Ameerikas tehti hiljuti üks lahe startup-agentuur — õigemini lausa kaks: Invisible Boyfriend ja Invisible Girlfriend (Nähtamatu Poiss-sõber ja Nähtamatu Tüdruk-sõber). Maksa aga 25 dollarit (veidi üle 20 euro) kuus ja kõigile jääb mulje, et su elus on keegi. Saad kerge vaevaga need tüütavad küsimused vaigistada. Kuidas see siis toimib? Su telefonile tulevad kõned ja sõnumid, sotsiaalmeedia portaalides kommenteerib keegi su postitusi — lihtsalt see keegi on väljamõeldud tegelane, kelle nime taga on agentuuri töötaja.

See agentuur pole veel kuud aegagi vana, aga on saanud äärmiselt palju tähelepanu, auhindu, kajastusi erinevates väljaannetes. Agentuuriga on liitunud juba 50000 kasutajat, neist rohkem kui pool väljaspool Ameerikat. Inimesed kasutavad agentuuri teenuseid erinevatel põhjustel: ühed tahavad vabaneda soovimatust austajast, teised muuta kedagi armukadedaks, kolmandad soovivad tõesti lihtsalt oma eraelus nuuskijaid vaigistada. (Vähemalt mõneks ajaks, sest ükskõik kui suur saladuseloor su uut austajat ka ei ümbritse, viimaks peaks teda oma sõpradele siiski näitama.)

“Saime just ühelt kasutajalt tagasisidet — ta oli kohtingul päris inimesega ja tualetti minnes jättis oma telefoni "kogemata" laua peale. Tagasi lauda jõudes tundus neiu, kellega ta deidil oli, ühtäkki noormehest palju rohkem huvitatud. Miks? Sest ta oli “kogemata” märganud vahepeal noormehe telefonile tulnud flirtivat sõnumit,” räägib agentuuri asutajaliige Matt Homann.

Võimalik, et ka mõnel eestlasel on juba selles agentuuris konto. Sõbrapäeva deidile nähtamatu poiss-sõbraga küll ei lähe, aga ajada kadedaks möku austaja, kes sind välja kutsuda ei taibanud või kasvõi oma juba rutiinses suhtes sõbranna, kes sind pidevalt oma meesteküsimustega painab — miks mitte!

Allikas: FOX2now