1. Õpi ennast tundma. Ka seksuaalselt

Kui sa iseendaga tuttav ja heas suhtes ei ole, astud suhtesse valede eeldustega. Loodad siis, et partner aitab sul õnnetundeni jõuda, sest ise sa sellega toime ei tule. Väga oluline on avameelne rääkimine seksist, sest keegi pole mõtetelugeja ega suuda ära arvata, mida teine voodis soovib ja vajab.

Pööra iseendale rohkem tähelepanu ja avasta, kuidas sa reageerid erinevatele sündmustele ja inimestele, märka, milliseid emotsioone teatud situatsioonid sinus esile kutsuvad, peegelda oma tundeid ja räägi neist inimestega, aga loobu eeldustest, et keegi teine aitab sul iseendaks saada.

2. Usu, mida inimesed enda kohta räägivad ja kuidas end näitavad

Soov halba käitumist õigustada on üsna levinud ja teatud määral ka mõistetav, kuid samas on see ka täiesti jabur enesehävitus. Inimene, kes sind pidevalt halvasti kohtleb, ei ole väärt seda, et sa tema nõmedale käitumisele järjest vabandusi leiad. Kui mees ütleb, et ta vajab aega või ei taha asju liiga tõsiseks ajada, parem usu seda ja lase tal minna, ära ürita teda muuta või ümber mõtlema panna.

Usu seda, kuidas inimesed käituvad ja mida ütlevad - lapsik, nõme, alandav ja ebameeldiv käitumine ei ole miski, mis läheb mööda või mida on niisama lihtne muuta. Leia lihtsalt keegi teine, kelle sõnad ja teod sulle meeldivad.

3. Väldi seksiga tühikute täitmist

Seks ei täida tühjust, mis su hinges valitseb. See leevendab valu ja viib mõtted mujale vaid hetkeks, aga ohjeldamatu ringiaelemine lõpeb pikemas perspektiivis hoopis suurema tühikuga. Suhted, mis algavad seksiga, lõpevad kiiresti ja tihti ka dramaatiliselt ning ilma, et tõelist intiimsust üldse tekkiski.

4. Eraldu oma vanematest

See ei ole kerge ülesanne, aga kui soovid ise hakkama saada ning leida oma ellu see tõeline armastus, pead sa olema iseseisev nii majanduslikult kui emotsionaalselt. Muidugi on head suhted perega väga olulised ja need peavadki väga tähtsale kohale su elus jääma, kuid täiskasvanuna ei tohiks ema-isa sõna KÕIKE määrata ning sa ei tohiks iga otsust nendega läbi arutada. Normaalne täiskasvanud lapse ja vanema suhe on selline, kus te olete võrdsed, keegi ei domineeri kellegi üle. Püüa end sammhaaval lahti rebida ja iseseisvaks saada, sest sinu härra õige tahab abielluda sinu, mitte su vanematega!

5. Koge uusi asju

Aeg iseendale on oluline, aga kui kogu su vaba aeg möödubki üksinduses iseennast nautides või tundma õppides, siis kuidas peaks su unistuste prints sind üldse üles leidma? Iga kohting, väljaskäik sõpradega, reis jms kogemus annab sulle uue vaatenurga, õpetab sulle midagi ja annab teavet sinu enda kohta. Ära pelga uusi kogemusi, vaid võta need tänu ja rõõmuga vastu ning avastad peagi, kuivõrd värvikas on elu ja kui ägedaid inimesi sa oma teekonnal kohtud.