Kuigi üksindus ja šokk, mis ühtäkki saabunud vallalise staatusega kaasnevad võivad sind vahel tagasi meelitada suhtesse, mis tegelikult sulle ei sobi, siis reaalsuses on olemas tunduvalt tervislikumaid viise, kuidas endale teine võimalus tekitada. See ei pea kindlasti tähendama vana suhte ülesse soojendamist. Jagame sinuga kümmet viisi, kuidas pärast lahkuminekut edasi liikuda.

Sa tahad midagi öelda? Kirjuta see üles

Kuigi see võib sulle esmapilgul lapsikuna tunduda, siis on päeviku pidamine tegelikult suureks abiks. Sel viisil saad kõiki oma mõtteid ja tundeid vabalt väljendada, ilma hirmuta, et keegi mõistab sind hukka. Lisaks aitab olukordade reaalne ülesse kirjutamine neid lahti mõtestada ja mõista, et tegemist oli reaalsuses mittetoimiva partnerlusega, vaatamata mõnele ilusale hetkele, millele mõtlemine sinus nostalgiat tekitab.

Kao sealt

See võib kõlada kui tõeliselt klassikaline romantilise komöödia kližee, kuid on hea mõte vältida paiku, mida eelmise kaaslasega avastasite ning leida enda jaoks uued kohad kas üksinda või sõbraga. Lisaks sellele, et tegemist on hea viisiga mõtted mujale saada, mõjub see sulle ka kui reaalne tõestus, et maailmas on veel nii palju uudistada ning see on palju avaram kui sinu pime lahkumineku tunnel.

Keskendu iseendale

Mõned inimesed võivad seda küll isekaks nimetada, kuid värskelt vallalise staatust nautides ei ole midagi halba selles, kui nüüd mõneks ajaks vaid endale keskendud. Lõppude lõpuks võid oma järgmist partnerit juba üsna pea kohata. Seega ei ole sul alati võimalust nautida kõike, mida elul sulle pakkuda on ning seda ilma igasuguse selgituse, kompromissi või süütundeta.

Nüüd on aeg teha just kõike seda, mida sa siiani teha pole saanud. Veeda kogu pühapäev avastades uusi põnevaid galeriisid. Mine sõpradega piknikule või raiska raha millelegi pealtnäha tarbetule, kuid sinu arvates tõeliselt ihaldusväärsele. Tee kõike, mida sa vähegi soovid.

Konsulteeri professionaaliga

See ei tähenda, et sa oleksid „hull“, „meeleheitel“ või „koheselt pead kaotamas“ — lahkuminekud tõepoolest on rasked, kurnavad ja segadusttekitavad. Kui sul on soov minna tagasi kellegi juurde, kes ilmselgelt sinu jaoks õige ei ole, siis on väärt teada saamine, mis sind sellise soovi ja käitumise poole suunab.

Pühendu tervislikule elule

Jah, sa võid küll haarata tihti veiniklaasi järele, nautida korraga mitu liitrit jäätist ja jõuda voodisse oma ühe ainsa atraktiivse heteroseksuaalse sõbraga, kuid see ei tee sulle pikemas perspektiivis just kuigi palju head. Kujutle seda kui filmilikku hetke oma elus, mil positiivne muusika hakkab mängima ja sa tead täpselt, mida oma elult tahad. Võta oma ellu vastu balletitunnid, jooga, meditatsioon, salsa õppimine ja rohelised smuutid.

Lõõgastu ja lase vabaks

Selle asemel, et kõik oma päevad erinevate tegevustega täita ja pidevalt tegus olla, katseta mõnda kergemat lõõgastumise tehnikat nagu näiteks jooga, meditatsioon või isegi tantsimine. Seekord õpi lihtsalt olemise kunsti, saa iseendaga paremakas sõbraks, ole kohal ja hinga.

Tuvasta eelmiste suhete mustrid

Me ei ütle, et sinu ekspartner on kohutav olevus, aga vahel kaks inimest lihtsalt ei ole teineteise jaoks õiged. Kui sa aga tead, et ta on sinu jaoks vale ning ikka soovid tema juurde tagasi minna, siis on selles peidus palju rohkem põhjuseid, kui see, et sul on tema vastu veel tunded. Kirjuta üles kõik sinu eelmiste suhete ja kaaslaste sarnasused. Ole valmis, et sinu silmad avanevad täiesti uuel viisil.

Hakka oma eesmärkide nimekirja ellu viima

Ükskõik, kas sa oled alati tahtnud minna Marokosse, lennata helikopteriga või liituda kunstikursusega — nüüd on maailma parim aeg hakata oma unistuste nimekirja realiseerima. Sul on vaid üks elu ja see on pidevas liikumises. Võta see omaks!

Ehita oma elu taas üles, pannes iseend esikohale

Üks põhjuseid, miks lahkuminekud on nii rasked, on see, et suhtes olles hakkavad paljud inimesed end liiga palju nägema ainult selle suhte rollis. Liikumine „meie“ mõtteviisist „minu“ mõtteviisini ei ole alati lihtne, ükskõik, kui väga sa seda ka ei tahaks. Nüüd on aeg panna end esikohale ja otsustada, mis suunas sa liikuda tahad.

Võib-olla soovid nüüd teha kõiki neid asju, mille olid pausile pannud, sest tema ei huvitunud neist. Näiteks soovid ehk rohkem maalida, kõik oma asjad maha müüa ja Londonisse kolida või lihtsalt kogu päeva tõsieluseriaale vaadata.

Ole avatud uutele asjadele

Kui suhe on lõppemas, siis on liigagi lihtne endasse sulguda ja öelda dramaatilisi asju, mis annavad vale idee, et sa ei kohta „mitte kunagi“ kedagi uut või sa jääd „igaveseks“ üksinda. Ela üks päev korraga ja jäta meelde, et see ei ole nii mustvalge. Sellised väljendid tulevad hirmust, mitte faktidest.

Allikas: YourTango