Kui tahad olla eriline

Lady in red: Kuidas siis ikkagi endale tähelepanu tõmmata? Pole sugugi vaja ei Freudi ega Jungi taipamaks, et tähelepanu köidavad erksus, uudsus ning dünaamilisus. Teisiti öeldes — kui istute peol tasakesi nurgas, siis ei märkagi teid mitte keegi. Kuid tantsupõrandal keerlev, punases kleidis (ja veel üpris pikantse dekolteega!) rõõmsameelne leedi tõmbab magnetina enesele meeste vaimustunud pilke.

Seetõttu tehke panus erksavärvilisele tualetile. Peamine — te peate end selles mugavalt tundma. Ja muide, pole üldse vajalik tormata kallitesse butiikidesse kangelasliku eesmärgiga kulutada „ilu nimel” kõik perekonna säästud. Küllap leiate sobivad riided ka oma isiklikust kapist. Suurt rõhku tuleb panna silmatorkavatele aksessuaaridele. Olgu see päranduseks saadud briljantkee või erilised tikk-kontsadega kingad…

Kuidas muljet avaldada? Tõeline teemant vajab väärilist raami. Näidake teistele, kui mitmekülgne isiksus te olete. Naised, kes on võimelised tähelepanu keskmes olema, on tõelised emotsioonide kaleidoskoobid. Nad kord tantsivad, kord flirdivad, samas alustavad tõsist vestlust poliitilistel teemadel, seejärel asuvad kedagi lohutama, rääkides saladuskatte all oma kunagisest kavatsusest nunnaks hakata. Küllap olete mõelnud saatusliku naise osast üksnes sarkastilises kontekstis. Ilmutage nüüd initsiatiivi! Ega te ometi kavatse jälle kroonist loobuda?

Alustada tuleks ajurünnakuga. Kui ainuüksi peolemineku mõttest hakkab teadmata põhjustel kõik sees keerama, püüdke mängida psühholoogi. Esitage endale mõned tõsised küsimused ning vastake nendele ausalt(!). Miks te lähete peole? Mida tahate saada? Kui kohustusest saata sõbrannat ilmatu igaval vastuvõtul, siis pole sugugi tarvis muretseda oma kuningliku staatuse pärast. Kui aga suhtute peoleminekusse kui võimalusse leida sõpru või kallimat, siis tuleb kiiresti murda oma sisemised barjäärid ning muutuda nimelt „daamiks punases”.

Mis siis seda takistab? Kui teid närivad kahtlused ning te peate taolist käitumist vulgaarseks, lubage endal olla selline kasvõi ainult sellel ühel õhtul. Üksainus kord. Olgu see teie väike naiselik nõrkus. Kui te aga tõepoolest nii väga kardate teiste arvamust, tasub endale lõppude lõpuks selgeks teha tõsiasi, et te pole just maailma keskpunkt, et kõik peokülalised mõtleksid terve õhtu üksnes teie peale ja pealegi veel negatiivselt!

„Ta oli näitlejanna isegi kulisside taga…”

Jah, tahaks olla täht, kuid puudub enesekindlus. Kui te seni pole end täheks pidanud, kas siis võib üldse oletadagi, et selleks võimeline olete?

Sellepärast lähtuge vastupidisest. Kui te midagi ei suuda, tehke nägu, et see on teile täiesti jõukohane. Leidke kuju, mis teie meelest sobiks ideaalselt just sellel peol. Näiteks Marilyn Monroe — kõigi aegade naiselikkuse ikoon. Elage ossa sisse. Sellel õhtul olete teie Marilyn. Kaunis, seksikas, rauge… Ja kõik mehed on teie pärast arust ära… Võite isegi naljatades tuttavaid ette hoiatada, et olete täna nimelt Monroe. Tänu sellisele mängule kohanete kergesti oma kaaslaste reaktsioonidega, kes on lausa jahmunud, et Hallist Hiirekesest on äkki saanud midagi enamat.

„Kui tahame negatiivsusest võitu saada, peame imiteerima neid iseloomujooni, milliseid tahaksime omada” /William James/

Seetõttu küsimustele: „Mis sinuga juhtunud on? Kust sa sellise kleidi ostsid?” — vastake hollywoodliku naeratusega: „Rikas peig kinkis”. Nimelt selline ossa süvenemine aitab teid seal püsida. Just sedasama soovitatakse kasutada algajatel psühholoogidel enne esimesi vastuvõtte. Kogemusteta ülikooli lõpetajad kujutavad endast tarku spetsialiste. Ja õige pea kaob neil ebakindlus ning eksimise hirm.

