Oaklandi ülikooli teadlased uurisid 861 inimese sõprussuhteid oma eksidega ja leidsid, et n-ö tumedamate isikuomadustega inimesed jäid palju tõenäolisemalt oma eksidega sõbraks kui need, kellel tumedasse kombosse kuuluvad häired puudusid. Põhjus on selles, et eneseimetlejad, kellel puudub empaatia, kasutavad teisi inimesi oma huvides ära, kui vähegi võimalik. Selline inimene ei pea praktiliseks suhteid lõpetada, sest ekse saab ju alati uute kontaktide ja suhete loomisel ära kasutada. Milleks lõpetada läbikäimist inimesega, kellest võib kasu olla, kui tundeid nagunii mängus ei ole (nn tumedatel tüüpidel tundeid just palju ei ole)? Läbikäimise eksiga lõpetavad ikka peamiselt need inimesed, kes on haiget saanud või siis need, kes ei taha oma uuele kallimale haiget teha. Nn tumedal inimtüübil ei tule neist kumbki variant pähe.

Paljud inimesed, kes säilitasid sõbrasuhted oma eksidega, tunnistasid ka seda, et neil oli ette tulnud ka seksuaalset läbikäimist oma eksiga, kui "selleks on vajadust". Ja pole vaja märkidagi, et süümepiinu nad sellepärast ei tundnud.

Nii et kui su uus silmarõõm oma eksiga kuidagi kahtlaselt hästi läbi saab ja põhjendab seda nii, et oh, nad on ju lihtsalt sõbrad, siis tasub väga ettevaatlik olla.

Allikas: Esquire