Lisaks hõbe - ja kuldpulmale on olemas sümbol iga pulma-aastapäeva kohta kuni 60. aastapäevani välja. Neid sümboleid ei saa võtta päris üks-ühele, aga tasuks jälgide nende väärtuste muutumist aastatega. Siin saab julgelt paraleeli tõmmata abieluba - mida aastad edasi, seda väärtuslikum tundub Teile Teie abikaasa ja seda rohkem oskate Te teda väärtustada ja väärtustada ka koos veedetud aega. Alljärgnevas loetelus on ära toodud valikuliselt pulma-aastapäevade sümbolid:

· 1. aasta - vattpulmad
· 2. aastat - paberpulmad
· 3. aastat - nahkpulmad
· 4. aastat - vaha
· 5. aastat - puupulmad
· 6. aastat - küpress
· 7. aastat - villpulmad
· 8. aastat - moon
· 9. aastat - fajanss
· 10. aastat - portselanpulmad
· 12. aastat - siidpulmad
· 15. aastat - kristallpulmad
· 20. aastat - pronkspulmad
· 25. aastat - hõbepulmad
· 30. aastat - pärlpulmad
· 40. aastat - rubiinpulmad
· 50. aastat - kuldpulmad
· 60. aastat - teemantpulmad
Selline väike meelespea võiks abiks olla pulma-aastapäeva kingituse valimisel, kui endal ei satu olema ühtegi säravat ideed.

Huvitaval kombel ei ole Eesti eriti palju kirjutatud selliset pulmaastapäevade tähistamisest ning kõige ajakohasema informatsiooni saime (peale omade kogemuste, mida hetkel pole just palju) aastal 1985 ilmunud pisikesest raamatust pealkirjaga "Vanadest Eesti rahvakommetest kaasaegsete tavanditeni". Peale kõikvõimalike lühendite (NLKP, ENSV, NL, EKP ning erinevad viisaastaku plaanide viited), saime sealt väga kena ja ilusa kommentaari pulmaaastapäevade pidamise kohta või nagu raamat ütleb- pulmajuubelite pidamise kohta.

Eesti on neid peetud kindlasti juba 60. aastatest, kuid kindlasti ka enne seda. Huvitaval kombel annab eelpool mainitud raamat meile teada, et "Eesti NSV-s on neid varasematel aegadel tähistatud KIRIKU abiga". Kui mõelda, kuna see raamat välja anti, siis iseenesest kiriku mainimine on päris omapärane.

Teada on veel, et perekonnaseisuametis hakati pidama pulmajuubeleid peale seda, kui 68. aastal oli üks kuldpaar (ehk siis 50 aastat abielus olnud inimesed) ametlikult selleks soovi avaldanud. Meie arust väga kena komme - kahjuks ei tea, kas seda ka praegu tehakse… Huvitaval kombel on raamatus ka viide selle kohta, et nende kuldpulmi olevat ka riikliku televisiooni kaudu edastatud kogu Eesti rahvale.

Juubelipulmapidu võiks toimuda samamoodi nagu ka noortegi pulmad- kogu pidu võiks olla samamoodi organiseeritud. Organiseerijateks võiksid olla aga sellise peo puhul loomulikult lapsed ja lapselapsed, kes sellega oma vanematele vägagi omapärase ja ilusa kingi teeksid.

Sellega seekord lõpetaks ning kutsuks üles kõiki, kel on pulmajuubelite pidamise plaan või on neid pidanud, ka oma kogemusi pulmalehega jagama (pulmad@pulmad.ee) - äkki saab siis ka teisi aidata.