Meie esimene kohtumine toimus Tallinnas, kõik sujus ja tekkis vastastikune keemia. Ta rääkis, et suhtleb oma endise naisega vaid laste pärast. Teine kohtumine toimus Helsingis, sealt läksime koos Stockholmi ja minu jaoks oli see üks ilus romantiline kruiis. Pärast seda reisi toimus aga mingi kummaline muutus.

Äkki hakkas ta liiga tihti Tamperes käima — enda sõnul lastel külas. Minuga lükkas uusi kohtumisi aina edasi. Ühel päeval teatas, et ta tahab lastega minna puhkusereisile Inglismaale. Lubas ka minuga pärast tagasitulekut kokku saada. Igaks juhuks lisas ta veel ka seda, et laste ema nendega välismaale kaasa ei sõida. Uskusin. Leppisime kokku, et saame kahe nädala möödudes kokku. Inglismaal olles ei võtnud ta minuga kordagi ühendust, kuigi ütles, et teeb seda. See tegi ootamise väga raskeks. Tagasi jõudes oli tal uus jutt — tema olla lastele lubanud veeta terve kuu nendega Helsingis ja veel paljudes kohtades käia. Mulle polnud ta sellest midagi varem rääkinud, see oli nagu külm vesi mulle kaela!

Hakkasin tundma, midagi on väga valesti. Ja nii oligi. Selgus, et ta oli mulle valetanud. Eksnaine oli igal pool kaasas olnud, kus ta lastega käis. Nii Inglismaal kui hiljem ka Helsingis. Sain näha pilte neist paikadest, kõigil eks ilutsemas. Paaril pildil hoidsid nad teineteisel ümbert kinni ja olid üliõnnelike nägudega koos. Neid pilte näitas see mees mulle me viimasel kohtumisel ja siis ta teatas, et ta kavatseb oma tööst Helsingis loobuda ja Tamperesse kolida, et laste lähedal elama hakata. Nähtud fotode ja minu suhtes muutunud oleku tõttu on selge, et Inglismaa reisi ajal nende kahe suhted taastusid ja et nad tahavad koos uut elu alustada.

Mu süda on murtud. Kuidas ta sai mulle nii julmalt valetada?!