1. Eeldades, et mees on puuduolev pusletükk

Tihtipeale arvavad naised, et kui nad leiavad õige mehe, siis kõik nende probleemid kaovad – nad ei ole enam kunagi üksi, igavuses ega vihased. Need naised ei ole mitte lihtsalt vanamoodsad, vaid ka eksiteel. Niisamuti nagu teise riiki kolimine ei lahenda kõiki muresid, ei tee seda ka härra õige leidmine. Armumine tõstab küll ajutiselt tuju ja suhte alguses ongi kõik roosiline, ent pikaajalist muutust see kaasa ei too. Kui sulle tundub, et vajad päästmist, siis tee seda ise! Mida rahulolevam sa oled vallalisena, seda atraktiivsem oled sa ka potentsiaalsetele partneritele.

2. Suhte tagantkiirustamine

Parim viis saada keegi endale pühenduma on lasta asjadel minna omasoodu. Kaks inimest ei pea armuma samal ajal. Tihtipeale on üks kõrvuni sees ja valmis pühenduma enne kui teine on suutnud üldse ühtegi otsust langetada. See pole üldse haruldane ja seda ei peaks kartma. Olles see, kes esimesena armus, tasub võtta rahulikult ja oodata-vaadata, mis mõne kuu pärast saab.

3. Enese mahategemine

See tähendab enda kritiseerimist, mahategemist ja vimetust komplimente vastu võtta. See tähendab ka vähest ambitsioonikust – valmidus olla koos kellegagi, kes sind ei vääri või veel hullem, kohtleb halvasti. Käitudes nagu uksematt, kohtlevadki inimesed sind nii. Kohe suhte alguses oma soove kindlalt välja näidates koheldakse sind hästi. Kuidas peaksi partner sind väärtustama, kui sa ise seda ei tee?

4. Valede meeste valimine

Abielus, hullumeelsete eksidega, suhtefoobikud, sõltuvusprobleemidega ja vägivaldsed mehed – neil kõigil on midagi ühist. Nimelt nad ei ole head armastavad partnerid. Kui sa tahad tervislikku ja õnnelikku suhet, siis vali keegi, kes on vallaline ja võimeline armastama sind nii, nagu sa soovid. Sa suudad oma emotsioone kontrollida, seega mõtle hoolikalt järele, kui oma südamel vabalt lipata lased.

5. Ebakindlus ja armukadedus

Liigne armukadedus paneb partneri tõenäolisemalt petma. Suhted vajavad õitsemiseks usaldust. Mehed ja naised on tegelikult väga sarnased, me oleme kõik inimesed sarnaste soovide, vajaduste ja hirmudega. Alati eelda parimat, mitte halvimat!

6. Hirm intiimsuse ees

Asi, mida sa tahad enim, on tihtipeale sama, mida sa ka kõige rohkem kardad. Mõned naised ihkavad kangesti suhet, ent alateadlikult saboteerivad olemasolevat, sest neil on nii suur hirm sellest ilma jääda. Kui näed enda puhul mustrit, et tõstad tühjast tüli, siis peatu ja küsi endalt, miks sa seda teed. Räägi enda partnerile oma hirmudest ja luba tal olla sulle toeks.

7. Soov oma partnerit muuta

Mõistagi on tarvis nurgad maha lihvida, et paremini kokku sobituda, ent sundida oma partnerit muutuma on teine asi. Muutus peaks olema vabatahtlik – tulema tema, mitte sinu poolt. Kui sa pidevalt kritiseerid oma kallimat, edastad sa talle sõnumi, et sulle ei meeldi, kes ta tegelikult on.

8. Omandihimu ja liigne nõudlikkus

Naistel, kes pidevalt tekitavad draamat ja sunnivad kallimat hüppama läbi põleva rõnga, pole pikaajalisi suhteid. Enamik meist tahavad, et elu oleks lihtne, ent keerulised inimesed tekitavad asjatut stressi. Iga tühiasja pärast tüli tekitamine teeb sind draamakuningannaks ja niiviisi ei meeldi sa mitte kellelegi!

9. Üleanalüüsimine

On tore, kui kohtad kedagi toredat. Ent see ei pea su maailma seisma panema. Jätka oma harjumuspäraste tegevustega ning seejuures käige ka eraldi väljas. Mida rahulolevam sa oled endaga, seda rohkem on ka suhtel ruumi hingata ja kasvada. Kui suhe peakski lörri minema, oled sa küll haavatud, ent vähemalt tead, et see pole maailmalõpp.

10. Liigne iseseivus

Meestel on vaja, et neid oleks vaja. See tuleb sotsiaalsest survest – meessugu peab kaitsema ja ülal pidama. Kuigi tänapäeval see enam suuresti nii ei ole, on see endiselt meeste ajju kodeeritud. Isegi kui sa tead, et saaksid kõigega ise hakkama, siis anna ikkagi oma partnerile märku, et ta saab sulle olla toeks ja abiks.