1. Alustame algusest - kõigepealt on sul vaja teha endale suur tassitäis magusat teed, panna mängima üks imal romantiline komöödia ja end korralikult tühjaks nutta. Klišee? Ongi! Aga toimib!

2. Kustuta eksi number telefonist, viska ta oma Facebooki sõbralistist välja ja väldi vähemalt paar kuud igasugust kontakti. "Jääme sõpradeks" kõlab küll nunnult, kuid ei tööta. Hoopis vastupidi - kui endine kallim pidevalt su nina all on, ei suuda sa temast lahti lasta.

3. Leia endale tegevust. Võta sõbrad kokku, mine uude trenni, õpi viiulit mängima, hakka raamatut kirjutama. Ära istu üksi kodus, nina norus.

4. Kui tuju hakkab nulli kiskuma, pane muusika mängima ning tantsi ja laula kui superstaar!

5. Ära ole vihane ega kurb, kui taipad, et temast üle saamine võtab natuke kauem aega kui sulle meeldiks. Kuigi praegune hetk ja valu võib tunduda lõputu agooniana, siis tegelikult sa ju tead isegi, et nii see ei ole ja juba üsna varsti suudad sa elust uuesti rõõmu tunda.

6. Õgimine ei aita. Rämpstoit teeb sind paksuks ja veelgi kurvemaks, kindlasti ei tee see su meeleolule ja enesetundele midagi head. Tervislik toit teeb su kauniks ja tunned end paremini!

7. Joomine ka ei aita. Korraks on muidugi tore, aga järgmise päeva pohmell, häbi, sinised silmaalused ja kaotatud rahakott ei ole seda väärt, eks.

8. Ära eraldu, ümbritse end inimestega. Toetu vanadele sõpradele või otsi uusi, viibi palju seltskonnas ja ära unusta end toanurka pisaraid valama.

9. Mine puhkama. Kasvõi vaid nädalavahetuseks. Uues keskkonnas on lihtsam kurbi mõtteid eemal hoida ja rõõmu tunda ning seal ei ole tõenäoliselt ka midagi sellist, mis pidevalt sulle seda inimest meenutaks, keda sa meeleheitlikult unustada püüad.

10. Ära torma pea ees uude suhtesse. Eksi järele nuttes uue kaaslase kaissu pugemisest ei tule teile kummalegi kasu.

Kui depressioon kestab kauem ja tunned, et eluisu on otsas, pöördu abi saamiseks spetsialistide poole. Nad ongi olemas selleks, et sind aidata.

Allikas: FemaleFirst