Linnas, kust ma pärit olen, väga turiste ei käi. Või noh, suvel ikka käib, aga tavaliselt on tegu keskealiste soome ja saksa paarikestega, kelle arusaam pidutsemisest on kahepäevane spaapakett. Kohalikud noored on mind ammu ära tüüdanud. Lähed ükskõik millisesse baari ja võid enne sisseastumist täpipealt ennustada, kes end välja vedanud on. Alati on kohal See Habemega Kutt, letil lösutab Nahktagi, tantsupõrandal kiljuvad Tüütud Tibid. Igal nädalavahetusel täpselt sama. Lisaks on mul tunne, et eestlased nagu ei oska pidutseda. Nende eesmärk on end kiirelt ja odavalt maani täis juua ning siis, kui eriti hästi läheb, ka paar tiiru kaklust baari taga ette võtta. Et oleks ikka õhtu täie ette läinud. Ning olgem ausad, eesti mehe arusaam komplimendist või naise sebimisest on kohmakas lause ilusate silmade ja veel ilusama ahtri kohta. Ääretult meeldiv.

Nii tulengi ma lõbutsema Tallinna. Mul on välja kujunenud oma lemmikkohad, kus võib alati toredate briti poissmeestega tuttavaks saada. Erinevalt eesti meestest oskavad nad komplimente öelda, nad on pea alati rõõmsameelsed ja nad ongi tulnud siia pidutsema, mitte muresid õlleklaasi uputama — põhjus, mille tõttu tunduvad eesti mehed pubides käivat.

Britid on šarmantsed, sõbralikud, toredad. Tavaliselt on neil ka raha, et naisterahvalegi mõni drink välja teha ning nii ongi nendega pidutsemine puhas rõõm. Ja kui see kõik lõppeb veel vallatu üheöösuhtega — miks mitte! Eesti meestega võrreldes on britid ka voodis tõelised mehed. Mitte küll nii kirglikud kui näiteks vene või hispaania mehed, aga avatumad ja avameelsemad on nad kaasmaalastega võrreldes küll.

Aru ma ei saa, miks neil nii halb maine on. Mis sellest siis on, et nad meie väiksesse pealinnakesse lõbutsema tulevad? Noh, püsisuhet pole mõtet britte täis baarist küll otsida, aga ausalt öeldes on see ikka naise oma viga, kui ta läheb baari püsisuhet otsima! Kui aga sihiks mõnus lõõgastav õhtu tähelepanelike meeste seltskonnas, siis eelistan ma turiste iga kell. Võib-olla kunagi, kui ka keskmine eesti mees on selgeks õppinud naisterahvaga käitumise ja oma igikestvast tigedusest välja murrab, ei tunne ma enam vajadust välismaalaste seltsi otsida, kuid seni teen seda rõõmuga ja häbi tundmata. Sest briti poissmehed on tõeliselt lahedad!