“Olen varem kaks korda abielus olnud, aga mu praegune abikaasa on tõepoolest kõige toredam mees, keda ma kunagi kohanud olen. Ta on lahke, lõbus ja suurepärane isa oma kasulapsele, aga tema kaalutõus põhjustab tõsiseid probleeme meie seksielus. Ta hakkas vaikselt kaalus juurde võtma jub ameie suhte algul, aga siis ei olnud see nii määrava tähtsusega. Nüüd aga käib see mulle tõsiselt närvidele. Minu jaoks ei ole paks mees lihtsalt erutav.

Meie seksielu sureb ja ta ei ole nõus kaalust alla võtma. Teen talle tervislikku toitu, aga ta jätkab ikkagi õllejoomist ja rämpstoidu söömist. Mina aga ei ole huvitatud seksivabast abielust. Mida küll teha?”

Seksikolumnist Jennifer Souness ütleb, et suhte aluseks peab olema aus ja avameelne kommunikatsioon ja teineteise toetamine. Astudes suhtesse lootusega, et kõik saab olema täiuslik, on võetud suund ebaõnnestumisele, sest täiuslikkus ei ole realistlik.

Abikaasa hakkas kaalu koguma juba suhte algul, nagu kirjast nähtub. Kuigi tol ajal ei paistnud see eriti suure probleemina, oli see siiski selge indikaator, et sügaval sisimas on midagi valesti ja mees ei ole õnnelik.

Seetõttu tuleks võtta aega ja vaikselt ja rahulikult uurida abikaasalt, mis sellise olukorra põhjustanud on, avades sel moel uusi viise suhtluseks ja uusi teemasid.

Souness juhib tähelepanu ka sellele, et naise suhtumine mehe välimusse on negatiivne. “Ma kujutan ette, et mehel on väga raske tunda iha naise vastu, kes on välja öelnud, et jälestab tema keha. Nii et alusta kõigepealt sellest, et muudad oma suhtumist tema välimuse osas.

Veel üks asi, mida võiks teha, on viia end kurssi sellega, mida kujutab endast emotsionaalne söömine, et probleemi olemust paremini mõista ja jõuda lõpuks läbimurdeni, mis aitab olukorral paremuse poole suuna võtta.

Muidugi ei ole see lihtne ülesanne ja soov muutuda peab eelkõige tulema abikaasa enda seest. Aga naise tugi on väga oluline. Püsiv ja pikaajaline kaalulangetamine on väga tõsine ja raske töö ning mees ei pruugi kunagi jõuda sellise kaalunumbrini, mis sulle vastuvõetav on!

Allikas: Daily Mail