Samas veenab isiklik, sõbrataride või oma ema kogemus paljusid naisi, et lihtsam ja kindlam on kujundada endal oma professionaalne ja finantsiline elu kui tunda lõputult pettumust ning ikka ja aina eksida, otsides seda selga, kelle taga tunneks end turvaliselt.

Enamik naisi ei muretse sugugi abiellumise pärast, kinnitab statistika. Tüdrukud on enam häälestatud hea hariduse ja töö saamisele kui pesa punumisele. Veel 10 aastat tagasi tegi suurem osa naistest panuse abielule, nüüd aga karjäärile.

Ja mitte sellepärast, et ollakse pereväärtuste vastased, vaid seetõttu, et iseseisvalt saavutatud sotsiaalne staatus ning materiaalne jõukus on osutunud kindlamaks kui kaasaegsed mehed ja abielud.

Abielutuse juured

Ühiskondlik suhtumine abielusse on muutunud, sest abielu ei ole enam edukuse sümbol. Loomulikult leidub veel naisi, kelle jaoks on abielu eesmärk omaette, kuid nemad on jäänud tuntavasse vähemusse. Enamik soovib siiski ennast realiseerida ning on nõus vaid abieluga, mis ei lähe vastuollu isikliku arenguga.

Ja süüdi pole siin mitte ainult feministid ega tõeliselt ammendamatud võimalused, mis on kaasaegse naise ees eneserealiseerimiseks avanenud, vaid ka isiklik miinusmärgiga kogemus. Ühtedest on saanud verepilastuse ohvrid, teistel oli türannist isa, kolmandate silme ees terendavad üksnes lahutused.

Sotsioloogid seletavad naiste keeldumist abielust järgmiselt:

  • rohkem on tekkinud võimalusi hea hariduse omandamiseks, kõrgelttasustava töö leidmiseks ning karjääri tegemiseks;

  • rasedust on võimalik edasi lükata soovitud ajani;

  • meditsiini saavutused võimaldavad sünnitada ka hilisemas eas;

  • rohkem on võimalusi puhkuse veetmiseks, sealhulgas meeste seltskonnas.

    Naised eelistavad nüüd abielluda peale 30. eluaastat. Selleks ajaks püütakse iseseisvaks saada ning leida endale edukas mees, kelleks ei sobi kindlasti mitte tudengist eakaaslane ega ka äsja tööd alustanud spetsialist.

    Niisiis, kui ilus, edukas 30-aastane naine pole abielus, siis tähendab see, et ta lihtsalt pole leidnud veel endale väärilist elukaaslast.

    Muide, lükates abiellumist üle 30, võib ka läbi põleda. Teadlaste andmetel on kolmekordistunud üle 30-ste naiste arv, kes on teinud karjääri ning on seisukohal, et abielluda ning lapsi muretseda polegi enam eriti oluline. See aga on juba tõsine probleem.

    Lohutab vaid teadmine, et 35-aastased leiavad äkki, et vaikne perekondlik sadam polegi nii kasutu asi.

    Mis on abielus kasulikku?

    Tark naine teab, et loodusjõudude tasakaalu seaduse järgi leidub abieluski positiivset.

    Sotsiaalne täisväärtuslikkus

    Abielunaisel on rohkem perspektiive juriidilises sfääris: lihtsam on hüpoteegiga tagatud laenu võtta või lapsendada. Ametliku abielu lahutamisel jagatakse ka vara, mis kindlustab vähemalt lapsele sotsiaalse kaitse.

    Stabiilsus

    Mõnel juhul annab abielu positiivse terapeutilise efekti tütarlastele, kes pole eneses just eriti kindlad. Peamine, et võimalik lahutus seda efekti ära ei nulliks ega süvendaks psühholoogilist probleemi.

    Emotsionaalne pühendumus

    Armastatud mees ja lapsed on vajalikud selleks, et nende peal maandada oma energeetilist potentsiaali, mis on emotsionaalsetele naistele lausa hädavajalik.

    Kaitstud emadus

    Vanemad, kes elavad koos ning austavad teineteist, loovad lapsele tagala, mis aitab tal kindlalt läbi elu astuda. Tänu mehe toetusele saab abielunaine pühendada rohkem aega ja jõudu lapse kasvatamisele. Ta ei pea jooksma pidevalt töö ja lasteaia vahet, mõeldes vaid sellele, kuidas toita ära ennast ja oma last. Õnn olla ema on seaduslikus ja harmoonilises abielus enam tunnetatav.

