Mehemoosija

See tüüp loovutab vabatahtlikult väikese osa kontrollist, tehes seda nii, et lõppkokkuvõttes jääb raudne haare ikkagi tema kätte. Selline naine ei tohiks kunagi paljastada oma strateegiat — enamikule meestest ei meeldi, kui nendega manipuleeritakse. Heaks näiteks on Cambridge’i hertsoginna Catherine. Kui sa ei taha, et sinu nipid ilmsiks tuleksid, võta temast õppust: õpi selgeks oma kallima lemmiksport; kanna riideid, mis talle meeldivad; teeskle, et oled väga põnevil jalkamatšist…

Ta ütleb: “Sa oled nii hea.”

Ta ei ütle: “Roni autosse, me sõidame puhkusele!”

Esileedi

See naine on veendunud, et tema partner on teinud suurepärase valiku ja peaks käituma nii, et naine oleks õnnelik. Kuidas see toimib? Sellised naised valivad oma mehi väga hoolikalt ning teevad rasket tööd, et õigustada fraasi ”… sest olen seda väärt”.

Loe Cosmo aprillinumbrist:

• Tark ja kirglik Eva Mendes

• Juuksed korda!

• Vallatud seksinipid

• Mida teavad õnnelikud paarid

• Õpi edukalt sihte saavutama

• Kõige keerulisem suhe

• “Ta lõi mind...”

• Kevadsuve uued moesuunad

• Extra: Peod & pulmad

Mõelgem kas või Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle, kes poeb nahast välja, et oma endisest modellist abikaasale Carla Brunile meele järele olla. Ranged treeningkavad, dieedid, kultuuriprogrammid… See on mehe jaoks põrgu, ent ta on nõus seda kõike taluma, kuna on veendunud, et pingutused tagavad õnneliku abielu esmaklassilise naisega.

Ta ütleb: “Kui sa tahad kokka, eks siis palka ta!”

Ta ei ütle: “Tundub, et ta on väga armas inimene.”

Meeskonna liider

Victoria Beckham on parim näide. Need naised suhtuvad abielusse nagu oma karjääri või treeningplaani: oluline on järjekindlus, enesedistsipliin, tõhusus ja organiseeritus. Tähtis on olla sama ambitsioonikas kui su kaasa. Sellist tüüpi naised ei ole oma hormoonide ohvrid, nad ei söö purjuspäi tühjaks tervet küpsisekarpi ega unusta tasuda arveid. Nende kapis ei ole hetke ajendil ostetud koledat kingapaari ning nad ei avasta end äkitselt munasõja keskelt. Liidrid on läbirääkijad, kes lahutuse asemel loovad endale paremad tingimused. Selliste naiste abikaasad imetlevad oma naisi ning teavad, et nende peale saab loota.

Ta ütleb: “Ära muretse, kõik on kontrolli all.”

Ta ei ütle: “Oh, vaata! Ma saan keelega oma nina puudutada!”

Elustiili-abikaasa

See naine on investeerinud kõvasti aega ja energiat, et püüda hea saak — teised naised võivad sellest ainult unistada. Ent luksuslikul elustiilil on oma hind. Suurbritannia jalkatähe Wayne Rooney abikaasa Coleen on talunud mitmeid truudusetusest tulenevaid skandaale, saades vastutasuks mõnusa elustiili. Seda sorti naisi ei tohi aga segamini ajada nendega, kes elavad küll mugavat elu, ent on nõus sellest vajadusel loobuma. Mick Jaggeri eksabikaasa Jerry Hall jättis mehe maha, kui mõistis, et kooselu rokkariga hävitab tema eneseväärikuse. See naine seda ei teeks.

Ta ütleb:  “Mine hüppa merre ja teeskle, et sa tahad mind.”

Ta ei ütle: “Mul oleks  sinuta palju parem.”

Täiskohaga abikaasa

Kuigi Jennifer Aniston pole oma kallima Justin Theroux’ga veel abieluski, on ta selle abikaasatüübi parimaks näiteks. Sellele suhtele on omased nõustamisseansid, ühesugused ehted ning hingeotsingud. See naine tähistab mitte aasta- vaid poolaastapäevi, on vannete uuendamise fänn ning teab, mida tähendab regulaarne paariteraapia. Peamiseks jututeemaks on suhe: milline on hetkeseis, kuhu ollakse teel ja millest on läbi tuldud. Selliste kaasade lootuseks on, et pärast mesinädalaid naise fookus muutub. See võibki nii minna, näiteks siis, kui neile sünnivad lapsed.

Ta ütleb: “Ma arvan, et me peaksime sellest rääkima.”

Ta ei ütle: “Mind tegelikult ei huvita, mida sa asjast arvad. Ma tahan lihtsalt rahus oma kartulikrõpse süüa.”

Koduperenaine

Tema jaoks on esikohal lapsed ja kodu. Ta maailm keerleb vaid selle ümber, mis oleks lastele parim, ning mees peab naise otsustega lihtsalt kohanema. Mehe päevaplaani kuulub mähkmete vahetamine, laste sõprade vanematega suhtlemine ning elu eklektilises keskkonnas, mis hetketi meenutab haldjate koobast, siis jälle sisekujundusblogi. Kuidas mehed sellise elukorraldusega toime

tulevad, on varieeruv. Näiteks koduperenaine Jools Oliver on valinud mehe, keda pole väga tihti kodus, ehk variandi, kus mõlemad kaasad saavad oma keskkonnas vabalt ja segamatult tegutseda.

Ta ütleb:  “Voodis pole rohkem ruumi. Mine maga diivanil.”

Ta ei ütle: “Kell on ju alles neli hommikul — teeme veel ühed dringid.”

Parim sõber

Kui paljud mehed näevad oma abikaasas parimat sõpra, siis see naine seda ka on. Ta mõtleb nagu mees ning järgib meeste reegleid (teatud piirini muidugi). Selles suhtes ei pea kumbki osapool teist arusaamatuks tulnukaks, kellele on raske meele järele olla. Täiuslik näide on Kate Moss. Selle tüübi vastandiks on “täiskohaga abikaasa”. Sõber-naisega koos elades võib juhtuda, et mees teeb rohkem kodutöid kui naine, ent kui asi puudutab ambitsioonikust ja pidutsemist, on kaasad võrdsed. Sellises suhtes olles ei keskenduta kuigi palju analüüsile, vaid võetakse igat päeva nii, nagu see on.

Ta ütleb: “Ma olen  nõus, kui sina oled nõus.”

Ta ei ütle: “Täna on meie esimese suudluse aastapäev.”