Nad on impulsiivsed

Paljudel petjatel on üks iseloomulik joon — nad enne ütlevad või teevad ja siis mõtlevad. Seksi puhul on impulsiivsus tavaliselt hea omadus, aga see võib kiiresti muutuda rumalaks otsuseks siis, kui mängus on alkohol või uimastid ning samal ajal on avanenud võimalus truuduse murdmiseks. Siis ei mõtle petjad oma teo tagajärgedele enne kui järgmisel hommikul, kui on juba liiga hilja.

Nad püüavad konflikti vältida

Mõned inimesed kohe ei suuda mitte kuidagi konfliktiga silmitsi seista ja teevad tõepoolest ükskõik mida selleks, et vältida olukorda, kus kallim saab pahaseks. Sellised tegelased ei suuda truuks jääda isegi mitmik- või avatud suhtes

Nad on veendunud, et parem on teha seda, mida süda ihaldab ja loodavadki lihtsalt sellele, et kallim ei saa teada. Sest palju hullem on nende jaoks küsida luba või anda oma kõrvalsuhtest teada ning sellega suur tüli põhjustada. Kui tegu on tehtud ja kallim jälile jõudnud, on neil mugavam andestust paluda ja loota, et ehk läheb õnneks.

Nad kasutavad kõrvalsuhet selleks, et suhtest välja pääseda

Uhte lõpetamine on üsna ebamugav ning on täitsa arusaadav, et inimesed püüavad sellest hoiduda. Mõni kasutab selleks küll suhteliselt nõmedat viisi ehk petab ja jääb meelega vahele, et kallim ise suhtele kriipsu peale tõmbaks. Nii ei jää tema ise selleks halvaks või kurjaks tegelaseks.

Neil on igav

Suhte algul on seks põnev, erutav ja äge. Mida aeg edasi, seda igavamaks voodielu muutub. Ja siis tormavad põnevuseotsijad uutele jahimaadele, sest nad ei viitsi kogu aeg ühte ja sedasama rutiiti järgida — põnevust on vaja, äge peab olema! Need on tõenäoliselt needsamad tüübid, kes hüppavad langevarjuga, harrastavad mäesuusatamist ja motosporti ehk kellel peab adrenaliin pidevalt laes olema.

Nad maksavad partneri afääri pärast kätte

On inimesi, kes arvavad, et parim viis partneripoolse petmisega toime tulla on talle samaga vastata. Et siis ollakse justkui tasa. Muidugi ei lahenda see kunagi mingeid probleeme, pigem tekitab neid hoopis juurde, sest vihale partneri truudusemurdmise pärast lisandub nüüd süütunne oma kõrvalehüppe pärast.

Monogaamia ei ole nende jaoks

Kuna mitmiksuhted on nüüd järlest rohkem levinud ja aktsepteeritud, on selliste petjate osakaal väiksemaks jäänud, sest neil on võimalik valida endale mitme naisega suhe. Aga paljud elavad eitamises ning keelduvad mõistmast, et monogaamia ei sobi neile. Need on sellised tüübid, kes kardavad, et nad jäävad millestki ilma, nad tunnevad ennast monogaamses suhtes ahistatuna ja justkui lõksus olevat.

Nad saboteerivad iseennast ja oma suhet

Nemad hüppavad kõrvale siis, kui suhe muutub liiga heaks ja liiga mugavaks. Mõned neist kardavad end avada ning neil on tõsine hirm intiimsuse ees ja nad ei tule sellega toime. Nad arvavad, et nad ei vääri head suhet ning tõmbavad sellele petmisega vee peale.

Nad kardavad pühendumist

Sellised truudusemurdjad jooksevad teise naise/mehe rüppe kohe, kui suhe hakkab esimeselt astmelt järgmisele liikuma. Tihtipeale ei tunne nad survet selleks mitte partneri poolt, vaid see tuleb nende enda seest ja nad ei tule sellega toime. Nad tunnevad, et kui nad nüüd seda sammu ei astu, on asi jama, aga samas ei ole nad valmis seda tegema või pelgavad siiralt, mis edasi saama hakkab. Sageli panustavad ka sõbrad ja vanemad, uurides pidevalt, millal siis pulma saab või millal perelisa oodata on. See surve muutub väljakannatamatuks ning lihtsam on mured teise naise voodis unustada.

Nad püüavad abielusse särtsu tagasi tuua

Loodetakse, et kõrvalehüpe tekitab särtsakamaid tundeid ka oma partneri vastu või vähemalt toob seksiisu tagasi. Mida see muidugi ei tee.

Allikas: Prevention