Mina näiteks sain aru, et mees petab nii, et telekast tuli Bridget Jonesi filmi reklaam ja ta ütles "Oo, ma olen seda näinud!" Mul oli nagu "WTF? See on alles kinodes ju." Tema siis: "Ma käisin kinos vaatamas". Mul kulm tõusis kohe "Sellist naiste filmi käisid vaatamas? Huvitav, kellega?" Mees alles siis sai aru, et lollusega sai hakkama. Hakkas valetama "Sõpradega. Muud polnud vaadata". Aga no ükski ligi 40 aastane mees ei läheks vaatama Bridget Jonesi filmi isegi kui muud poleks kinos. Enne ootaks tunnikese ja läheks muud filmi vaatama.
Igatahes, see oli vist ajaloo lollim vahelejäämine.

***

Tulin Afganistanist koju ilma teatamata. Istusid tasa algul, nagu vaiksed hiired magamistoas kahekesi ja köögis panin samal ajal lilled vaasi ning ootasin tuvikesi. Ja näed imet, koolivend ise ronis välja lõpuks toast. Naised veel süüdistavad, et mehed on närvihaiged. Kui oleks närvihaige, olnuks mõlemad samas seibideks lasknud kohapeal. Iga mees teab, et viimse sõna ütleb naine. Teisiti on tegemist vägisi võtmisega juba.
Baarikapis oli Stolitšnaja ja Sovetskoe ning tähistasime ilust kohtumist jälle. Ulatasin kõik need armastuskirjad, mida naine saatis aastatega ja luges kõik ette. Ei noh, lõbus oli.

***

Algas kõik sellest, et abikaasa oli kodus lapsega, vaatasin, inimesel vaja ikka tööle inimeste sekka minna. Leidsime lahenduse, laps lasteaeda, naine tööle. Ei läinud kuud aegagi, kui ta juba tööl leidis "mõttekaaslase", kuna oma mees ju ei mõista mind. Hakkasin aru saama, et midagi toimub,proovisin rääkida, küsida, mis juhtunud. Tema vastu, et ei midagi,ära pushi mind jne. Lõpuks oli meie ühisel meilil Facebookis teade "armastan sind,igatsen". Ikka vaidles mulle vastu, et see lihtsalt niisama.
Lõpuks pidi ta lapsega ema juures olema. Helistasin, ei vastatud, ema ei vastanud. Natuke uurimist ja olin selle ukse taga, kus tuvikesed olid. Naine tormas välja, kartes mind oli kutsunud sugulase vastu. Vat nii arg! Ja muidugi sain sõimata, et mina olen loll....

***

Mina sain aru, et mees valetas, kui ütles, et tal pole ühtegi suhet, et on vaba ja minuga koos võib suhet luua, siis, kui ma ütlesin, et võiks helistada tema ekspruudile ja küsida. Ning samas ka end tutvustada, et olen tema eksi uus elukaaslane. Vat siis läks ta endast välja, tõmbas mul telefoni käest ära ja nii saingi aru, et midagi pole tal eksnaisega lõppenud, jagelevad ja teevad muudkui üksteisele tagasi. Kannatsin ma, mis ma kannatasin, mehe üle aisa löömist ja eksnaisele tagasi tegemist, aga kui see naine kutsus teda enda poole, siis jooksis või õigemini sõitis kohe... Nii et polnud see suhe neil läbi. Nii saingi aru, lisaks ka teised naised, kellel telefonis vastamiseks läks WC-sse, minust eemale, et ma ei kuuleks. Ma lihtsalt katkestasin suhte, mis solvas minu tundeid. Liiga palju truudusetust.

***

Mees andis meie lastele mobiili mängida ja nemad leidsid sealt sõnumi naiselt, kes väitis, et kallis, mul on süda paha. Kahjuks ka video, kus keegi paljas tädi midagi intiimset filmijale, kel minu laste isa nimi, ütles. Eks ma tundsin, et midagi meie suhetes on nihu, aga ikkagi oli see väga valus. Läksime lahku.

***

Mul käis mees "jalutamas" väidetavalt üksi, 4 tundi! Inimene, kes ei jaluta iialgi, kes kõndida lihtsalt ei viitsi. Kohe oli selge pilt, et ei olnud üksi ja isegi teise meesterahvaga ei muliseta nii kaua.
Eelmine mees käis hambaarstil, 3X nädalas! Enne löödi ennast ikka kõvasti üles, aeti habe ka värskelt ära ja lõhnastati hoolega. Laekuti hambaarsti juurest poole öö paiku. Oli jah see lipakas hambaarst, aga see ei ole hambaarsti juures käimine! Väga hea põhjus oli lõpututes võlgades petismehest mehest lahti saada.
Mehed ei saa aru, kui hästi nende naised neid tunnevad, kust tulevad sisse talle üdini mitteomased käitumised ja isegi mõtted. Mõni mees muutub ju elajaks kui armukese vahet käima hakkab, sellist asja ei saagi taluda.

***

Ka nii võib: Minnakse perega reisile, mees ütleb veel, et ära väga kallist hotelli võta, kuna rahadega kehvasti... Ok, arusaadav. Siis hotelli jõudes tahab mees samal õhtul "sõbraga pubisse" minna. Ok, jälle arusaadav. Kui aga lapsed talle helistasid ja "pubis" väga vaikne oli, siis tekkis kahtlus. Ja kahtlusel oli ka alust - krediitkaardi väljavõttelt selgus, et mees oli lähedal asuvas hotellis teise naisega....
Eks kahtlused olid juba ka enne ja sealt kontoväljavõttelt koorus ju lagedale veel nii mõndagi, aga sinnamaani kõike ju eitati....