Mõeldes, et sotsiaalmeedia on nagu tänapäeva linnna peaväljak, kus kuulutati suuremaid uudiseid ja kus inimesed kokku said, on täiesti loogiline, et soovid seal jagada väiksemaid ja suuremaid elusündmusi. Mõte ongi ju jagada hetki ja uudiseid nende inimestega, kes ehk alati pole su kõrval ja kes on pigem tuttavad, aga võiksid sinu kohta neid asju teada ning selles pole midagi halba.

Küll aga mõjutab sotsiaalmeedia väga tugevalt ka meie identiteeti, seda, kellega me suhtleme ja kuidas me üldse iseennast näeme. Võime seal tehtud postituste abil panna kokku pildi iseendast ning mõõta, kui väga teised meid armastavad või üldse meie tegemistest hoolivad ning lõpuks ka hinnata ja võrrelda seda, millises grupis me sotsiaalselt asetseme.

Pole mingi üllatus, et oleme vaikselt sõltuvuses klikkidest ja kõigist asjadest, mida sotsiaalmeedia esindab. Kui soovid teada, kuidas keegi tahab, et maailm teda näeks, mine ja vaata, mida ta oma sotsiaalmeedia kontodele postitab. See kehtib ka nende inimeste kõige intiimsemate suhete kohta.

Kuigi on täiesti normaalne olla oma suhte üle uhke ja seda mitte saladuses hoida, on väga selge seos ka sellel, kui rahul sa tegelikult oma suhtega oled versus kui sageli sa selle kohta postitusi teed.

Miks? Siin on mõned põhjused!

1. Võid tekitada endale parema tunde oma suhte üle, kui mõtled, et teised inimesed näevad seda teistsugusena.

2. Kui oled oma eluga rahul (või suhtega), soovid rohkem hetkes elada, mistõttu teed ka vähem pilte ja postitusi sotsiaalmeediasse.

3. Kõik paarid, kes hoiava oma tülid ja mured offline'is, on pikas perspektiivis rahulolevamad.

4. Su suhe muudab sind niigi õnnelikuks, mistõttu sa ei pea seda kuskilt mujalt otsima.

5. Sa ei pea kellelegi midagi tõestama, vaid olete koos seetõttu, et just teie seda soovite.

6. Ka uuringud on tõestanud, et inimesed, kes kasutavad vähem sotsiaalmeediat, on reaalsuses õnnelikumad.

Allikas: Business Insider