lõpetades fantaasiatega.”

Siiski, kui paar ei ole muutuste hetkel ühel lainel, suureneb võimalus kõrvalehüppeks. “Naiste jaoks tähendab seksuaalsus enda ihaldatuna tundmist,” sõnab Morris. Seetõttu peab mees leidma uusi viise, kuidas näidata oma kallimale, et ta tõesti tahab teda.

Seksiterapeut Denise Knowles, kes aitab paaridel leida kaduma läinud kirge, soovitab romantiliste tunnete taastamiseks pöörduda kurameerimise algusaegadesse. “Pikaajalises suhtes kiputakse unustatama suudlemist. Hea suudlus — aeglane, õrn ja sensuaalne — aitab aga tugevdada omavahelist sidet ning hinnata paremini teineteise seksuaalsust.”