1. Kõik on silmades!

Kaks varianti — kas ta vaatab sulle liiga pingsalt silma või siis väldib seda täielikult. Üldiselt valetajad ei vaata silma, aga kui sulle tundub, et ta teeb seda kahtlaselt palju, siis võib ta just anda endast kõik, et sa tema valskusi uskuma jääksid.

2. Liigne muhelemine

Jah, valetajad naeratavad liiga palju! Võltsnaeratused ja liigne hihihi-hahaha on märk sellest, et võid oma kõrvad tema jutule sulgeda.

3. Üleliigne koduperenaiselikkus

Kui inimene valetab, siis muutub ta ka tavaliselt üsna ärevaks. Selleks aga, et ärevust alla suruda, hakkab ta seda kuskile suunama. Nii paigutab ta esemeid ümber, haarab lapi ja koristab paaniliselt, korrastab piinliku viisakuseni ennast või näpib pidevalt juukseid.

4. Kuradikesed peidavad end pisidetailides

Kui tema jutus võtab mingi väikene ja tegelikult üsna kõrvaline faktor järsku väga suure mõõtme, siis võid kindel olla, et see jutt küll tõde ei ole. Nii katsub valelik inimene vältida arutelu tõelise probleemi üle.

5. Jälgi tema keha!

Jalaninad kipuvad suunama end sinna, kust kaudu valetamise eest põgeneda saaks — ukse suunas. Käsi kipub puutuma palju nina alumist osa — justkui varjaks partner niiviisi oma valesid täis suud. Pea pöördub tavaliselt vestluspartnerist kõrvale vaatama. Keha võib olla kahtlaselt tardunud. Jälgi!

6. Murra müür maha

Küsi otse, kas su partner valetab sulle. Nii on kõige lihtsam viis selles veenduda. Kui näed, et tal hakkab ebamugav, siis tead, et oled ta paljastanud.

7. Neelatus

Kui ta iga sinu küsimuse peale neelatama hakkab või kurku puhtaks köhib, siis võid ka tunda end nagu salaagent — võtsid ta vahele!

Loe veel: