Vastab Amori nõustaja:

Küsid, mida teha, et tüdrukutele meeldida, sest oled kaua igatsenud armatust, kuid pole seda veel leidnud. Kahjuks ei saa keegi iga tüdruku puhul kindlat töötavat retsepti öelda. Niipalju, kui on erinevaid poisse, on ka erinevaid tüdrukuid, kellele nad meeldivad. Kuigi mingid suured üldistused on võimalik selle osas teha, millised inimesed teistele meeldima kipuvad (tavaliselt meeldivad meile endaga sarnased inimesed, kelles tunneme ära midagi endast — ühised hobid, väärtused, kogemused; inimesed, kes julgevad jääda iseendaks ja teistest vajadusel erineda; inimesed, kes oskavad suhelda ja julgevad oma tundeid näidata; inimesed, kes on sõbralikud ja meeldivad, usaldusväärsed jm), siis on igal inimesel veel rida omadusi, mida ta kaaslases otsib.

Oled vanuses, kus vastassugupoolega suhte olemasolu on väga oluline, mõnikord kiputakse end läbi suhte isegi identifitseerima (nt ma olen X poiss-sõber, ma olen Z tüdruksõber) ja ka see on täiesti normaalne.
Vahel jääb mulje, et kõikidel teistel on suhted ja ainult Sinul seda pole — see on eksitav, sest paljud sinuvanused inimesed alles otsivad oma esimesi suhteid. Inimesed defineerivad suhet väga erinevalt — on inimesi, kes peale põgusat tuvust ja suhtlust (nt netis) peavad end juba paariks ja on inimesi, kelle puhul läheb väga kaua aega enne kui nad defineerivad end kui suhtes olevaid paarilisi.

Selleks, et suhtlusest areneks suhe, peab mõlemal inimesel olema selleks soov. Inimeste soovid ja lootused suhtele on erinevad, mistõttu on oluline enne suhtesseastumist neil teemadel rääkida — mida keegi ootab ja mida keegi vajab. Sina uurid, kuidas tüdrukutele meeldida, ehk kuidas tekitada olukord, kus niisama suhtlusest võiks areneda suhe. Kahjuks jätad mainimata, mis olukorras praegu oled — kas suhtled tüdrukutega (nt klassikaaslased) või pigem veel mitte? Kuidas tüdrukutega siis suhelda?
Täpselt samamoodi nagu suhtled poistega — lugupidavalt, siiralt, ausalt. Mõnikord mõtleme, et kui näitleme end olemaks keegi teine, läheb see kaaslastele hullult peale, kuid üldjuhul on see pigem läbinähtav ja mitte väga atraktiivne tegevus. On oluline, et prooviksid tüdrukutega suhelda tavaliselt — ilma mingi erilise näitemänguta, tunda huvi nende tegemiste ja mõtete vastu, avada ennast, arutleda end huvitavatel teemadel.

Sageli arvavad noored, et välimus määrab kõik — kindlasti ei saa seda väita. Välimusel on oluline roll esmamulje kujunemisel ning oma välimuse eest on oluline hoolt kanda, kuid välimus ei määra inimese kvaliteeti.
Suhtesse astudes on oluline näha inimese kvaliteeti, mitte välimust, sest välimus ei taga teineteisemõistmist, hoolimist, armastust — kõike seda, mida tahaksime suhtes kogeda.

Mõtled, kas teistel on midagi rohkemat kui Sinul — võib-olla on neil olnud rohkem õnne, et varem leida enda kõrvale inimesed, kellega neil on tekkinud vastastikune meeldimine? Analüüsi oma käitumist ja suhtlemist tüdrukutega — kas ja kuidas suhtled? Mida Sa koos tüdrukutega teed? Kas teed ehk midagi sellist, mis tüdrukutele ei meeldi? Kas on midagi, mida tunned, et peaksid enda puhul muutma? Toon suvalise näite — kui noormees mängib terve vaba aja arvutimänge ja suhtleb vaid mängukaaslastega, kas siis on lootust kohtuda toredate neiudega? Oleks ju tore, kui mõni mängukaaslane oleks tore neiu, kellega jagatakse ühist kirge mängu vastu, kuid äkki vajaks poisi tegevus siiski muutmist?

Suhtlemine ja romantilises suhtes olemine on oskused nagu iga teine — ka neid on vaja harjutada, ja harjutamise käigus esinevad paratamatult tagasilöögid, kuid neist ei tasu heituda. Lihtlabane võrdlus jalgrattasõiduga — kuigi lapsepõlves kukume kõik oma põlved korduvalt katki, oskame peagi kiiresti ja hästi sõita, ilma et peaksime pidevalt mõtlema, kuidas jalad pedaali peale panna.

Ära muretse, oma esimese ja teise ja mitmenda-iganes suhte saad Sa kindlasti peagi — kuna suhe ei sõltu ainult Sinu tahtest, ei ole see niivõrd etteplaneeritav, kuid pigem on erandiks need inimesed, kel elu jooksul lähedasi romantilisi suhteid ei teki. Mõnikord öeldakse, et asi, mida inimene kõige enam otsib, tema juurde ei tule — ja et kui sellest mõttest (kus on mu suhe ja armastus?) lahti lasta, jõuab see inimeseni ise läbi imetabaste kanalite.

Analüüsi oma käitumist, suhtlemisviisi ja mõtle, kas tahaksid mõnd osa arendada? Kui jah, siis soovitan Sul pöörduda mõne noortenõustaja või psühholoogi või oma kooli sotsiaalpedagoogi/psühholoogi juurde, kes saaks Sulle neid oskusi õpetada.

Loodan, et sain Sulle abiks olla!