“Ma ei oleks uskunud, et lahkuminek võib mind füüsiliselt niimoodi mõjutada,” tunnistas Helen Daily Mailis.

Endine modell Helen oli tollal 26aastane. Kui kallim tuli lagedale uudisega, et suhe on nüüd läbi ning ta läheb teise naise juurde, tundus naisele, et ta maailm vajub kokku. Niipalju suutis naine end siiski koguda, et sõitis Orlandosse, et tööle pühenduda ja mõtted mujale viia.

“Olin Orlandos olnud 24 tundi ja tundsin ennast täiesti normaalselt, aga siis varisesin ühel hetkel lihtsalt kokku — mingeid hoiatusmärke küll polnud,” meenutab naine. Teel haiglasse jäi ta süda seisma, kuid ta suudeti ellu tagasi äratada. 30 minutit pärast haiglasse jõudmist tegi Helen silmad lahti ning arvas, et ta on lihtsalt magama jäänud. Kuna arstid ei teadnud, mis temaga juhtunud oli, jätsid nad ta ööseks jälgimisele.

“Arstid küsisid hommikul, kuidas ma ennast tunnen ja vastasin, et magasin nagu lapsuke. Siis aga ütles tohter, et mu süda oli seisma jäänud ning ma olekski võinud surra,” kirjeldab naine.

Arstid ei suutnud tükk aega välja mõelda, mis võis põhjustada noore ja terve naise ootamatu kokkuvarisemise. Helenilt uuriti, kas tal on hiljuti mõni suurem trauma olnud ning kui naine rääkis neile oma raskest lahkuminekust, oli arstidel selge, millega tegu. Tohtrid diagnoosisid tal murtud südame sündroomi, ehk meditsiinikeeles stressist põhjustatud kardiomüopaatia.

“Mul polnud õrna aimugi, et midagi sellist võib juhtuda. Arstide sõnul on see nähtus levinud pigem vanematel patsientidel, kes on kaotanud oma eluaegse partneri, aga minuvanuste seas oli see üliharv juhus.

Pärast atakki paigaldati naisele südamestimulaator, mille ta seitse aastat hiljem eemaldada sai. Proua Ross kinnitas, et õppetund sellest kogemusest on saadud — enam kunagi ei luba ta endal mehest nii sõltuvusse jääda, et temast ilma jäämine eluohtlikuks osutuda võib!