Vastab Amori nõustaja:
Kirjutad, et Sulle meeldivad nii poisid kui tüdrukud ning et oled sellega seoses segaduses.
Mõistan Sinus valitsevat segadust, kuid tahaksin kohe öelda, et on üpriski tavapärane, et Sinu vanuses hakkavadki inimesed järjest enam mõtlema seksuaalsust puudutavatel teemadel ning on ka loomulik, et esile kerkib hulk uusi tundeid. Teismeliseeas on seksuaalse minapildiga seoses palju otsinguid ning paljud noored tunnevad ebakindlust oma seksuaalse identiteedi osas. Aja jooksul õpitakse ennast paremini tundma ning tunnustama enda ja teiste seksuaalsust just sellisena nagu see on. Võibolla on ka Sinu elus eneseotsingute aeg - kindlasti anna endale rahulikult aega tunnetamiseks ja tajumiseks, et mis just Sinu jaoks õige on. Võimalusel lasegi sellel protsessil rahulikult kulgeda ning katsu mitte liigselt muretseda.

Inimese seksuaalsus võib väljenduda erinevalt. See puudutab nii seksuaalset kui ka sooidentiteeti. Paljud inimesed tunnevad romantilist tõmmet vastassoo vastu ent küllaga on selliseid inimesi, kelle seksuaalsus avaldub erinevalt, on naisi kes tunnevad tõmmet eelkõige naiste vastu ja on ka mehi, kes tunnevad seksuaalset ja romantilist tõmmet eelkõige meeste vastu. On ka inimesi, kes tunnevad tõmmet mõlema soo vastu.

On oluline teada, et Sinu seksuaalne identiteet on midagi, mida ainult sina ise saad defineerida. Ei ole selget alust jaotada inimesi heteroseksuaalideks või biseksuaalideks jne: väga palju loebki just sinu enese tunnetus. "Õiget seksuaalsust või identiteeti" ei ole olemas, on olemas mitmeid erinevaid viise, kuidas seksuaalsus avaldub.

Lisalugemist seksuaalse identiteedi teemal leiad amor.ee lehelt.

Juhul kui seksuaalne identiteet valmistab muret või tekitab küsimusi, saad alati pöörduda amor.ee internetinõustaja poole, noorte nõustamiskeskusesse. Eestis on olemas ka LGBT ühing, kelle poole saab alati oma küsimustes pöörduda ning LGBT ühingu alt toimib OMA Keskus, kus leiavad aset vestlusõhtud seksuaalse identiteedi mõistmise kohta.

Soovin avastamisi ja enese leidmist!