Siit aga üks soovitus: riski ja küsi oma kaaslaselt täpselt seda, mida teada tahad, olenemata sellest, kas keegi ütleb sulle, et selline küsimus esimesele kohtingule kohe kindlasti ei sobi või mitte.

“Mis on üks küsimus, mida sa tahaksid mult küsida, aga põed liiga palju?” küsis Cosmopolitani autori Taylor Andrewsi kohtingukaaslane talt kord enne, kui naine oli jõudnud oma esimese õlle ära juua. Muidugi pani see Taylori mõtlema, kas tasuks olla aus või hirmutab ta küsimus vaatamata otsekohesusele mehe ikkagi minema? “Räägi mulle sellest kaelakeest, mida sa kannad,” ütles ta, sest oli seda märganud kohe, kui nad kokku said. “Kas sa oled usklik?”

Ja sellest sai alguse pikk ja intiimne vestlus, mille jooksul eelnevalt pigem võõrana tundunud mees muutus Taylori silmis aina armsamaks. “Selle küsimuse küsimine aitab su kaaslasel koheselt lõõgastuda, oma peast välja pääseda ja sulle avaneda — eriti, kui õhustik on veidi piinlik,” kinnitas ka psühholoog Paulette Sherman.

Kui Taylor otsustas oma kaaslaselt tema kaelakee kohta küsida, siis erinevaid teemasid, mida puudutada võid, on tuhandeid:

  • narkootikumid/alkohol
  • poliitilised vaated
  • usk
  • eksnaised/-mehed
  • seksuaalsed huvid
  • mida ta oma ellu tegelikult hetkel ootab

Kui olid eelnevalt suhtes alkohoolikuga, võiksid küsida talt, kas ta tarbib suurtes kogustes alkoholi või narkootikume. Kui su eelmine kallim jättis su maha, sest suhe liikus tema jaoks liiga kiiresti, tasuks nüüd küsida, kas su kaaslane näeb oma tulevikuplaanides ka abielu või lapsi. “See tekitab teie vahel usaldust, intiimsust ja ühist arusaama, sest olete mõlemad valmis jagama ja sügavamalt teineteist tundma õppima,” kinnitab Sherman.

Kui tema vastus sulle kohe üldse ei meeldi, tead seda vähemalt kohe ega raiska aega veel mitme kohtingu peale.

Ja esimese kohtingu küsimus, mis tasuks jätta aastasse 2018? “Räägi mulle pisut endast?”