1. Nad heidavad koos magama

Nii lihtne ja nii efektiivne. Nad lepivad lihtsalt kokku, et lähevad ühel ja samal ajal voodisse. Ei pruugigi alati seksida. Piisab, kui kallistada ja lobiseda või lugeda teineteise kõrval lebades. Kui üks peab varem voodisse heitma, et hästi välja puhata, siis ühineb teinegi temaga rõõmsalt. Nad soovivad veel teineteisele head ööd — isegi siis, kui on tülli läinud. See väike rituaal räägib armsamale: “Sõltumata sellest, kui paha tuju sul on, tahan ikka olla koos sinuga“.

2. Nad pööravad tähelepanu sellele, mida teine teeb. Mitte sellele, mida ta ei tee

… või teeb valesti! Kui tahad millegi kallal norida, siis seda on lihtne leida. Keegi meist pole ideaalne. Kui tahad kaasat kiita, on seegi lihtne. Üldiselt sõltub kõik sellest, mida tahad leida. Õnnelikud paarid tahavad alati head leida.

3. Nad küsivad teineteiselt, kuidas läheb

Ja seda mitte ainult siis, kui õhtul peale tööd kohtuvad. Nad leiavad aega ka päeva jooksul mõne sõna või sõnumi vahetada. See on märk: „Ma mõtlen sinu peale“. Õhtul leiavad nad aega päevasündmusi juba üksikasjalikult läbi arutada.

4. Nad ilmutavad huvi teineteise vastu

Nad teavad, mis teisele meeldib ja mis ei meeldi. Teavad teineteise unistusi ja sedagi, kelleks abikaasa saada tahtis, kui väikene oli. Milliseid raamatuid ta armastab ja millist filmi ta kindlasti vaatama ei lähe. Nad mäletavad teineteise kohta kõike — sest see on neile tõeliselt huvitav.

5. Neil kummalgi on omad hobid ja ettevõtmised

Ja ka aeg, mil võivad nendega tegeleda. Ning üks ei solvu teise peale, et temale ei pöörata tähelepanu. Nad ei püüagi oma teist poolt oma „territooriumile“ tirida. Kui naine pole huvitatud hokist, ei hakka mees peale käima, et ta tuleks temaga võistlustele kaasa. Ja kui mees ei hooli maalimisest, ei vea teda mitte keegi näitusele. Ometi juhtub imekombel nii, et vahel käivad nad näitustel ja võistlustel koos. Lihtsalt sellepärast, et neile meeldib teineteisele rõõmu valmistada.

6. Nad kallistavad

Võib-olla mitte kaheksa korda päevas, nagu soovitavad psühholoogid hea enesetunde saavutamiseks, ent viis korda kohe kindlasti. Lihtsalt kodus teineteisest möödudes — see on ju nii mõnus!

7. Nad on tänulikud teineteisele selle eest, mida kumbki teeb

Mõned on imestunud: „Mu naine teeb iga päev süüa, kas ma pean talle siis ka iga kord aitäh ütlema?“ Jah, kujuta ette, nemad just nii teevadki. Ka siis, kui mees on parandanud auto või pannud riiuli üles. Hea ja kasulik ei jää selles peres tähelepanuta. Nii tulevad ka tänulikkus, imetlus ja austus.

8. Nad ei pea meeles halba ega kogu negatiivseid emotsioone

Loomulikult on neilgi konflikte, ent nad on veendunud, et minevikus lahendatud küsimused peavad jäämagi minevikku (tingimusel, et need on tõesti lahendatud; kui ei, siis tuleb lahendada). Ja kui üks pole millegagi rahul, siis ta lihtsalt räägib sellest. Koos leitakse tee lahenduseni. Sest mõlema arvamus ja tunded on selles peres olulised.

9. Nad tülitsevad ühe probleemi tõttu vaid üks kord

Nad ei meenuta teineteisele igat sorti möödalaskmisi, mis minevikus tehtud. Kui on tekkinud probleem, siis otsitakse sellele ühiselt lahendus.

10. Nad ei ütle teineteisele: „Alati sa …“ ja „Mitte kunagi sa ei …“

Nad teavad, et see on lihtsalt solvav. Kallima solvamine ei käi aga nende plaanidega kokku. Hooliv suhtumine teineteisesse on palju olulisem kui üldistused või liialdused.

11. Nad saavad aru, et abikaasa sugulased ja sõbrad on temaga komplektis

Ja kuigi need pole just kõige ideaalsemad, siis abikaasa pole selles üldse süüdi. Jah, naisel on võib-olla konfliktne ema, kes on muutunud ebameeldivaks ämmaks. Ent mees ei ütle naisele seda kunagi.

12. Nad ei jaga koduseid toimetusi täpselt pooleks

See ei ole üldsegi võimalik. Nad ei „aita“ teineteist, vaid hoolitsevad lihtsalt koos oma ühise kodu eest. Ja kui tekib vajadus teha midagi ebameeldivat või keerulist, siis lepivad nad selles omavahel kokku.

