See tähendab näiteks seda, et kohe ei tasu hakata rääkima sügavatest teemadest, vaid keskendugi alguses kõigele, mis on muretu ja lõbus. Samuti ei tasu armumisega kiirustada, vaid minna vooluga kaasa.

See võib küll tobedalt kõlada, kui sa ei suuda millelegi ega kellelegi teisele mõeldagi, aga usalda meid, pikas perspektiivis mõjub see teie suhtele pigem hästi. “On täiesti loomulik, et tunned alguses tema vastu tohutut kirge ja võid seetõttu ignoreerida olulisi asju nagu seda, kas teil ikka on samad väärtushinnangud,” möönab psühholoog Kelly Campbell. “Aga pikaajalises suhtes on need ühised tõekspidamised väga olulised ja kui su eesmärgiks on pikaajaline suhe, tulevad sarnasused vaid kasuks. Tavaliselt, mida sarnasemad inimesed on, seda õnnelikum ja püsivam ka suhe.”

Selleks, et su suhtes oleks palju liblikaid ja naeru, ära neid viite asja kindlasti tee:

1. Ära helista ega saada talle kogu aeg sõnumeid. Võta suhet rahulikult. Kui tema pakkus eelmisel korral ühise tegevuse välja, võiks nüüd olla sinu kord ehk ära ole alati see inimene, kes esimesena helistab, kirjutab või teda välja kutsub.

2. Ära seksi temaga enne, kui tunned, et võite muretult kõigest rääkida. Kui sa ei tunne end mugavalt, kui pead talt ta seksuaaltervise kohta uurima või enda kohta rääkima, pole veel õige aeg.

3. Ärge seksige kuni olete mõlemad 100% valmis. Kui ainult üks teist on valmis, siis sellest ei piisa. Sellist asja nagu liiga vara või liiga hilja pole olemas. Õige aeg on siis, kui te mõlemad olete päriselt valmis.

4. Ära ole tujurikkuja. Ole avatud uutele asjadele ja ära peatu teemadel, mis mõjuvad masendavalt. Suhte algus peabki olema lihtne ja pilvitu ning alles hiljem võite ka tõsistest asjadest rääkida.

5. Ära teeskle. Kui su minevikus on asju, mis pole nii ideaalsed (näiteks see, et sind vallandati või su eelmine kallim pettis sind), leia viis, kuidas neist asjadest talle positiivses valguses rääkida. Selle asemel, et öelda, et su eks jättis su kellegi ilusama pärast maha, ütle hoopis, et te ei sobinud lihtsalt kokku ja see sai ajaga aina selgemaks.

Käitu hoopis nii:

1. Mõelge välja erinevaid tegevusi. Ärge kohtuge ainult ühes kohas, vaid vürtsitage oma suhet. Minge näiteks hommikuti jalutama, tööpäeviti koos lõunat sööma või hoopis sõpradega õhtul mere äärde piknikule. Enne tõsist suhet on hea näha, kuidas su kallim erinevate situatsioonidega toime tuleb. Näiteks, äkki ta on viisakas ainult sinuga, aga su sõprade juuresolekul muutub armukadedaks? Selliseid asju on alati hea ette teada.

2. Jätkake oma elustiilidega. Suhte alguses tahavad inimesed sageli kogu aeg koos olla, aga pea meeles, et ka tasakaal on elus väga oluline. Veeda ka edaspidi aega oma pere ja sõpradega, käi trennis, tee tööd ja väärtusta üksi veedetud aega. Kui inimesed veedavad kogu vaba ajal oma uue partneriga, võivad nad iseenda ja ka oma sõbrad kaotada. Isegi aastaid kestnud suhtes on see väga oluline!

3. Märka ohumärke. Kui ta teeb pidevalt plaane, aga hüppab viimasel hetkel alt või sa saad teada, et ta valetab sulle või käitub teiste inimestega halvasti või kritiseerib sind, siis tea, et ta pole su aega väärt.

4. Kohtle end hästi ja siis kohtleb ka tema sind hästi. Sa peaksid jätkuvalt enda eest hoolt kandma ja iseenda jaoks aega leidma. Kui sa ise ennast ei armasta, siis kuidas sa seda teistelt inimestelt eeldad?

5. Suhtlemine on õnneliku suhte puhul ülioluline. Ära karda öelda, mida sa tunned ja tunda seda, mida sa ütled. Ole aus ja avameelne, vali lahinguid hoolikalt, käitu oma kallimaga hästi ning väldi karjumist, solvamist ja hukkamõistu. Suhte alguses laod vundamenti tulevikuks, mistõttu pane ka seda tähele, kuidas te omavahel suhtlete.

Allikas: MyDomaine