    Materiaalne tugi

    Ah et oled ise edukas naine? Pole hullu. Kui sa ei kasuta ühtegi mehelt saadud senti, hoia säästud lastele. Tahad täielikku finantsilist sõltumatust? Aga miks? Et partner ei peaks sinu eest vastutust kandma?

    Materiaalse külje eitamine võib viia võõrdumuseni. Kui annad mehele mõista, et saad hakkama ilma tema materiaalsete tähelepanuavaldusteta, järeldab ta, et sa ei vaja ka teda ennast. Keegi ei arva, et peaksid raha pärast mehele minema, ometi üks ei välista teist. Selles, et mees on valmis sinu eest hoolt kandma, pole midagi alandavat.

    Bioenergeetiline tasakaal

    Kas perekonnast saab koorem või eduka eneserealiseerimise baas, sõltub sellest, kui targalt oma partneri valime. Ja loomulikult ka meie enda käitumisest ning oskusest leida abielusuhete eeliseid.

    Kui oled armunud, mine mehele!

    Kui armud ning armastuse objekt, keda on haaranud sama kirg, palub sind naiseks, siis mine. Las abielu pidurdab ajutiselt su karjääritõusu või lausa välistab selle. Selle eest saad mõnedki aastad tunda õnnelikku armastust. Ning just seda hakkad vanas eas meenutama.

    Kui tugevad ja iseseisvad me ka poleks, vajame siiski mehe toetust. Mitte raha pärast ega ka mitte füüsilises mõttes, vaid bioenergeetilisel tasandil. Nii nagu yin ei saa hakkama ilma yang´ita, nii peab mehelik energia saama jõudu naiselikust ning vastupidi.

    Energiavahetuse vajaduse on pannud meisse loodus, nii nagu ka seksuaalne ligitõmbe. Vahetus on soodne nii meie füüsilisele kui ka psüühilisele tervisele. Õnnelikus abielus, pideva vastastikuse mõjutamise tulemusel, on meil olemas kõik šansid saavutada bioenergeetiline harmoonia. Ja see on küllap kõige väärtuslikum.

    Esialgu oli seaduslik abielu mõeldud majandusliku lepinguna. Kasulik abielu oli võrdne perspektiivika kaubandusliku leppega. Jutt ei käi alimentidest — neid võib välja nõuda isegi isadelt, kes, vaevu rasedusest kuulnud, plehku pistsid.

    Pere tagab vaimse tervise

    Peredes, kus on isa ja ema, on rohkem võimalusi üles kasvatada normaalse soolise käitumisega täisväärtuslik inimene. Eriti aktuaalseks saab see siis, kui laps jõuab teismeliseikka. Ema võib loomulikult noorukist pojale seletada, mis on pollutsioon, erektsioon ning masturbatsioon, ometi on parem, kui seda teeb isa.

    Ka tütarlapsed, kes on üles kasvanud täielikes peredes, suudavad paremini luua suhteid noormeestega, hiljem on neil kergem perekonda luua. Vastassugupoole psühholoogia vähene tundmine takistab oma isikliku elu korraldamist.

    Teatavasti on tüdrukud hellemad ja hoolivamad kui poisid. Loodus on neile andnud sellised omadused arvestusega, et nemad on tulevased emad. Enne aga oleme valmis hellitama armastatud meest.

    Emotsionaalselt harmooniline abielu, kus naine saab oma hellusi jagada, tagab talle tugeva psüühilise tervise. Kui aga tema tundeid ei vajata või puudub tal nende väljendamiseks kanal, tekivad sageli psühhoosid.

    Muide, naised, kes perioodiliselt vahetavad mehi, blokeerivad ise oma emotsionaalse kanali, et varjata nõrkust ajutise partneri ees. Nad muutuvad tundetuks, hiljem aga, armununa, ei suuda enam adekvaatselt reageerida partneri hellitustele ja hoolitsusele, mistõttu tabavad neid needsamad neuroosid ja psühhoosid.

    Illusioon, aga ikkagi kindel alus

    Abielu ja lapse sünd korrastavad elu ning annavad sellele mõtte. Ühine kooselu, ühised plaanid, eelarve ja lapsed annavad suhetele kindla aluse. Mõnes mõttes on see küll illusioon, mis võib igal hetkel puruneda. Sinnamaani on teil aga tunne, et te ei eksle enam niisama maailmaruumis, vaid astute mööda kindlat teed.

    Sellised nimetused nagu ringitõmbaja, lahutatud naine, üksikema on kasutusel tänase päevani. Neid võib ju loomulikult eirata, ometi on nad visad kaduma. Küsitluste põhjal otsustades abielluvad paljud tütarlapsed vaid selleks, et mitte enam kuulda lõputult: „No millal sa ükskord mehele lähed?“