Tänapäeval ei tähenda suhtes olemine enam automaatselt samas linnas või riigis viibimist. Kuigi ühenduses olemine pole tänu tehnoloogiale raske, siis emotsionaalse läheduse säilitamine nõuab teatud pingutust.

“SMS-d, MSN, meilisõnumid ja Skype aitavad pidevat kontakti hoida,” ütleb raamatu “Love in 90 Days” autor Diana Kischner. Armusideme säilitamine võib aga distantsilt raskeks osutuda, loe, kuidas tasuks kavalalt käituda.

Loe Cosmo mainumbrist:
• Intervjuu: Lea Michele vallatum külg

• Cosmo iluauhinnad 2011

• Tülitsedes lähedasemaks

• Meesmodell pihib

• Oska olla isekas

• Juhi ise oma õnne

• Esimese Cosmo-tüdruku saladused

• Sul on superstress

Kaugsuhte saladus
Säilitage põnevust

Ei ole tähtis, mitme leheküljeline on teie MSN-i vestlusajalugu, vaid see, millest te omavahel räägite. “Kui teete teineteisele vaid päevakokkuvõtteid ja kõnelete sellest, kui väga te teineteist igatsete, on väga lihtne langeda rutiini lõksu,” ütleb psühholoog Seth Mayers. Ega selles polegi midagi halba, aga oluline on ka see, et teatud trikkide abil püüaksite säilitada põnevust. Kaugsuhetes on sageli puudu just n-ö väikestest armas-tobedatest hetkedest, mis ajavad teid itsitama ja panevad kaaslasesse veelgi enam armuma. Teadlased on leidnud, et selliste hetkede tekitamine on ülimalt oluline ka siis, kui teid lahutavad sajad-tuhanded kilomeetrid. On aeg end kokku võtta ja fantaasia tööle panna.

Kui tead, et ta on õhtul kodus ja tal mingeid muid plaane pole, telli pitsa ja lase see talle ukse taha viia. Siis tehke Skype’i vahendusel ühine õhtusöök. Tee veidi uurimistööd. Haara Cosmo või “Kamasuutra” ning kui leiad poosi, mis sulle meeldib, tee sellest telefoniga pilt ja MMS-i see talle lühiteatega, et järgmisel kohtumisel tahad just seda proovida. Loe päevi teie järgmise kohtumiseni digitaalse striptiisi abil. Saada talle pilt, kus oled täiesti riides, järgmisel päeval aga selline, kus sul on üks riideese vähem ja nii kõik päevad kuni taaskohtumiseni. Iga päev end üha enam paljastades on ta peagi sinu juures tagasi. Kui tead, et ta parasjagu ei saa kõnele vastata, helista talle ja jäta seksikas kõnepostiteade selle kohta, mida tahaksid temaga teha, kui kokku saate. Kui internet on küll olemas, kuid Skype’i-võimalus mingil põhjusel puudub, lisage näiteks Facebooki endast iga päev üks pilt, nii et oleksite n-ö pidevalt teineteise nägemisulatuses. Kui tal külas oled, jäta ta sahtlisse või pesukappi huulepulgase musijäljega märkmepabereid, mida ta pärast su lahkumist tasapisi juhuslikult leidma hakkab.

Kaugsuhte saladus
Kohtudes olge lihtsalt koos

Pärast seda, kui olete nädalate või kuude kaupa teineteist õrritanud ja füüsilise kontaktita flirtinud, on normaalne, et tahaksid kogu koosolemise aja põnevaid üritusi ja seiklusi täis planeerida. “Muidugi soovid sa meeldejäävaid hetki tekitada, mille najal on mõnus järgmine eemalviibimise periood üle elada,” ütleb raamatu “Choices in Relationships” autor David Knoz. “Oleme aga avastanud, et pikaajalise suhte säilitamiseks on tarvis teada, kuidas olla koos pideva kärtsu ja mürtsuta — lihtsalt kõrvuti samas toas, ilma et mõtleksite sellest, kui imelik ja kohmetu on olla. Kui te pole selle level’ini jõudnud, võib teil paarina raskusi tekkida.” 

Järgnevad nipid hoiavad koosolemise mõnusana ning väldivad igavust ja rutiini.

  • Selle asemel, et tema tulekuks end kõigist kohustustest vabastada, kaasa ta hoopis oma tavategemistesse, olgu selleks siis laupäevane tervisejooks, planeeritud külaskäik või pühapäevane massaaž.
  • Kui oled tal külas, palu endale linnaekskursioon teha. Jalutuskäik või autosõit ja tema igapäevase marsruudi nägemine ning teadmine, kus ta töökaaslastega õlut joob ja kus ummikutes istub, aitab sul tema sealse eluga kursis olla. Kui ta sulle külla tuleb, vasta samaga.
  • Valige mõni lahe seriaal ja vaadake seda omaette, kui lahus olete. Kokku saades võite uusi osi juba koos jälgida ja arutleda seal kajastatud teemade üle. Või jätke meelde sarja mõned naljakad seigad, mida siis lahus olles on tore koos meenutada.
  • Paljud kaugsuhtes olevad paarid söövad koos olles väljas, et kohtudes oleks võimalikult palju väljaskäimisi ja ühistegemisi. Selle asemel võiksite kokata aga hoopis kodus ja intiimselt teineteise seltsi nautida.
  • Tekitage mõni voodirutiin. Näiteks tehke teineteisele igal õhtul samal ajal massaaži ja minge siis magama. See paneb teid mõtlema armsaid mõtteid, mida kõike te veel päevad ja ööd koos teha saate, kui kaugsuhteperiood läbi saab.