1. “Aitäh!”

Seda sõna ei pea kasutama ainult poes või siis, kui võõras mees sulle ukse avab. On väga oluline öelda seda ka oma kallimale, kuigi seda kiputakse kogu aeg unustama — tänamist ja tänulikkust peetakse enesestmõistetavaks, aga tegelikult see ei ole seda. Näita seda välja, et sa märkad väikeseid asju, mida ta sinu jaoks teeb.

2. “Ma olen su üle uhke.”

See on äärmiselt oluline, et sa näitaksid oma partnerile, et sa hindad tema saavutusi. Te olete küll paar, aga te olete mõlemad ka eraldiseisvad isiksused, kes töötavad oma eesmärkide suunas. Näita oma uhkust tema üle välja — see annab talle tohutult jõudu oma eesmärgi poole püüdlemises ja ka muudab teid paarina tugevamaks. Öelge alati välja, kui palju te teineteise saavutusi hindate.

3. “Tere hommikust!” ja “Head ööd!”

Koos elades võiks olla loomulik, et te neid asju ütlete, aga on paare, kus üks pool kobib magama, teisele midagi ütlemata… see on väga halb! Sest on äärmiselt oluline näidata välja, et sa mõtled hommikul esimese ja õhtul viimase asjana oma partneri peale — see on oluline ka siis, kui te ei ela koos või üks on kodust ära: kasvõi hommikune ja õhtune armas sõnum näitab teisele, et sa hoolid.

4. “Sa oled suurepärane!”

Komplimendid on suhtes hädavajalikud: neid võiks jagada kõige kohta. Kiita välimust, tarkust, iseloomu, teguviisi. Siin ei ole mingit reeglit, kui palju ja mis hetkedel komplimente ülema peaks, aga kindel on see, et teine inimene vajab neid, et tunda end hinnatuna.

5. “Mulle teeb haiget, kui…”

Pole uudis, et paarid ikka vahel tülitsevad. Kui sa oled vihane, on raske oma emotsioone kontrolli all hoida, aga karjumine toob alati vastupidised tulemused, kui soovisid. Katsu jääda rahulikuks ja ratsionaalseks ning öelda, mis sulle tema käitumise juures haiget teeb. Nii saab ta aru, milles asi täpselt on ja te saate probleemile koos lahendust otsima hakata.

6. “Ma olen sulle toeks.”

Vahel on rasked ajad. Need ajad panevad suhte proovile. On ju lihtne olla teisele toeks olla õnnelikel päevadel, aga kui on raske või midagi juhtus, ka siis peab ta teadma, et sina oled õlg, mille najal nutta ja tema kindel kalju. Ja vastupidi. Ära kunagi eemaldu, kui tal on raske, isegi kui ta välja ei näita, kui palju ta sind raskel hetkel vajab.

7. “Lõbutse hästi!”

Muidugi on väga oluline aeg, mis te veedate koos, aga alati peab austama ka teise inimese vabadust. Veeda aega oma sõpradega ja lase ka temal seda teha. Ära mossita, kui su partner sõpradega matkama lähed, vaid soovi talle mõnusat matka ja loodetavasti on temagi rõõmus, kui soovid sõbrannaga nädalavahetuseks väikesele reisile minna.

Muidugi on vahel raske neid asju välja öelda — eriti kui oled kurb või vihane. Aga püüdle sinnapoole, sest kui te need sõnad selgeks õpite, kasvab hüppeliselt tõenäosus, et te jääte kokku ja saate väga õnnelikuks.

Allikas: Her Campus