Kui tahad meest endast kiiresti eemale peletada, kasuta neid “võlusõnu”.

Kuttide jaoks kuulub järgmine fraas häirivate küsimuste tippklassi. Tujutapmise maagia peitub lauses: “Kas ma näen paks välja?” Sellele lihtsalt ei saa õigesti vastata, sest ükskõik, mida me ka ei ütleks, on see naise kõrvus vale. Seega, kolm sõna, mida me loodame, et sa meile kunagi ei ütle, on: “Ma olen paks.”

Kujuta ette kõige kohutavamat asja, mida mees saaks sulle öelda (näiteks: “Ma olen sinu õesse armunud!”), korruta see kümnega ning lisa terve nädalavahetus telekast golfi vaatamist ja võib-olla siis saad aru, kui kohutav on tüdruku suust seda lauset kuulda.

Eriti hull on see juhul, kui neiu meile väga meeldib. Minu sõber Adam (34) selgitab: “Kui su kallim ütleb, et ta paistab paks, siis ainus asi, millele ma mõelda suudan, on järgmine: kuidas see vestlus võimalikult kiiresti läbi saaks? Ta kas norib komplimenti, ei meeldi endale või ongi kaalus juurde võtnud. Kui viimane variant osutub tõeks, siis ma mõtlen pingsalt, mida öelda? Kas: “Tee siis midagi olukorra parandamiseks…” või “Ära muretse ja ole endaga rahul sellisena, nagu sa oled…” võiks aidata? Mis iganes seda väidet ka ei põhjustaks, ma tahan ainult, et see olukord lõppeks.”

Ma ei ole küll naine, aga arvan, et lause: “Palun tee nii, et see arutelu otsa saaks…” ei ole reaktsioon, mida te kuulda loodate, aga just see on mõte, mida meie aju kiirgab, kui neid kolme sõna kuuleme. Põhjused on siin!

Kui sa ütled “ma olen paks”, tunneme end abitult.

Kui me seda lauset kuuleme, siis teame juba ette, et ei ole vahet, mitu korda me sulle ütleme, et sa näed hea välja, sest sa ei usu meid nagunii. Oled juba mustade jõudude meelevallas, kus sind valdab sügav ebakindlus. Mehed vihkavad abitust, aga seda sa arvatavasti juba tead ajast, mil ta proovis sinu Ikea raamaturiiulit kokku panna.

See tapab deidi.

“Kui tüdruk on lausunud need kolm sõna, on õhtu rikutud,” ütleb minu sõber Will (39). “Ta tunneb ennast juba nagunii halvasti ning on kehvas tujus. See on tüütu.” Ühtlasi on see ka täiesti mõttetu. “See on sama hea, kui öelda, et ma olen kole,” sõnab Steve (25). “Muidugi ei ole me sellega nõus. Kui nõustuksime, ei lõppeks see teema kunagi.”

Sa paned meid endas kahtlema.

Sinu kutt teab, et sa ei ole paks. Ta näeb, et sa seda ei ole. Aga mida rohkem sa nii ütled, seda enam hakkab ta endas kahtlema. Ma käisin kord väljas väga ilusa tüdrukuga, kes oli veendunud, et ta on ülekaaluline. Ta ütles mulle nii tihti, et on paks, et kui mu vanemad külla tulid, ei tutvustanud ma teda neile. Miks? Sest ma hakkasin kahtlema, kas see, mida mina teda vaadates näen, on sama, mida näevad teised, objektiivsemad inimesed. Öeldes “ma olen paks”, ühendab mees oma peas sinu ja paksu. Ja kui see ühendus on loodud, on raske seda murda.

Sa tekitad ka meis ebakindlust.

Ma saan aru — naised on suure pinge all, et ideaalsed välja näha. Aga ka mehed tunnevad seda painet. “Kui naine ütleb, et ta paistab paks, siis kõigepealt ma mõtlen, et ta ei tea, millest ta räägib, aga seejärel, et äkki ta ongi,” räägib mu sõber Afshin (24). “Edasi tuleb juba mõte, et ka mina tunnen end paksuna ja arvatavasti peaksin juba homme minema jõusaali.”

Ehk siis: kui mees tunneb ennast hästi, siis nende kolme sõna ütlemine paneb teda mõtlema: a) tema tüdruk tunneb end paksuna, b) äkki tüdruk ongi paks, c) äkki ta ise on paks. See on päris suur tujulangus. Seega, järgmine kord, kui sul tekib soov öelda neid sõnu (isegi, kui see on juba kujunenud harjumuseks), proovi seda mitte teha. Kui sa arvad, et oled paks, ja võib-olla oledki mõned kilod juurde võtnud, siis su mehele ei lähe see arvatavasti korda. Kuula mind kui meest ja ära ütle neid sõnu. Kodurahu nimel!

Allikas: Cosmopolitan