Olenevalt su üleüldisest tervislikust seisundist, oled kõige viljakam just 20ndates, väidab dr Shahin Ghadir. Tervislik elustiil just nendel aastatel tagab parimad võimalused hilisemaks rasestumiseks. Kuidas sa siis käituda võiksid?

Dr Ghadir soovitab neid asju 20ndates eluaastates naistele:

  • Säilita normaalne ja tervislik kehakaal. Alakaalulisus mõjub viljakusele täpselt sama halvasti kui ülekaalulisus. Seetõttu on väga oluline kogu aeg tervislikult toituda ja end liigutada.
  • Tarbi antioksüdantiderikkaid toite. Eelista marju, ube, pähkleid, tomateid, porgandeid ja ka tumedat šokolaadi. Mida rohkem värvi su taldrikul on, seda parem.
  • Limiteeri alkoholi tarbimist. Alkohol muudab raskeks tervisliku kaalu säilitamise, aga mõjub halvasti ka su viljakusele, pikendades aega, mis sul kulub rasestumiseks.

Kindlasti ei tohiks sa:

  • Suitsetada. Pole mingi saladus, et see on kõige hullem asi, mida sa oma tervisele teha võid, rääkimata siis munarakkudest.
  • Tarbida narkootikume. Narkootikumid mõjutavad nii naiste kui ka meeste viljakust ja pikaajaline tarvitamine võib jäädavalt rikkuda võimaluse rasestuda.

Dr Ghadiri sõnul pole kunagi hilja oma elustiili muuta ja tervislikumaid valikuid teha, et oma tervist ja enesetunnet parandada.