Loomulikult tuleb ka siin arvesse võtta, et iga inimene on erinev koos oma eripäraste vajadustega, mis ei kehti kõigi inimeste suhtes aga üldiselt kokkuvõttes on siin all ära toodud naiste ja meeste peamised erinevused ja vajadused.

Mees tahab, et teda austataks.

Naine tahab, et teda armastataks.

Mehed eelistavad olla pigem üksi kui nendega, kes panevad neid end halvasti tundma ja neid alaväärtustavad. Mees ei saa tunda end armastatuna kui teda ei austata.

Naised tahavad olla armastatud. See, kuidas naine end armastatuna tunneb, on igal naisel erinev, aga tavaliselt meeldib kõikidele naistele, kui neile öeldakse: “Ma armastan sind!”. Aga meestele meeldib, et neile öeldakse: “Ma olen sinu üle uhke.”

Mees tahab väljendada oma armastust läbi vahekordade.

Naine tahab tunda end hinnatuna selleks, et soovida vahekorda.

Mõnede naiste libiido on palju suurem kui nende meeste oma aga üldiselt on need mehed, kes tahavad rohkem vahekordi. Tähtis on, et naised teaksid ja võtaksid arvesse seda, et mehed vajavad oma naisega intiimsust selleks, et oma armastust väljendada ja mitte ainult selleks, et seksida.

Ka naistele meeldib seks, kui see vastab nende soovidele ja vajadustele. Vastupidiselt meestele aga pole naised selleks alati meelestatud. Naisele on ülioluline leida mehega emotsionaalne ühendus enne vahekorda astumist.

Mees tahab suhelda, tehes naisega asju koos.

Naine tahab suhelda läbi igapäevaste jutuajamiste.

Enamikule meestest ei meeldi naiste viis maha istuda ja rääkida. Loomulikult tahavad mehed oma naistega suhelda, aga nad eelistavad seda teha läbi midagi koos tehes, selle asemel, et maha istuda ja lihtsalt vestelda.

Naine aga tahab oma mehega iga päev suhelda. Rääkimine ongi tema jaoks tegevus. Naine räägib läbi oma tunnete. Ja et end hästi tunda, peab naine saama rääkida.

Mees vajab aega, et oma mõtetes korda luua.

Naine tahab oma mõtetes korda luua neist rääkides.

Naistele ei meeldi, kui mees keset vaidlust kannapealt minema jalutab, mehed aga võivad plahvatada, kui neile pidevalt pinget peale pressitakse ja sunnitakse kohe probleemi lahendama. See on sellepärast nii, et mehed ja naised talitsevad oma emotsioone erineval moel. Mehed tahavad ise oma probleemide ja tunnetega hakkama saada. Nad peavad enne pikalt läbi mõtlema, et teada saada, mida nad tunnevad. Sellepärast eemaldub mees vaidluse käigus, et järele mõelda, selle asemel, et öelda midagi, mida ta hiljem kahetseda võib.

Naine tahab aga rääkida selleks, et mõista seda, mida ta tunneb. Naine varjab oma tundeid väliskesta alla niikaua, kuni ta saab neid sõnadega väljendada. Kui mees aga poole jutuajamise käigus minema jalutab, siis ei saa naine end väljendada.

Neil mõlemal on vaja…

Tegelikult vajavad nad mõlemad olla hinnatud teineteise poolt ja mõistetud.