Erilist kohta

Selleks võib olla teie lemmik restoran või hoopis nurgatagune kohvik, kust te alati koos kohvi võtate. Selleks võib olla ka kodulähedane park või hoopis mõni reisisihtkoht. See, mis selleks on, ei loe, peaasi, et see teil olemas on.

Viisakusavaldused

“Palun” ja “aitäh” ei tohiks olla lihtsalt sõnad, mida õpetad oma lastele või ütled võõrastele. Need loevad ka abielus. Ütle “palun” või “aitäh” kõige puhul: kui ta teeb voodi ära, ulatab sulle leiba, koristab koera järelt jne.

Ausus ja avameelsus

Armudes võib sageli tunduda, et pead kõigi tema mõtetega nõustuma, aga tegelikult see ju nii pole. Kui tead, et teil on mõne teema puhul eriarvamusi, siis leppigegi kokku, et see on nii ja ärge enam vaielge. Pole mõtet ju sama teema üle pidevalt vaielda.

Uskumus, et teid lahutab vaid surm

Igas abielus esineb raskusi, aga küll need mööduvad.

Jaga viimast ampsu

Olgu, võib-olla mitte iga kord, aga vahel on armas oma kallimale viimane koogitükk või saiake loovutada.

Tehke end teineteise jaoks ilusaks

Tänasel päeval on täiesti normaalne kanda nii teksa- kui ka dressipükse olenemata kohast, aga tegelikult on armas, kui viitsid end ka lihtsalt tema jaoks aeg-ajalt üles lüüa (täpselt nagu siis, kui alles kohtusite).

Veetke aega teise paariga, kes teile mõlemale meeldib

See tugevdab ka teie enda suhet.

Tea, millal paluda vabandust ja millal anda andeks

Seda tuleb teil aastate jooksul pidevalt teha. Kellegagi koos elada pole alati lihtne ja keegi pole ideaalne. Saa oma uhkusest üle ja tea, millal lahti lasta. Vihapidamine ei tule su abielule kasuks.

Ühised väärtused

Kuigi meid tõmbab sageli nende inimeste poole, kellega meil on eriarvamusi, on pikas perspektiivis sellist suhet siiski keeruline hoida. Sarnane maailmavaade, uskumused ja elu üleüldiselt on see, mis utsitavad teid ühise eesmärgi ja vajaduste nimel pingutama.

Erilised traditsioonid

Pühapäevalõunased jalutuskäigud, sõbrapäeval tehtud üllatused, lemmiku filmi vaatamine jms — jagatud rituaalid hoiavad teid lähedasena ja toovad esile selle, mis teie suhtes erilist on.

Ootamatud armuavaldused

Huulepulgatooni suudlus peeglikesel, pisike armuavaldus paberil, mille oled pistnud tema kotti, nunnu joonistus ostunimekirja nurgakesel — avalda talle aeg-ajalt armastust nii, et ta ei oska seda oodata.

Austus

Arethal oli õigus. Kui vaatad talle pidevalt ülevalt alla, teed teda maha ja oled lihtsalt õel, ei pea teie abielu kaua vastu.

Tähistate aastapäevi

Olgu selleks siis teie esimese kohtingu või 20. pulma-aastapäeva tähistamine, näe selle nimel vaeva. Kaart, romantiline õhtusöök või mõnus hommikusöök — tähistage seda, et teist sai kunagi paar.

Raamitud foto

Teie pulmapilt ei loe. Ilmuta mõni ilus pilt teist kahest, raami see ära ja pane ka teistele vaatamiseks välja.

Suudled teda tervituseks ja hüvastijätuks

Ära unusta oma kiire elustiili kõrvalt neid pisikesi armuavaldusi. Tee talle musi iga kord, kui ta kodust lahkub, sest sa ei või iial teada, mis juhtub, kui te parasjagu lahus olete. Ja seejärel rõõmusta, kui ta taas koju jõuab ja anna talle uuesti musi.

Kiitke teineteist ka seltskonnas

Ütle oma kallima kohta midagi head ka siis, kui teised inimesed seda kuulevad. Kellele ei meeldiks, kui teda avalikult kiidetakse?

Suvalised naljad

Alati on parem naerda kui nutta. Võta keerulisi hetki hoopis huumoriga ja ära mine alati paanikasse, kui su kohver reisil kaob või vetsupott umbe läheb.

Üksiveedetud aeg

Tea, millal vajad õhku ja pead minema sõpradega välja või lihtsalt iseendaga aega veetma. Jah, vahel käib ta sulle närvidele ja siis ongi parem olla hetkeks teineteisest eemal.

Veetke aega maailmast eemal

Pole just väga tore, kui soovid temaga millestki olulisest rääkida, aga keegi pidevalt helistab või sõnumeid saadab. Pange paika nutivaba tsoon (või aeg), kui teineteisega suhtlete ja tehke päris asju päris maailmas: minge vaadake päikeseloojangut, kuulake linnulaulu, minge jalutama…

Lase tal valida

Mitte igakord, aga vahel võiks ka tema saada valida päevase tegevuse või filmi, mida vaatama hakkate. Isegi, kui tegemist on millegagi, mida sa väga ei naudi.

Teie keel ja naljad

Tegemist on salakeelega, mida mõistate ainult teie kaks terves maailmas.

Uued seiklused

Leidke endale uued hobid ja tegevused, mida mõlemad naudite. Minge näiteks kuhugi, kus te kunagi käinud ei ole või hakake koos tantsutrennis käima või proovige hoopis uut restorani teises linna otsas.

“Mäletad kui?” sessioonid

Meenutage häid mälestusi, mis ajavad teid tänaseni naerma ja meenutavad, kui kaugele olete jõudnud ning miks te üldse teineteist kunagi valisite.

Hoolivus

Kui keegi sulle halvasti ütleb, on inimlik talle samaga vastata, aga tegelikult tasub aeg-ajalt olla lihtsalt hea inimene ja vastata hoolivusega. Alati ei ole muidugi võimalik asjadest üle olla, aga sa tunned end pärast palju paremini. Ja sageli piisab sellest, et olukorda ka lahendada.

Pisikeste võitude tähistamine

Läbisite koos maratoni? Tööl läks hästi? Täna on reede? Sageli kipume neid saavutusi ignoreerima, aga tegelikult muudavad ju just need asjad meid rõõmsaks. Seega, minge regulaarselt koos välja ja tähistage oma saavutusi.

Allikas: Women’s Day