"Kohati tundub see lugu mulle tagasivaadates nagu stseen "Seks ja linna" seriaalist, kus peategelane Carrie jäeti kollase post-it'i peale kirjutatud sõnumiga maha," alustab ta. "Oma kõige hirmsamates unenägudes ei sooviks ma, et mu praegune elukaaslane otsustaks me suhte lõpetada lihtsalt ühe lihtsa sõnumiga, vaid, kui see olukord oleks käes, tuleks ta ja istuks minuga koos maha ja selgitaks oma otsuse tagamaid. Miks ma siis ise nii käitusin?

"Mõned aastad tagasi kohtusin läbi sõprade ühe pealtnäha toreda tüübiga ja kuna hiljuti oli mu süda just teise mehe tõttu murdunud, hüppasin pea ees suhtesse just selle "toreda tüübiga", keda ma ju tegelikult üldse ei teadnud. Nii egoistlikult kui see ka ei kõla, ta lihtsalt tahtis mind nii väga ja mina soovisin, et keegi mind nii väga ihaldaks. Üks asi viis teiseni ja lõpuks olimegi justkui koos. Ainus probleem oli, et mina ei olnud südamega asja juures ja kui ausalt öelda, siis kasutasin teda lihtsalt ära oma südame parandamiseks.

"Ärge saage nüüd valesti aru, maha ei jätnud ma teda üldse mitte sellepärast, et mu süda sai terveks ja viskas üle. Pigem olin sunnitud ta maha jätma sellepärast, et ta ei käinud kuskil tööl ega toetanud ka minu soovi tööl käia ning oma vaba aega jagas ta minu, narkootikumide, alkoholi ja halvasti mõjuvate sõprade vahel. Viimasest kolmest sain ma teada muidugi siis, kui tema oli ülepeakaela ära armunud ja ma sain aru, et võiks seda meest, kellega suhtes olen, natukene tundma ka õppida.

"Ei läinud just väga kaua aega kui mu sõbrad said aru, et see küll üks normaalne kutt ei ole ja õnneks julgesid nad oma arvamust mulle ka ausalt avaldada. Sisimas olin sellest juba ka ise aru saanud, aga miski tõmbas meid siiski teineteise poole ja ma olin justkui võimetu seda suhet lõpetama.

"Ühel hetkel aga jõudis mulle kohale, et mu menstruatsioon on päris palju hiljaks jäänud ja ostsin apteegist rasedustesti. Mäletan selgelt, kuidas hoidsin seda käes ja mõtlesin, et selle mehe last ma küll sünnitada ei taha. Aga, naine, mida sa temaga siis üldse teed, kui sa teie ühist tulevikku ettegi kujutada ei taha. Otsustasin, et teen selle testi ära ja siis lõpetan suhte, olgu tulemus, milline tahes.

"Rase ma õnneks ei olnud, aga otsus oli tehtud. Võtsin telefoni ja trükkisin sisse sõnumi "Tegin rasedustesti ära, ma pole rase, aga me ei saa enam kohtuda." ja saatsin selle teele. Terve päeva oli vaikus ja jõudsin juba mõelda, et kas ta ikka sai selle sõnumi kätte, kuni ta lõpuks Facebookis mulle kirjutas. Andsin talle loa mind erinevate inetute solvangutega üle valada, ütlesin, et mul on väga kahju ja panin akna kinni.

"Kas ma kahetsen seda suhte lõpetamise viisi? Natukene ikka. Täiskasvanud naisel võiks nii palju julgust olla, et suhe näost näkku lõpetada, aga teadsin väga hästi, et ma ei suudaks seda sel juhul teha ja lõpuks jääks ikkagi tema tahe peale. Täna olen väga õnnelik, et me enam koos ei olnud ja ma ei lasknud tema hullumeelsel elustiilil ennast alla tõmmata."