Endast hästi mõelda ei tähenda arvamust: ”Ma olen kellestki parem!” Harjumuses ennast kellegagi võrrelda on juba peidus positiivsuse eitus…

Sellepärast — keskenduge heale. Sellele, mis ühendab teid teiste peolekutsututega. Olgugi et tavaliselt mõtleme rohkem sellele, mis meid eraldab. Näiteks: „Liis jõudis õigeks ajaks, mina aga kõigist hiljem, sest… noh, mul pole ju autot!” Mõelge sellele, kui hea te olete ning ärge lähtuge mõttest: „millepoolest olen teistest parem”. Aju on kui laps, seda tuleb kasvatada: kui häälestada end positiivsele, siis hakkab aju õige pea ka selles suunas tööle.

Kui tahad nii väga teda võrgutada

Kui ihkate seksikas välja näha, pole sugugi vaja sellest üksnes unistada. Öelge endale: „Võin vallutada kõik mehed. Näe, JUBA pööravad nad mulle tähelepanu”. Ja see hakkab mõjuma — mõtteist saab reaalsus… Juba astubki ta teie juurde ja… palub luba kokteili pakkuda. Teie aga pole üldse kindel, kas ikka valdate 100%-liselt flirtimise kunsti…

Eduka flirdi valem: 70% tema repliike, 30% teie omasid. Oskus ära kuulata = tema südame vallutamisega!

Sellepärast — ärge unustage kõige tähtsamat — tuleb hoida tasakaalu kuulamise ja endast rääkimise vahel. Las tema juhib vestlust. Et aga toetada tema entusiastlikku lobisemishimu, talitage kõige seksikamalt — kuulake teda. Pole vaja põrnitseda oma küüsi, kiigata tantsupaare või katkestada teda nendelt sõnadelt, mis näivad teile täieliku tobedusena. Kui te heatahtlikult ja kaastundlikult (mitte aga iroonia või künismiga) kuulate ära tema megateooriad ja megaprojektid, satub ta teist vaimustusse. Ning on täiesti võimalik, et ta ei soovi loobuda teist ei sellel õhtul ega ka edaspidi.

Loomulikult ei pea te tumma mängima. Ka endast on vaja rääkida, kuid seda tuleb teha väga oskuslikult. Jutustage oma saavutustest, staatusest, plaanidest saada Nobeli preemia — kui teil selliseid muidugi on…

Sellepärast — saatke talle signaal: „Ma vajan sind!” Andke talle mõista, et teie sisemaailm on mõistatuslik, et te mõtlete (kuigi olete blondiin) ning tahate kuulda tema autoriteetset arvamust ja toetust. Öelge näiteks, et plaanite osta autot, kuigi tänavatel on ummikud ning trammiga on palju kiirem edasi liikuda, ent autoga… oleks hoopis teistsugune enesetunne… Ning jutu käigus paluge temalt midagi päris tähtsusetut: tuua, kallata, edasi anda…

Vältige tagarääkimist ning teiste üle naermist. Tema alateadvus hoiatab teda otsekohe: kui see naine räägib kedagi taga, siis pole mingit garantiid, et ta ei talita sarnaselt ka sinu puhul.

„Meest veetleb pigem naine, kes ilmutab tema vastu huvi, kui lihtsalt ilusate jalgadega naine” / Marlene Dietrich/

Olete terve õhtu suhelnud, kuid ta ei küsi veel ikkagi teie telefoninumbrit. Eesmärgi saavutamiseks tegutsege kaude. Kas ta kavatseb sõita Hispaaniasse? Tore, teie olete seal käinud ning olete nõus saatma mõned fotod, las annab teile oma meiliaadressi. Ah, ka tema armastab joogat, võiks ju koos seal käima hakata. Ja tegelikult on teil olemas see haruldane plaat (kuigi kaotasite selle juba aastaid tagasi). Ning üldsegi, ehk tasub leida mõni vaiksem koht, et saaks rahulikult rääkida?