13. Nad ei naera teineteise üle sõprade ja sugulaste juuresolekul

Ei mingeid kahemõttelisi nalju ega „teravmeelseid“ märkusi. Nad hoolivad selleks liiga palju teineteisest. See ei tähenda muidugi, et neil pole huumoritaju. Vastupidi — nende vahel on palju naeru. Ent see on heatahtlik huumor, mis ei puuduta kellegi tundeid ega ületa piire.

14. Nad austavad erinevusi ega ürita teineteist ümber teha

Nad teavad, et kõik inimesed on erinevad ning mitte keegi ei pea vastama teise ootustele. Nad teavad ka, et pole olemas ühtset „õiget“, vaid on asjaolud, tingimused ja veel terve hulk aspekte. Nad ei pruugi teineteisega nõustuda ja see on normaalne. Nad on lihtsalt valmis kulutama aega, et välja selgitada teise arusaamu, tema nägemust olukorrast, sellest, mida ta plaanib teha ja kas on võimalik leida varianti, mis mõlemale sobiks.

15. Nad õhtustavad ilma telefonideta

Nad vaatavad teineteisele otsa, mitte telefoni ekraanile. Nad vestlevad söögilauas. Nii annavad nad teineteisele mõista, et suhtlemine kallimaga on esikohal.

16. Nad tunnevad teineteise „armastuse keelt“

Nad teavad, kes neist vajab tähelepanu või puudutust või tahab ehk sagedamini kuulda: „ma armastan sind“. Ja see on suurepärane. Isegi püüd mõista, mida partner vajab, on juba samm teisele vastu. Vahel lausa väga suur samm!

17. Nad täidavad kokkuleppeid

Samas teab kumbki, et võib igal ajal paluda oma teist poolt kokkuleppeid muutma juhul, kui need pole enam vajalikud või ei sobi enam.

18. Nad usaldavad teineteist vaikimisi

Kui üks hilineb, siis ta pole kohtamisel kellegi teisega, vaid lihtsalt hilineb. Kui teisel on halb tuju, siis mitte sellepärast, et enam ei armasta, vaid selleks on tal omad põhjused. Ja kui üks soovib üksi olla, siis tähendab see, et tal on seda vaja — mõne aja pärast tuleb ta tagasi ja kõik on jälle hästi. Nad ei kahtlusta alati halvimat, vaid sündmuste parimat arengut.

19. Nad võtavad tähtsad otsused koos vastu

Nad on alati valmis teineteise argumendid ära kuulama ja nendega arvestama.

20. Neil on sõbrad

Need on samasugused perepaarid. On ka üksikuid sõpru ja sõbratare. Kindel suhtlusring koosneb inimestest, kellel on sarnased eluviisid, ning see teeb õnnelikuks. Lisaks on alati olemas sõprusring, et koos puhkusele sõita.

21. Nad ei unusta romantikat

Need pole tingimata kohtamised. Vahel on selleks lihtsalt lillekimp ilma igasuguse põhjuseta või jalutuskäik õhtuses pargis või pikk õrn kiri tavapäraste lühikeste sõnumite asemel. See on meeldiv ja meenutab nendele nende üliromantilise romaani algust.

22. Nad ei kaeba teineteise peale sõpradele ega sugulastele

Vahel oleks ju kindlasti põhjust või läheks tarvis toetust. Ent abikaasa käitumist ei hakata arutama ühiste sõpradega. Nad teavad, et sel moel kannatab sõprus. Ja kui paar lepib jälle ära, tunnevad sõbrad end ebamugavalt: võib olla anti neile teise peale kurtes liiga palju liigset infot.

23. Nad on valmis andestama

Pole olemas abielusid ilma kriisideta. Ellu jäävad vaid need suhted, kus on olemas valmidus ära kuulata, mõista ja andestada. Suhete väärtus on nende jaoks esimesel kohal.

LAPSED JA ÕNNELIKUD PAARID

Just lapsed teevad iga perekonna veelgi õnnelikumaks.

24. Vahel veedavad nad aega ka ilma lasteta

Sest nad ei ole ainult ema ja isa, vaid ka naine ja mees. Isegi lühike kohtamine, kus ei pruugi vaid olmest rääkida, on suurepärane.

25. Nad on koos laste sündimise ajal

See on nende jaoks ülioluline, sest lapse sünd on pere tähtsaim sündmus. Naise jaoks on väga tähtis, kui mees ta kätt hoiab ja toetab. Laps antakse kohe isa kätte ning see on tema jaoks uskumatult oluline kogemus.

26. Nad on õnnelikud, et on vanemad

Lapsed pole nende jaoks igav kohustus ega koorem, vaid rõõmu allikas. See on imetlemine, uute avastuste tegemine nii endas kui ka maailmas.

27. Nad tülitsevad vahel laste nähes

Nad ei tee nägu, et kõik on korras, kui see nii ei ole. Kui laps näeb juba algusest peale, et tülisid saab ja peab rahulikult lahendama, et võib vaielda, samas kokku leppida, siis see kõik tuleb talle kasuks.

28. Nad reisivad koos lastega

Ja seda juba koos päris väikestega, sest uued muljed on palju huvitavamad kui uued mänguasjad. Ühised mälestused aga ühendavad peret.

Allikas: Domašni Otšag, oktoober 2017