Milline on ideaalne naine?

Ideaalne naine on naine, kes on ilus, rinnakas, heasüdamlik, enesekindel, tark, mehega sarnaste huvidega. Ideaalne naine tunneb tehnikat ja armastab jalgpalli. Ideaalne naine laseb oma mehel alati minna sõpraega välja jooma. Ideaalne naine on valmis koos oma mehega stripiklubisse minema. Kui mees tahab kutsuda enda sõbrad koju jalgpalli vaatama ja jooma siis naine valmistub selleks ette, tehes ohtralt näksimist ja toob ise poest ka ohtralt õlut. Mängu ajal ta samuti on valmis enda meest ja tema sõpru teenindama aga samal ajal elab ka ise kaasa mängule. Ideaalne naine on see, kes iga päev ootab oma meest koju kaetud toidulauaga ja ei solvu, kui kogu toit raisku läheb, sest mees otsustas hoopis sõpradega pubisse minna. Kusjuures ideaalne naine kokkab vähemalt sama hästi, kui mehe ema. Ideaalne naine on endaga alati rahul ja ei tülita oma meest küsimustega, et „kuidas ma välja näen,“ või „kas sulle tundub, et ma olen paksemaks läinud?“ Ideaalne naine aktsepteerib kõiki mehe otsuseid ja soove.

Milline on ideaalne mees?

Ideaalne mees on samuti ilus, lisaks musklis, rikas, oskab kõike parandada. Ideaalne mees jätab kõik oma kohtumised sõpraega ära, kui naine tahab temaga teatrisse minna. Samuti läheb ideaalne mees ärilõuna asemel hoopis koos naisega kohvitama. Peale tööpäeva kutsub mees naise šoppama, et naine saaks osta endale kõike, mida ta ihaldab. Ideaalne mees on ka naise sõbrannade ja vanemate suhtes väga sõbralik. Kunagi ei anna ta põhjust tunda armukadedust. Ideaalne mees teeb tööd, mis toob talle sisse nii palju, et naine ja lapsed saaksid kõik oma vajadused rahuldatud, kuid samal ajal on tal oma naise ja laste jaoks alati vaba aega. Ideaalne mees kutsub oma naise mitu korda kuus teatrisse balletti vaatama ja käib iga päev ise lastel lasteaias ja koolis järgi. Isegi siis, kui tal on tööl tähtis koosolek, leiab ta aega, et laste ja naise vajadusi täita. Mitte kunagi ei käi ideaalne mees sõpradega pubis. Ideaalne mees alati on valmis oma naisega klatšima nii naabreid, kui ka ühiseid tuttavaid. Ja otse loomulikult saab ideaalne mees ideaalselt läbi ka naise vanematega.

Ideaalne, kas pole? Muidugi on meil kõigil erinevad väärtushinnangud ja soovid, kuid üritasin panna siia kirja sellised tüüpilise ideaali tunnusmärgid.

Kindlasti mõni inimene nüüdseks on juba jõudnud järeldusele, et kui minul on sellised ettekujutused, siis pole ma päris normaalne. Kuid tegelikkuses ei kajastanud ma mitte iseenda ideaale vaid seda, mida peetakse siis tõeliseks ideaaliks.

Kuid me kõik teame ka seda, et ideaalset inimest ei ole olemas. Kuid kas ongi tegelikult oluline, et meie kõrval oleks inimene, kes vastaks mingitele utoopilistele fantaasiatele? Või ehk on siiski olulisem see, et me inimesega kokku sobiksime? Ehk on tähtsam hoopis see, et mõlemas pooles oleks midagi sellist, mida armastatakse ja millest loobuda ei suudeta?

Kui me kedagi armastame, siis ma ei arva, et see inimene ei peaks vastama meie varasematele unistuste kaaslasele. Kuid see inimene peaks tõelise armastuse puhul muutuma täiuslikuks. Me kõik võime ette kujutada ideaalset inimest ja otsida seda, kuid kellessegi armumine, kellegi armastamine peaks need illussioonid hävitama ja me peaks nägema ideaali selles inimeses, kellega ma koos oleme.

Armastame oma lähedasi, mitte ärme otsi mingeid utoopiliselt ideaalseid inimesi!