Psühholoogid peavad ebavõrdseks igasugust kooselu, kus naine on kasvõi aasta oma partnerist vanem. Seda just meeste hilisema psühholoogilise arengu tõttu. Noore mehe ihaluse kohta on ameeriklased leiutanud isegi lühendi YBB - Young-Boy-Boom.
Kuid siiski leidub ka spetsialiste, kes peavad noore mehe-vanema naise kooselu emantsipatsiooni tagajärjeks ning demokraatliku moraali tunnuseks ühiskonnas. Psühholoogid näevad selliste suhete skeemi levikus siiski rohkem sisemisi põhjusi.

Kus on minu 17 aastat?

Kõik tänased üle 40-sed naised on suurepäraselt teadlikud fenomenist, mida kirjeldavad psühholoogid, seksuoloogid ja gerontoloogid. Naise füsioloogial on imepärane omadus - see kohaneb oma partneri omaga (loomulikult, kui too on enamvähem kindel). Ja kui daam, kellel aastaid 45 ringis, on alustanud romaani noore mehega, siis tema organism pingutab kõigest väest, üritades „vastavuses” olla, ning aina nooreneb ja nooreneb!

Kuni sina suhtled selle poisi eakaaslasega, kes sind kunagi koolipeol suudles, siis annab sinu alateadvus sulle infot sinust endast, kes sa sel ajal olid. Ja sa hakkad end mitte ainult tundma noorena, vaid sa hakkad ka välja nägema 17-aastasena. Lisaks tekib sul vastupandamatu soov „end vormis hoida”.

Ema või armuke

40-50 aastat on naise seksuaalsuse õitseaeg. Selles vanuses muutuvad daamid vilunumaiks ja vabamaiks. Neile meeldib seks ja nad ei häbene seda tunnistada. Just selles eas, just sellises vanuses, tunneb enamus naisi … esimest korda orgasmi! Siinkohal peetakse silmas orgasmi partneriga, mitte masturbeerimise abil saavutatut.

Ometi on partnerit otsides üsna raske leida sellises vanuses eakaaslast - enamus mehi on kas õnnelikus abielus või otsivad parasjagu endale noori tüdrukuid. Lisaks on 40-aastasel naisel veel omad kompleksid, mis on seotud välimusega. Seega ta häbeneb ise oma eakaaslasi.
Ja siis tekib mõningatel, kaugeltki mitte kõigil, noor partner.

Sellises abielus realiseerib naine mitte üksnes oma õitsengul olevat seksuaalsust, vaid ka soovi olla õpetaja või ema. Ometi peab valmis olema selleks, et taoline abielu on alati teiste inimeste eriti tähelepanelike pilkude all. Sootsiumis eelistatakse siiski rohkem ealist kaalukeele kaldumist mehe poolele.

Ometi ei huvita meid peaaegu üldse, mis meie selja taga sosistatakse. 40-ks eluaastaks ei mängi ühiskondlik arvamus enam eriti tähtsat rolli.

Mida aga ootavad meilt need mehed, kes on meist 10 või enam aastat nooremad? Kõige sagedamini elukogemust, naiselikku tarkust ja emotsionaalset toetust. Noormees, kes astub sellistesse suhetesse on enamasti võimuka ema poeg. Võimalik ka, et tal on raskusi eakaaslastega suhtlemisel. Partneris näeb ta eelkõige ema või siis kaitset reaalse ema ülihoolitsuse eest.

Elades koos endast vanema naisega areneb poiss loomulikult kiiremini ning kasvab edukamaks ka sotsiaalses sfääris. Kuid teatava aja pärast saab poisist mees ning ta püüab enda kätte haarata perekonnapea ohjad. See võib aga naist üllatada, ning mitte alati meeldivalt…

Voolime oma tahtmist mööda

Kui uskuda psühholooge, siis 18-30-aastased mehed praktiliselt ei muutu. Muutusi võib neil küll toimuda sotsiaalses ja materiaalses sfääris, kuid psühholoogiline murdepunkt suhtumises naistesse ja seksi toimub tavaliselt pärast 30.

Seega ootavad sind voodis koos noore mehega üksnes rõõmud. See on just see meeldiv ajajärk, mil erektsioon saabub „esimesel nõudmisel” ning taastub kiiresti pärast ejakulatsiooni. 18-30-aastaste meeste puhul on täiesti võimalik see, mida naiste romaanides nimetakse kirgede ööks. Ja nimelt - lühikese aja jooksul suur hulk ühinemisi. Sellise vanusekategooria armukesed on voodis väsimatud ning armastavad mitmekesisust. Nad suhtuvad entusiastlikult igasse uude kogemusse - seksist ühiskondlikes kohtades kuni kõikvõimalike Kamasutra asendite testimiseni.

Suhete psühholoogilisest aspektist lähtudes on selles eas kavalerid samuti eksperimentidele avatud. Sageli pole nende suhtumine naisesse ja perekonda veel lõplikult välja kujunenud. Ning kui sellisel eluetapil kohtab mees sõbratari, kes on võimeline psühholoogiliselt domineerima, siis võib ta tugeva naise mõjul omandada teatavaid kogemusi ning väärtuste süsteemi. Lihtsamalt öeldes on 18-30-aastane mees veel „toormaterjal”, ning tark naine suudab temast „voolida” oma elukaaslase, kes vastab igati naise isiklikele nõudmistele.

Sageli osutuvad taolised abielud üsna vastupidavateks. Seda juhul, kui naine, tugevama ja kogenuma poolena käitub õigesti. Enamasti võib sellise kooselu hävitada armukadedus. Ümberringi on ju nii palju ilusaid noori neiukesi. Ja raskeks võib osutuda ka liigne surve. Kui õnnestub neid kahte probleemi vältida, siis ootab teid ees suhteliselt pilvitu elu.

On naisi, kes suhtuvad romaani noore mehega kui seiklusesse toonuse tõstmiseks. On aga ka neid, kelle jaoks on see terve elu pikkune romaan.
See kõik on aga eranditult maitse küsimus.